Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №457 від 15.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Історія успіху

Михайло ХОЛОД: “Люди можуть обійтися без усього, окрім їжі”

Михайло ХОЛОД: “Люди можуть обійтися без усього, окрім їжі”

“МІСАН”: 15 років визнання на ринку продуктів харчування

20 липня виповниться 15 років з часу заснування у Рів-ному товариства з обмеженою відповідальністю фірми “МІСАН”. Це підприємство успадкувало кращі традиції колишнього радянського плодоовочторгу, що мав добре налагоджені зв’язки з виробниками овочів, фруктів та 21 власний магазин. На жаль, після банкрутства в часи галопуючої інфляції середини 90-х років Рівненського ОРПК цю торговельну мережу було повністю втрачено, крім двох магазинів. Один з них (на Черняка, 10) нині торгує сантехнікою, а приміщення другого (на Київській, 44) частинами повністю викупило ТОВ “МІСАН”. “Наше підприємство, - розповідає голова правління товариства з обмеженою відповідальністю “МІСАН” Михайло ХОЛОД (на фото), - вчасно вийшло зі складу ОРПК, завдяки чому нам вдалося зберегти, а згодом і розширити свою матеріальну базу. Спочатку викупили праву половину магазину, потім - ліву, наразі викупили й готуємося освоїти підвальне приміщення. Півтора десятка років ми не зраджуємо своєму профілю: оптова і роздрібна торгівля овочами, забезпечення продуктами харчування населення та бюджетних організацій - дитячих садків та лікарень”.

“За фахом - професійний комерсант”

- Пане Михайле, що спонукало Вас започаткувати власну справу?

- Коли в незалежній Україні почала формуватися ринкова економіка, я одразу почав розмірковувати над тим, яким бізнесом зайнятися, - адже перед українцями відкривалися широкі можливості. Ними потрібно було правильно скористатися. Я за покликанням і фахом - професійний комерсант. У 1975 році закінчив Рівненський технікум радянської торгівлі (нині комерційний технікум), потім заочно у 1987-му - Київський торгово-економічний інститут. Під час навчання працював на базі ОРПК, де виріс з експедитора до завідуючого бази.

Звичайно, мені з моїм 20-річним професійним досвідом було не важко переконати себе й молодшого брата Олександра, що, за великим рахунком, люди можуть обійтися без усього, окрім їжі. Тож бізнес, побудований на торгівлі та доставці продуктів харчування, зокрема овочів, став нашою сімейною справою - брат працює комерційним директором товариства “Місан”.

- Найважчий період в історії Вашого підприємства.

- Кінець 90-х років. Ви знаєте, що таке співпраця з державними структурами? Це зараз є більш-менш сформована система державних закупівель, якийсь порядок і постійність. А в ті часи ми по півроку не отримувати кошти. Купували товар, коли долар був дві гривні, а одержували кошти від боржників, коли “зелений” став удвічі дорожчим. Інфляція з’їдала все, але ми не впадали у відчай, продовжували утримувати ринок, сподіваючись на вихід економіки із кризи. Час підтвердив правильний вибір стратегії поступового розвитку нашого бізнесу. Навчені гірким досвідом ОРПК, який не зміг повернути банку кредит, через що і став банкрутом, ми ніколи не брали банківських кредитів, намагалися обходитися власними обіговими коштами, при необхідності позичали у друзів.

“Головна конкурентна перевага”

- Чим ще займається товариство?

- До того, як будівельну галузь загнали в глухий кут, у нас успішно працювало кілька бригад, які виконували ремонтні роботи, зокрема у під’їздах будинків нашого міста. Оскільки зараз на такі роботи коштів у міському бюджеті обмаль, цю діяльність довелося згорнути. Але роботи будівельникам не бракує. Ми окультурили матеріальну базу, готуємо нові проекти, реалізація яких дозволить створити нові робочі місця. Частину торгових площ здаємо в оренду.

Мобільності та ефективності нашому бізнесу додало створення на базі підприємства кількох приватних фірм, одну з яких очолює моя дочка. Моя перша дружина веде справи у кафе “Мономах”, а друга відкрила біля автотранспортного технікуму перукарню “Відін”.

- За яким принципом формується основний асортимент овочів, які пропонуєте споживачу?

