Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №534 від 05.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Знай наших

ІВАН ВАСИЛЬЧУК: “НАПОЛЕГЛИВІСТЬ ЗАВЖДИ ПРИВОДИТЬ ДО ПОЗИТИВНОГО РЕЗУЛЬТАТУ”

ІВАН ВАСИЛЬЧУК: “НАПОЛЕГЛИВІСТЬ ЗАВЖДИ ПРИВОДИТЬ ДО ПОЗИТИВНОГО РЕЗУЛЬТАТУ”

“От і настала ця мить! Грає гімн України на честь Чемпіона світу! Позаду залишилися роки тренувань, змагань, боротьби із собою та навколишнім світом. Я цього досягнув! Я переміг - співав голос всередині”.

11-13 листопада 2011 року у столиці Литви місті Вільнюс відбувся 35-ий Чемпіонат світу з боротьби самбо.

У змаганнях взяли участь учасники з 55 країн світу з усіх континентів планети. Від України були представленні найкращі спортсмени країни у восьми вагових категоріях.

До складу збірної України увійшли вихованці Нетішинської КДЮСШ: майстер спорту України Міжнародного класу Іван Васильчук у ваговій категорії 90 кг та Заслужений майстер спорту України Дмитро Бабійчук у ваговій категорії 74 кг.

11.11.11 розпочав змагання Іван Васильчук. Цей магічний день став вдалим, Іван отримав перемогу і став Чемпіоном світу. За 20 років Незалежності України переможцями Чемпіонату світу ставали лише чотири чоловіки. Свій переможний шлях Іван розпочав з дострокової перемоги больовим прийомом над литовським спортсменом. Таким же чином він достроково отримав перемогу над спортсменами з Венесуели, Узбекистану і Таджикистану. У фіналі Іван Васильчук зустрівся з титулованим спортсменом ЗМС, неодноразовим Чемпіоном світу та Європи росіянином Альсимом Чорноскуловим. Перемога дісталася Івану дуже тяжко, але жага стати чемпіоном стимулювала.

Одразу після повернення переможця на Батьківщину ми вирішили з ним поспілкуватися.

- Іване, коли Ви вперше зрозуміли, що хочете стати професійним спортсменом?

- У другому класі записався до секції самбо. Взагалі я був спортивним змалку, у вільний час від школи грав у футбол, баскетбол, займався на перекладині, бігав та не уявляв себе на одному місці. Згодом, десь у класі шостому, почав більше їздити на змагання та займати призові місця і, мабуть, уже тоді мені захотілось стати справжнім спортсменом. У старших класах на першому місці було самбо. І як я кажу: “Війна війною, а тренування за розкладом” - два рази на день шість днів на тиждень.

- Яка перемога була найбільш вражаюча?

- Першу і вагому перемогу здобув 2000 року, навчаючись у 9 класі, став переможцем першості України і зрозумів, що цього мені замало і що зможу здобути більших нагород. У 2001 році виконав норматив Майстра спорту України, знову виграв першість України.

- Де Ви навчалися і чи впливало це на спортивну кар’єру?

- Звичайно, мої перемоги допомогли мені вступити до Київського національного університету внутрішніх справ. Не провчившись і одного місяця, на свій День народження став срібним призером першості світу в Югославії. Думаю, що цією нагородою відкинув будь-які вагання, які були в думках моїх керівників у Києві, підтвердив, що недарма мене взяли в цей престижний вуз. Під час навчання неодноразово ставав переможцем і призером України, а 2006 року став срібним призером Чемпіонату Європи (Чорногорія) і виконав норматив Майстра спорту України міжнародного класу. У тому ж році закінчив КНУВС і отримав диплом юриста. Зрозумівши, що хочу вдосконалюватися далі, вступив у Хмельницький національний університет на спеціальність “фізична реабілітація”. За роки навчання був: другим на Чемпіонаті світу (Болгарія, 2006), третім на Чемпіонаті Європи (м.Правєц, Болгарія, 2007), третім на Чемпіонаті світу (м.Салоніки, Греція,). Влітку 2011 закінчив навчання та хочу подякувати своєму керівнику і наставнику Євгенію Михайловичу Свіргунцю, який мені допомагав та підтримував.

- Чи вдалося Вам поєднати розвиток кар’єри та особисте життя?

