Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №554 від 01.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Підсумки

Василь Лазутко:

Василь Лазутко:

“Я завжди готовий до відкритого діалогу”

Не кількістю відпрацьованих днів оцінюється діяльність керівника, а тією щоденною працею, яка приносить конкретні результати. Минув рік відтоді, як міліція Рівненщини отримала нового керманича. Ніби й небагато часу минуло, але начальнику УМВС полковнику міліції Василю Лазутку, передусім, не соромно перед мешканцями області. Адже для їхнього захисту від протиправних та злочинних посягань, заради їхньої безпеки та спокою докладено чимало зусиль. Безпосередньо про свою роботу та діяльність органів внутрішніх справ краю звітували перед журналістами головний міліціонер області та його заступники.

- Нам нічого приховувати і ми нічого не приховували. Та, якщо і траплялося, так би мовити, замовчування певних фактів щодо тієї чи іншої кримінальної справи, то ми діяли виключно в рамках Закону, - розпочав свою розмову із кореспондентами очільник міліції Рівненщини. - Мої сподівання, моя діяльність за рік, що минув, були спрямовані на те, аби виправдати довіру мешканців, що міліція - з народом. Ми і свої прорахунки озвучували. Проти вже нині колишніх співробітників міліції порушувалися кримінальні справи. І цьогоріч вже маємо їх шість, три з яких - за нашої ініціативи. Тобто, ми самі виявляємо факти порушення законності і передаємо матеріали у відділ внутрішньої безпеки, і в прокуратуру для притягнення винних осіб до відповідальності. Це одна із наболілих проблем. І краще ми боротимемося зі злочинністю, ніж по нас порушуватимуть кримінальні справи.

І хоч початок виступу начальника УМВС був не надто оптимістичний, але за рік на посаді в діяльності органів внутрішніх справ усе-таки позитивних зрушень багато.

- Ми зараз у першій десятці серед областей України, а якщо конкретніше - на шостому місці, хоча були другі, - наголосив Василь Лазутко. - Останні два місяці робота УМВС оцінюється за новими критеріями, які включають 149 показників. У нас на сьогодні - 110 позитивних, тобто 75 відсотків. Для Рівненщини - це непоганий результат.

До того ж, резонансні злочини, які були скоєні до призначення на посаду нового начальника УМВС, були розкриті. Це серія розбійних нападів на банківські установи, кримінальна справа по яких нині розглядається в суді. Фігуранти ще трьох серйозних справ по лінії торгівлі людьми теж очікують вироку Феміди (аналогічних справ по Міністерству внутрішніх справ узагалі тільки шість).

- Усі дев’ятнадцять вбивств, які сталися торік, розкриті, - додав заступник начальника УМВС - начальник кримінальної міліції Геннадій Юрчук. - На сьогодні ми маємо лишень три незавершених кримінальних справи цієї категорії: дві - по зниклих: неповнолітній Марії Вітів, яка у січні цьогоріч пішла з дому і мала їхати до родичів, та мешканки Запорізької області Світлані Забейди, яка так і не з’явилася на призначене судове засідання в Рівному. До цього часу місце знаходження обох невідоме. Третє вбивство сталося у переддень 9 травня, коли у власній квартирі від нанесених тілесних ушкоджень помер пенсіонер. Розслідування у цій справі триває. Перевіряються родинні та близькі зв’язки, молодь, яка того дня розносила подарунки, оскільки чоловік вів замкнений спосіб життя і у своє помешкання сторонніх не впускав.

Уже цього місяця буде скерована до суду справа за фактом дорожньо-транспортної пригоди, у якій загинула вагітна Олена і постраждав її чоловік - журналіст Володимир Попик. Водій, через перевищення швидкості яким сталася жахлива аварія, повністю визнав свою провину. А ДТП на Водохреще, в якій загинуло десятеро осіб, розслідує МВС.

- Строк досудового слідства було продовжено до шести місяців Генеральною прокуратурою у зв’язку з призначенням складної експертизи щодо якості і стану доріг. Я так розумію, що до кінця липня цю справу буде скеровано до суду, - повідомив начальник СУ УМВС Анатолій Грицишин.

Проблемні питання

Одна з основних проблем для міліції Рівненщини - боротьба із організованою злочинністю. Тільки три справи цієї категорії наразі скеровані до суду, хоча за цей же період торік - жодної. Тут є своя специфіка, бо щоб направити справу щодо організованого злочинного угрупування на розгляд суду, треба не один місяць і не два, а мінімум півроку.

Наступне актуальне питання - боротьба з наркоманією.