- Ми виходили, так би мовити, із “борщового набору”: картопля, цибуля, морква, буряк, капуста. Адже борщ для багатьох слов’янських народів - традиційна, я би сказав, культова страва, від якої вони ніколи не відмовляться. До речі, ніхто у Рівному, крім нас, не закладає овочі на зимове збереження, як колись це робив ОРПК: до 10 тисяч тонн картоплі, 1 тисяча тонн столового буряку, 1800 тонн цибулі, моркву тощо. З цією метою “МІСАН” постійно здійснює прямі закупівлі овочів, особливо картоплі, від населення. Власне, вміння зберегти овочі, без втрати їхньої якості, є запорукою успіху овочевого бізнесу, нашою головною конкурентною перевагою. Адже наприкінці весни - на початку літа, коли ще триває торгівля торішніми овочами (бо “нові” ще не встигли вирости), “МІСАН” лишається чи не єдиним оптовим постачальником, що зумів їх зберегти.

- Як Ви ставитеся до співпраці з місцевими виробниками продуктів харчування?

- Звичайно, наріжним каменем нашої співпраці є ринкова ціна, що формується в умовах жорсткої конкуренції між учасниками ринку. Водночас ми розуміємо: якщо продукція місцевих виробників буде присутня в магазинах, то будуть збережені робочі місця, надходитимуть податки до бюджету. Тому намагаємося на взаємовигідних умовах працювати з ковбасними цехами Тучина, Межиричів, Корця, а також із рівненським підприємцем Владиславом Дуніним, який ще в радянські часи працював технологом на м’ясокомбінаті.

“Ми завжди працювали чесно і легально”

- Що, на Вашу думку, найбільше гальмує розвиток ділової активності в Україні?

- Сьогодні найактуальніша проблема вітчизняного бізнесу полягає в тому, що усі державні програми з підтримки розвитку малого підприємництва не виконуються. Хоча перед виборами практично всі обіцяли “золоті гори”, згодом чомусь усе забувається народними обранцями. А нинішні рейди з перевірками з накладанням на підприємців чималих сум штрафів можуть негативно вплинути на малий та середній бізнес. Тож є великий ризик, що підприємці змушені будуть припинити свою діяльність або відійти “в тінь”, що спричинить напругу з наповненням бюджету та зростання безробіття в країні. Мене не влаштовує ні перший, ні другий варіант: ми завжди працювали чесно і легально, просто слід правильно організувати ефективний товарообіг. Щоб товари не залежувалися, треба вміти їх вигідно купити і вчасно продати. Якби ще держава трошки допомагала кредитами, то малий і середній бізнес дихав би на повні груди…

- …І частіше надавав благодійну допомогу соціально незахищеним громадянам, які і до кризи ледь зводили кінці з кінцями.

- Справді, ми постійно допомагаємо різним благодійним фондам, ветеранам війни і праці. Для нас важливо, щоб ця допомога була адресною, аби її отримала людина, якій вона конче необхідна.

“Угоди затверджую потиском руки”

- Головна, на Ваш погляд, умова процвітання підприємства.

- Постійна турбота про кадри. У нашому торговому комплексі працює сорок чоловік, а плинності кадрів практично немає. З тими, що вийшли на пенсію, підтримуємо зв’язок, надаємо їм посильну допомогу. Переконаний, що уважне ставлення до працівників завжди окупиться сторицею, а тому намагаюся не ганяти і виганяти людей, а виховувати, чітко направляти і підказувати їм, що і як робити. Хотів би відзначити професіоналізм і сумлінне ставлення до справи головного бухгалтера фірми Валентини Гавришок, нового завмага Світлани Миронець, завідуючих відділами - дівчата добре знають свою роботу, усіх наших працівників. Підприємство також піклується про їх оздоровлення - маємо власну, придбану на аукціоні, базу відпочинку у Хрінниках біля самого водосховища.

- Якими принципами ділового партнерства керуєтеся у веденні бізнесу?

- Порядність, чесність і дотримання фінансових зобов’язань. З людьми, які мене знають багато років, ділові угоди затверджую потиском руки.

- Ваші захоплення.

- З 14 років я мисливець, не пропускаю жодного сезону полювання, особливо зимового. Рибальством захопився після армії. Спілкування з друзями на лоні природи піднімає настрій, додає наснаги в роботі.

Дякую за інтерв’ю.

Товариство з обмеженою відповідальністю “МІСАН”

33027, м. Рівне, вул. Київська, 44.

Тел.: (0362) 23-52-19, факс: (0362) 28-29-82.

15.07.2010Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 994

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21221)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17354)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14579)
• Допомога під час карантину [967] (14503)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14337)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14153)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14027)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13999)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13992)
• Живи до ста! [965] (13973)
• Бюджет і ми… [965] (13912)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13907)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13776)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13683)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13679)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13627)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13238)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13211)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (341)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (55)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (55)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (55)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (55)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (54)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (54)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (52)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (44)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (43)
• Постачали наркотики до колонії (43)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (43)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (43)
• П’яний водій збив пішохода (42)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"