Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №549 від 26.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Смачного!

Секрети приготування смачного чаю

Секрети приготування смачного чаю

Традиція чайної церемонії та чаювання до нас прийшла зі Сходу. Сьогодні вирощують велику кількість різноманітних сортів чаю, кожен з яких має свій неповторний відтінок, запах і смак. Але навіть дорогий чай із найкращих видів чайного дерева, із запашним ароматом, у чашці може виявитися несмачним, якщо його приготувати неправильно. Ось кілька порад про те, як правильно приготувати чай.

Чайник для заварки

Для приготування чаю використовуйте спеціальний заварочний чайник. Якщо ви заварюєте сорти чаю, що сильно відрізняються один від одного, то щоб не змішувати різні смаки, потрібно використовувати для кожного сорту інший чайник. Майстри чайної церемонії стверджують, що найкраще заварювати чай у чайниках із фарфору, кераміки, глини або скла. Всю посуду для чаю потрібно тримати в чистоті не тільки ззовні але і всередині. Носик чайника потрібно регулярно протирати від чайного нальоту. Зберігати чайний посуд не можна поряд із спеціями та іншими продуктами чи яречовинами, що мають різкий запах.

Чай

Щоб по-справжньому насолодитися смачним чаєм, купуйте лише якісний чай. Якісний чай повинен мати свіжий та терпкий аромат. Листя чорного чаю повинні мати чорний блискучий колір. Чим світліший колір мають листки зеленого чаю, тим вища його якість. Добрий чай повинен бути упакований у фольгу чи целофан, інакше він швидко вивітриться та втратить смакові властивості. Розроблена система позначень якості чаю. Для чорних листових чаїв це такі позначення: OР - це знак найвищої якості, FP - середньої, а PS - грубе листя, це найдешевший чай. Для середньолистових чаїв діють такі позначання: ВОР - це означає, що чайні листи поламали під час збору,

ВР - листки трохи меншого розміру, але приблизно тієї ж якості. BPS і PD - середньолистовий чай найнижчих сортів. І нарешті, дрібнолистові чаї - висівки (F) і пил (D). Чим дрібніше чай, тим нижчий його сорт.

Вода

Часто люди забувають про те, що основа чаю - це вода, а тому потрібно серйозно ставитися до її якості. Для приготування чаю використовуйте очищену або джерельну воду, що не містить сторонніх домішок та запахів. Якщо у вас немає можливості придбати таку воду, то використовуйте воду, що була очищена побутовим фільтром для води. Побутує думка, що вода для приготування чаю має закипіти. Але досвідчені майстри чайної церемонії стверджують, що воду не потрібно доводити до кипіння, оскільки це псує смак води. Зелений чай рекомендують заварювати при температурі 80-850C. Для чорних сортів чаю для запарювання використовуйте воду нагріту до 90-950C. Але, якщо ви не впевнені у якості води, воду варто прокип’ятити і дати вистигнути до потрібної температури.

Час заварювання

Важливе значення має час заварювання чаю. Для кожного сорту цей час мо-

же значно варіюватися. Тому, після покупки чаю, уточніть у продавця чи прочитайте на упаковці скільки часу його потрібно заварювати. Коли чай вже заварився, листя потрібно вийняти із чайника, щоб заварка не набула гіркого присмаку. Щоб було легше вийняти із чайника заварку, користуйтеся чайниками, які містять спеціальні змінні відділення для заварки, або використовуйте сита, у які насипають листки та опускають у чайник. Розмір таких контейнерів повинен бути розрахований на те, що під час заварювання чайне листя збільшується в об’ємі приблизно у два рази.

Приготування чаю з лимоном також має свої особливості. Заварку потрібно приготувати по звичному рецепту та розлити у чашки. Лише після цього у чай можна додати лимон.

Зберігання

Зберігати чай потрібно у міцно закритій жерстяній банці, оскільки він має властивість вбирати сторонні запахи, що псує його якість.

26.04.2012


Переглядів: 1057

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21185)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14559)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14320)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14135)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13979)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13971)
• Живи до ста! [965] (13953)
• Бюджет і ми… [965] (13889)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13756)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13667)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13661)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13608)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13217)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13191)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (523)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (66)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (61)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"