Деякі продукти містять велику кількість амінів та за умови відсутності необхідної їх ферментації у вас виникають головні болі. Здавалося б немає нічого поганого в тому, щоб з’їсти кілька апельсинів, а навіть навпаки - корисно. Але якщо ви один з тих кількох мільйонів людей на планеті, які постійно страждають від головного болю, ви повинні знати, які продукти викликають у вас напад.
Згідно з останніми дослідженнями, відсутність бажання їсти є свідченням наближається нападу мігрені. Цей тип головного болю особливо непередбачуваний.
Серед продуктів, які можуть викликати головні болі, на першому місці стоїть сир. Сир містить тирамін - природна речовина, яка накопичується протягом тривалого зберігання продукту. Недарма сиром не радять закушувати під час застілля - похмільний синдром вам буде забезпечений.
У великих кількостях сир може викликати напад гіпертонії. Високий рівень тираміну містять такі сири, як чеддер, сир фета, моцарела, пармезан та сири з цвіллю.
Сіль і консервовані продукти теж містять багато тираміну. Була помічена реакція організму після споживання солінь, маслин.
Алкоголь здатний викликати сильний головний біль, тому що занадто довго обробляється в організмі. Зверніть особливу увагу на вживання червоного вина, пива та шампанського.
Серед продуктів, які можуть також спровокувати важкий напад головного болю є арахіс, арахісове масло, чіпси, піца, ківі, сливи, хліб і печиво.