- Ще навчаючись на останньому курсі КНУВС, познайомився зі своєю майбутньою дружиною Мариночкою. Зустрілися ми з нею на стадіоні Нетішинського КДЮСШ, на той час вона займалася легкою атлетикою. Це знайомство підштовхнуло мене зробити остаточний вибір, чи залишитись у Києві при університеті, чи повернутись додому. У 2009 році ми одружились, а через рік наша сім’я поповнилася красунею донечкою Валерією.

- Чи маєте спільні з дружиною захоплення?

- Найголовніше наше сімейне захоплення - це, звичайно, наша Лерочка. На даний час ми всі сили та любов вкладаємо у свою донечку. Дякую своїй дружині, яка розуміє і підтримує мене під час підготовки до змагань, знає, що мені потрібно більше відпочивати. А я, щоб віддячити їй за цю турботу, приїжджаючи зі змагань, намагаюсь бути хорошим чоловіком - і з дитиною гуляю, і їсти варю, і вдома прибираю. Взагалі, завжди допомагаю своїй дружині і роблю все, щоб вона могла відчувати себе справжньою жінкою.

- Чим Ви займаєтеся зараз? Працюєте, чи лише тренуєтеся?

- Крім своїх тренувань, я працюю тренером. Займаюся з дітьми в сусідньому селі Старий Кривин. Звичайно, в майбутньому хочеться навчити когось, щоб він став ще титулованішим, ніж я, але розумію, що з таким фінансуванням, яке дорівнює нулю, нічого не вийде, а батькам все оплатити дуже важко. Попрацювавши декілька років, я розумію, що тренерська робота ще важча, ніж спортивна. Тут потрібно вкладати душу, терпіння і навички не в себе, а в когось. І невідомо, чи потрібно цьому спортсмену більше, ніж тобі. Буває, тренуєш його, шукаєш гроші на змагання, а він через деякий час зникає, чи просто згасає. Низький уклін моєму тренеру, який так наполегливо працює і чекає на того, хто хоче стати справжнім спортсменом, адже я знаю, що до мене їх було сотні.

- Які плани на найближче майбутнє?

- Звичайно, хочеться поборотися ще років з десять, якщо здоров’я вистачить, тому що самбо і взагалі всі види боротьби - це дуже травматичний вид спорту і деколи рішення приймаєш не ти, а твій організм. У майбутньому хочу залишитись у спорті, тому що це те, що я добре вмію і люблю. Я вважаю, що дуже важливо, щоб робота приносила задоволення.

Крім тренерства, хочу стати спортивним діячем, щоб спорт у нашій країні цінували і поважали. А понад усе хочу, щоб змінилося ставлення керівників спортивних організацій до їх безпосередніх обов’язків, до спорту. Вони займають свої посади - просто сидять, склавши руки, і нічого не хочуть робити, кожна перемога для них - це, як кара. Знову отримуватимуть різні запитання, кудись викликатимуть, а їм ближче до душі тихо сидіти, інколи підписувати якісь папірці і жити за принципом: “Тихіше їдеш, далі будеш”. На першому місці у них, і найважливіше за будь-які перемоги чи проблеми спортсменів та тренерів - те, щоб вчасно платили зарплату. Найголовніше їхнє питання та завдання в житті, чому в нього така невелика зарплата, адже він так “багато” працює. Кожна людина в житті повинна поставити собі завдання хоча б щось зробити хороше для іншої людини, і тоді, я вважаю, у нас все вийде, і наша країна стане сильною і могутньою.

- На завершення хотілося би дізнатися про Ваші враження та відчуття після перемоги.

- Коли я здобув свою найочікуванішу перемогу, то насамперед подякував своєму тренеру, тому що без нього я ніколи б не здійснив свою мрію. Усередині мене все раділо і кричало: “Я зміг”. І в цьому Божа ласка. Дуже в нього просив, щоб показав мені шлях до перемоги. А взагалі, це дуже приємно: після бою йдеш втомлений, сил немає, але коли всі почали вітати, обнімати, сили десь взялись і втома відійшла. Стою на п’єдесталі, гімн грає, але почув його аж наприкінці, не міг уявити, що це трапилось зі мною. Усю ніч не спав, лежав, радів і думав: ось приїду додому, всі зрадіють, адже це перша в нашому місті Нетішин перемога зі спортивного самбо.

- Ми Вас вітаємо з перемогою та з новорічними святами. Бажаємо підкорення нових вершин!

05.01.2012Наталія СТЕПАНЮК


Переглядів: 1041

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (804)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (75)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"