Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №527 від 16.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Секрет успіху

Рівненський ливарний завод виходить на міжнародний ринок

Рівненський ливарний завод виходить на міжнародний ринок

Завдяки правильному підбору кадрів та організації роботи в колективі, Рівненський ливарний завод виходить на новий рівень у машинобудівній промисловості. На ливарному заводі не лише покращилися показники виготовлення продукції, але й збільшилася кількість робочих місць. Відтепер робітники стали працювати у чотири зміни. За словами голови наглядової ради ЗАТ “Рівненський ливарний завод” Олега Єнтца, це лише незначні зміни у покращенні роботи підприємства.

Продукція ливарного цікавить іноземців

- Сьогодні головне наше завдання полягає у тому, щоб затвердити себе на ринку надійним постачальником. Це дозволить отримувати хороші замовлення. Адже в іншому випадку, якщо не будемо позиціонуватися виробником якісної продукції, до нас не звертатимуться замовники, - розповідає голова наглядової ради ЗАТ “Рівненський ливарний завод” Олег ЄНТЦ. - Справжнім проривом стала участь нашого заводу і представлення експозиції продукції, яку ми виготовляємо, на Міжнародній виставці ливарної продукції, обладнання, технології та матеріалів для виробництва литва “ЛітЕкс-2011”, що відбулася у Дніпропетровську.

- Чому для ливарного участь у цій виставці була настільки важлива?

- Насправді виставок було дві: 11-та Міжнародна виставка промислового обладнання та металообробки “Машпром-2011” і “ЛітЕкс-2011”. Їх унікальність полягала в тому, що у промисловому серці України - Дніпропетровську, зібралися світові лідери промислового обладнання, металообробки, ливарні підприємства і заводи. Адже промисловий сектор України щодня набирає обертів, і галузь знову стає привабливою для інвестицій і модернізації. І ми горді тим, що частиною цього сектора є наш ливарний завод.

Оскільки ми прагнемо закріпити свої позиції на міжнародному ринку і розширити територіальний діапазон наших замовників, нашій делегації було надзвичайно цікаво і корисно ознайомитися з можливістю модернізувати своє виробництво. Ми не лише зустрілися з колегами і партнерами, обмінялися досвідом та розширили ділові зв’язки, але й сподіваємося укласти вигідні контракти з новими замовниками, яких зацікавила якість нашої продукції. До того ж було цікаво познайомитися з інноваціями і досягненнями кращих виробників галузі і не лише вітчизняної.

- Як виглядав ЗАТ “Рівненський ливарний завод” на тлі інших учасників?

- Раніше ми відвідували виставки лише як глядачі. Тож побувати на заході такого масштабу в якості учасників - для нас вперше. Найбільше вразила кількість представників різних промислових підприємств як українських, так і іноземних, які хотіли побачити нашу технологію литва продукції. Адже ЗАТ “Рівненський ливарний завод” - один з не багатьох товаровиробникiв в Українi, що наразі виробляє високоточнi вiдливки з сiрого, спецiального та надмiцного чавуну, що використовується в машинобудуваннi.

- Іноземних компаній було багато?

- Приблизно третина, і цей відсоток щороку продовжує зростати, як, зрештою, і інтерес до українських виставок. Деякі з їхніх нових інноваційних ідей щодо вирішення проблем промислового сектору є дійсно цікавими, але і вітчизняні учасники не пасли задніх.

Є чим пишатися

- Як ви плануєте скористатися отриманою на виставці інформацією?

- По-перше, ми зібрали своєрідну базу учасників ринку, на якому працюємо, а також дізналися про справжній рівень та можливості наших конкурентів і партнерів. Довідалися про інновації, введені на інших, подібних нашому, підприємствах. Напрацювали достатньо багато ділових контактів. Але головний результат, яким ми можемо пишатися, це поява нових замовників і постачальників. Тобто, ми виходимо на новий рівень.

- З якими країнами ви налагоджуєте співпрацю?

