Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №502 від 26.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Пікнік

Як правильно приготувати шашлик?

Як правильно приготувати шашлик?

Теплі дні у більшості людей асоціюються з походом на природу, поїздкою на дачу або хоча б вечірніми посиденьками в альтанці біля будинку. Всі вони міцно пов’язані з єдиною культовою, широко поширеною і народно улюбленою стравою - шашликом.

Приготувати смачний шашлик не так вже і просто. Це ніби витвір мистецтва - м’ясо, маринад, вугілля, натхнення - все має бути на найвищому рівні!

Вибираємо м’ясо

Узагальнивши багатонаціональний досвід “шашликоведення”, можна із впевненістю сказати, що з чого б не готувався шашлик: курятини, риби, баранини, свинини, яловичини або телятини - головне зробити правильний вибір. Будь-яке м’ясо повинно бути і не свіжим (ще теплим), і не мерзлим, але обов’язково свіжим і охолодженим. У замороженому - менше поживних речовин, і шашлик з нього ніколи не буде соковитим. Зі свіжого м’яса хороший шашлик теж не приготуєш: з туші має збігти кров, а саме м’ясо потрібно добре промаринувати.

Важливо і те, яку частину туші ви візьмете. Ніжний і соковитий шашлик вийде зі свинячої шийки і баранячого окосту. Зі свинячого окосту барбекю вийде більш сухим. Яловичина жорсткіша, і недосвідченій людині зробити з неї соковиту страву буде досить складно. Єдина частина, яка в яловичини годиться на шашлик - вирізка, ноги і стегна не використовуються. А от якщо ви купите телятину, то результат перевершить всі ваші очікування. Недосвідченій у приготуванні шашлику людині найкраще практикуватися на курці.

Маринад

Сіль, перець і цибуля - основа будь-якого маринаду, в якості якого можна використовувати вино, лимонний і гранатовий соки, кисле і свіже молоко, кисляк. І ніякого оцту! Він грубуватий і використовується, як правило, щоб замаскувати несвіже або дуже жорстке м’ясо.

Щоб приготувати зразково-показовий шашлик в домашніх умовах, пересипте м’ясо спочатку крупною сіллю (вона вбирає все в себе і не дає сік), потім розім’ятим горошком перцю, а далі - нарізаною великими кільцями цибулею. Головний секрет приготування шашлику: маринувати потрібно в емальованому, глиняному або скляному посуді. У жодному разі не можна замочувати в алюмінієвій каструлі: це отруйно.

Дрова

Для приготування шашлику найкраще використовувати березу, липу, дуб і всі породи фруктових дерев, виноградну лозу. Категорично виключаються дрова з хвойних порід зі смолистою деревиною, вони додадуть м’ясу присмак, що не “збивається” жодними соусами.

Для шашлику з птиці і дичини найкраще підійдуть дрова з фруктових порід дерев; з баранини і свинини - вишневі, березові чи липові дрова; з телятини - дрова з берези, липи і фруктових порід дерев.

Приготування

Щоб у похідно-польових умовах м’ясо не прокручували на шампурах, рівномірно обсмажилося з усіх боків - не варто його нарізати занадто великими шматками, а щоб не засушити - не потрібно дрібнити. Оптимальним варіантом будуть шматки розміром 5х5 сантиметрів.

Курку можна порубати на шматочки, разом з кісточкою нанизати на шампур і в такому вигляді подати до столу. Крильця просто смажать на решітці.

М’ясо молодого баранчика повинно бути з кістками. А у приготуванні шашлику зі свинини є свої хитрощі. На шматку не повинно бути багато жиру: сало розплавиться, почне підгоряти, через це м’ясо набуде неприємного смаку.

Має значення і те, як ви нанизаєте м’ясо на шампури. Головне - не робити з нього гармошку, шматок досить проткнути всього в двох місцях уздовж так, щоб м’ясо не звисало і не бовталося. Між ним нанизайте колечко цибулі або солодкого перцю.

Щоб дізнатися, чи готове ваше блюдо, надріжте м’ясо вздовж гострим ножем: якщо сік прозорий - можна подавати на стіл, якщо рожевий - м’ясо не готове, якщо соку немає - ви пересушили шашлик.

26.05.2011Корисні поради


Переглядів: 1052

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14465)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (777)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (74)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"