- Ми формуємо останніх півроку цей підрозділ, але нині вони не витягують необхідні показники, - наголосив начальник УМВС. - Нещодавно ми укріпили керівництво цієї служби і, думаю, що згодом матимемо певні зрушення за підсумками першого півріччя. Бо реальної боротьби із наркоманією, передусім в обласному центрі, на жаль, немає. Це питання ми розглядали і на колегії.

За словами Василя Лазутка, з боку Міністерства внутрішніх справ до рівненських правоохоронців є претензії щодо боротьби із економічною злочинністю:

- Зокрема, це хабарництво. Але ж ці факти теж задокументувати не так просто. Нині кожен працівник ДСБЕЗ закріплений за підприємством, яке використовує державні кошти, бере участь у тендерах, деякі з яких ми припинили. Порушено з початку року десять кримінальних справ, де збитки, нанесені державі, становлять понад мільйон гривень. Минулий рік було всього лише дві.

Що вдалося

зробити для міліції

Що зробив за рік Василь Лазутко, відколи він перебуває на посаді начальника УМВС, не тільки у боротьбі із злочинністю, а й безпосередньо для міліції, цікавилися журналісти.

- Уже практично рік стовідсотково забезпечений пальним для службового транспорту кожен міськрайвідділ. Майже щомісяця ми отримуємо дві одиниці транспорту. От слідство отримало нещодавно авто, а попереднє, яким користувалися, передадуть службі дільничних, приміром, у той же Володимирецький чи Рокитнівський район, - підкреслив очільник міліції Рівненщини. - На сьогодні маємо 13 відсотків некомплекту дільничних інспекторів, які подекуди обслуговують по кілька населених пунктів одночасно. І цей транспорт допомагатиме їм вчасно реагувати на ті чи інші злочини. До того ж, підвищили їм практично на 500 гривень заробітну плату, в залежності, звичайно, від звання. Якщо це лейтенант, то вона зросла на 200-300 гривень, а якщо капітан - до 500. Наразі плануємо підвищити заробітну плату і працівникам карного розшуку на 300-400 гривень.

Ми відкрили першу чергу поліклініки, зараз закінчуємо другу. Усе це завдяки спонсорським коштам.

А, як додав начальник СУ УМВС Анатолій Грицишин, вперше слідчі повністю забезпечені комп’ютерною технікою. Та не тільки вони, а й загалом усі служби.

Чи ефективне спілкування у блозі?

Василь Лазутко, наслідуючи приклад Міністра МВС Віталія Захарченка, започаткував власний блог. І щодня отримує повідомлення від користувачів Інтернету. Хоч часу бракує, аби одразу відреагувати на ту чи іншу інформацію, але жодну, навіть анонімну, якщо вона містить якісь конкретні факти, не залишає поза увагою:

- Нещодавно, я так думаю, що це наші працівники, отримав скарги на керівництво Костопільського і Березнівського районів щодо неналежної виплати заробітної плати дільничним інспекторам міліції. Служба аудиту виїхала і перевірила. З’ясувалося, що інформація не зовсім відповідає дійсності. Перевіряли і гральні заклади, список яких теж “вивісили” на моєму блозі. У цьому випадку теж не всі факти знайшли своє підтвердження. Це питання у нас на особливому контролі, зокрема, що стосується обласного центру. Але от до мене на сесії обласної ради підійшов голова Сарненської райдержадміністрації і дякував, що завдяки міліції на теренах району припинили свою діяльність гральні автомати. Проблема у виявленні і документуванні грального бізнесу у тому, що зараз у залах стоять ігрові автомати, а поруч встановлені комп’ютери, по останніх, на жаль, немає поки що законодавчої бази. Інше питання, коли ми скеровуємо справу до суду, то обладнання повертається власнику. Бо питання відповідальності орендаря в законодавстві теж не прописано.

А загалом, я хотів би звернутися до громадян, якщо вони володіють будь-якою інформацією, яка може допомогти викрити якийсь злочин чи протиправну діяльність, можете це озвучувати без проблем - конфіденційність ми гарантуємо.

На запитання, чи не шкодує Василь Лазутко, що потрапив у нашу область, полковник міліції з гордістю відповів, що Рівненщина і його мешканці стали для нього рідними. Бо не тільки тут оселився, а й має ще багато справ, які необхідно вирішити, і планів, які необхідно втілити в життя заради одного - віри і довіри громадян до міліції.

01.06.2012Cвітлана КАРАЧУН


Переглядів: 1140

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14464)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14222)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13774)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13655)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (752)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"