- Незважаючи на те, що наразі ми маємо добре налагоджені зв’язки із низкою європейських країн - Францією, Голландією, Польщею, Німеччиною, поступово виходимо на інший рівень. І що прикметно, вже не ми шукаємо партнерів та замовників на міжнародному ринку продукції, а вони надсилають нам свої пропозиції. Вважаю, що це визнання нашого заводу як лідера своєї галузі.

- Яким є призначення продукції ливарного заводу?

- В основному продукція ливарного виробництва має виробничо-технічне призначення, тому більшість факторів конкурентоспроможності підприємства діють на виробничій стадії. Головні з них: технічні, економічні, екологічні, експлуатаційні.

- Чи часто надходять замовлення на розробку та виготовлення нової продукції?

- Коли приходять подібні замовлення, перше, що ми робимо - це технологічне опрацювання, яке дозволяє дізнатися, чи зможемо виготовити такого рівня складності деталь чи ні. Переважно це залежить від величини деталі.

Варто зазначити, що раніше створювати відливки було надзвичайно складно, адже те, що можна подумки уявити, не завжди було реально перенести на ватман і зобразити у вигляді креслення. Сьогодні ж, завдяки новим комп’ютерним технологіям, ми не лише можемо просторово уявити зразок, але й побачити, як він виглядатиме. Та й конструктор таким чином сам себе перевірить.

- У чому полягає складність безпосередньо виробництва литва?

- Складність металургійного комплексу характеризується великими потужностями основних металургійних агрегатів, об’єднанням в єдиний потік багатьох взаємопов’язаних, але різних за характером технологічних процесів (механічних, теплових, хімічних), багатостадійністю технологій, наявністю, крім основних, великої кількості підсобних, допоміжних і побічних виробництв, одночасним залученням у переробку великих обсягів різного виду сировини, напівфабрикатів, палива, допоміжних матеріалів. Все це вимагає жорсткої координації роботи всіх ланок виробничого комплексу, насамперед, за жорсткими графіками.

- Мабуть доводиться запроваджувати обмін знаннями та досвідом працівників з іншими підприємствами?

- Обмінюватися досвідом у нашій сфері діяльності необхідно, але оскільки ми виготовляємо не деталі, а лише заготівки до них, то вся співпраця зводиться до зіставлення якості нашої продукції із закордонними аналогами.

- Між тим, якість продукції, яку виготовляє ваш завод, залежить не лише від обладнання, умілих рук ваших працівників, а ще й від сировини. Звідки ви її берете?

- Сировину на наш завод постачають з усієї України. Це, переважно металобрухт, який ми постійно скуповуємо. Тож не буде зайвим вкотре звернутися до організацій, що працюють на теренах нашої, і не лише, області та наголосити, що Рівненський ливарний завод і досі приймає для власних потреб металобрухт.

Впевнений погляд у майбутнє

- Як можна охарактеризувати рівень розвитку, на якому сьогодні знаходиться ЗАТ “РЛЗ”?

- Це фаза зростання, етап росту, який характеризується прискореним зростанням масштабів виробництва. І наша головна мета полягає в отриманні прибутку, стабільності розмірів витрат та асортименту продукції, плануванні прибутку, закріпленні позицій на ринку та вихід на його нові сегменти, забезпеченні високої якості продукції, стимулюванні та підвищенні заробітної плати працівникам.

Я, як голова наглядової ради заводу, своїми головними завданнями на цьому етапі бачу: підвищення рівня організації праці, формування кадрової політики, впровадження інформаційних технологій, визначення можливості інноваційної перспективи чи певних диверсифікацій діяльності.

Отже, можна сміливо сказати, що ЗАТ “Рівненський ливарний завод” знаходиться на порозі нових досягнень. Він не лише впевнено стоїть на ногах, але й за допомогою досвідченої команди займає одне із провідних місць як на українському, так і на міжнародному ринку.

ЗАТ “Рівненський ливарний завод”

Адреса: 35331, Рівненська область,

Рівненський район, с.Городок, вул.Привокзальна,2.

Тел.: (03622) 55220, (03622) 53180, (0362) 611602.

16.11.2011


Переглядів: 966

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13879)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (812)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"