Журавлина містить багато вітаміну С і солей калію. Вони особливо корисні для зміцнення організму під час застудних й інфекційних захворювань.
Журавлину вважають надзвичайно корисною при класичній жіночій хворобі - циститі. Фахівці довели, що якщо випивати 1,5 скл. журавлинного соку в день, то загострення трапляються в 2 рази рідше. Лікувальний ефект журавлини пояснюється наявністю в ній бензойної кислоти і проантоцианидинів.
Завдяки своїм протизапальним і антибактеріальним властивостям журавлину назвали природним антибіотиком. Крім того, вважається, що речовини, які містяться в журавлинному соку, змінюють склад сечі, і вона стає невідповідною для життєдіяльності бактерій.
Також журавлина перешкоджає утворенню бляшок у судинах і формуванню тромбів, повідомляють медики. Проведені експерименти довели, що ця ягода може позбавити хворих від мікробів, що провокують виразкову хворобу і рак шлунку. Частина пацієнтів, які впродовж декількох місяців регулярно вживали журавлинний сік, позбавилася цього згубного мікроорганізму.