Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №564 від 15.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Коротко

ХХХ Олімпійські ігри у Лондоні

Тарас Шелестюк вийшов у півфінал Тарас Шелестюк переміг у непростому чвертьфінальному поєдинку француза Алексіса Вастіна і пробився у півфінал. Причому перемогу судді віддали Шелестюку за додатковими показниками, позаяк бій закінчився внічию 18:18. І в кожному з трьох раундів було зафіксовано рівний рахунок - 5:5, 7:7, 6:6. З таким суддівським рішенням був категорично не згоден француз, який одразу ж після бою переможно підняв руки і почав дякувати публіці. А після оголошення результатів на його обличчі читався подив і образа. Вастін навіть не зміг стримати сліз - і розплакався прямо на рингу.

Нагадаємо, що Шелестюк став третім українським боксером, який пробився до півфіналу Олімпіади. Раніше путівки в 1/2 собі оформили Олександр Усик і Василь Ломаченко.

Тринадцятий день змагань

Олімпійська чемпіонка Афін програла в Лондоні

Олімпійська чемпіонка Афін і медалістка Олімпіади в Пекіні Ірина Мерлені не змогла пройти до фіналу з вільної боротьби у ваговій категорії 48 кг. Мерлені програла поєдинок колишній українці, а нині громадянці Азербайджану Марії Стадник. У Мерлені залишається надія тільки на бронзу.

Проте надія України на медаль у жіночій вільній боротьбі розтанула, як дим - чемпіонка Олімпіади в Афінах і медалістка Олімпійських ігор в Пекіні Ірина Мерлені програла свій шанс на бронзову нагороду. 30-річна Мерлені поступилася в поєдинку спортсменці з США Клеріс Чан. Бій американки і українки за бронзу закінчився з рахунком 3:0.

Українські боксери наближаються до медалей

Українські боксери Денис Берінчик (64 кг) та Олександр Гвоздик (81 кг) вийшли у півфінали Олімпійських ігор у Лондоні. Денис Берінчик здобув переконливу перемогу над австралійцем Джефрі Хорном (21:13), а Олександр Гвоздик над Абдельхафідом Бенчаблой (19:17) з Алжиру. У третьому раунді бою Гвоздик-Бенчабла алжирцю був двічі відрахований нокдаун і винесено попередження за утримання суперника.

Чотирнадцятий день змагань

Догребла до першого срібла

Олімпійська чемпіонка Пекіна-2008 Інна Осипенко-Радомська виграла срібну медаль Олімпіади на 500 метрів на байдарці. Осипенко-Радомська захопила лідерство зі старту, виграла перший відрізок у 250 метрів, але далі пропустила на першу позицію представницю Угорщини Дануту Козак, яка і виграла золото. Але друге місце Інна вже нікому не віддала і принесла Україні першу срібну медаль Олімпійських ігор у Лондоні, показавши час 1:52.685.

П’ятнадцятий день змагань

В естафеті 4 по 100 команда виграє бронзу Олімпіади

Збірна України у складі Олесі Повх, Марії Ремень, Христини Стуй та Єлизавети Бризгіної фінішувала третьою у фіналі естафети 4х100 метрів українки - Чемпіонки Європи-2010 і бронзові призери Чемпіонату Світу - 2011 показали результат 42,04 секунди - це новий національний рекорд України. Переможцями естафети стали американські бігунки зі світовим рекордом 40,82 секунди. Другими стали спортсменки з Ямайки - 41,41 секунди.

В естафеті 4 по 400 - ледь не бронза

Зовсім близькою до бронзових нагород Олімпійських ігор була наша жіноча команда у бігу в естафеті 4х400 метрів. Аліна Логвиненко, рівнянка Ольга Земляк, Ганна Ярощук, Наталя Пигида незважаючи на те, що зупинились за крок від подіуму, зуміли показати свій найкращий результат у цьому сезоні 3:23.57, пропустивши вперед лише збірні США, Росії та Ямайки.

Шістнадцятий день змагань

Золота медаль Олімпіади у веслуванні на каное

Український спортсмен Юрій Чебан приніс четверту золоту медаль у скарбничку України. Чебан завоював золоту медаль у веслуванні на каное на дистанції 200 метрів. Українець прийшов першим з результатом 42,291 і став Олімпійським чемпіоном. Вперше в історії Україна завоювала олімпійське золото у веслуванні на каное!

Українка завоювала друге срібло Олімпіади

Інна Осипенко-Радомська завоювала друге срібло на Олімпійських іграх у Лондоні і четверту медаль в кар’єрі. На дистанції 200 метрів Інна Осипенко-Радомська посіла друге місце у веслуванні на байдарках! Це друга медаль Інни на іграх у Лондоні і четверта олімпійська медаль у її кар’єрі! Інна не зовсім вдало стартувала, але до середини дистанції вирвалася на перше місце. На фініші її обійшла новозеландка Ліза Каррінгтон, а відрив від третього місця склав лише вісім сотих секунди.

Український спортсмен приносить срібну медаль

Український атлет Олександр П’ятниця завоював срібну медаль у метанні списа, показавши другий результат - 84,51. Сім сантиметрів відділяло українця від золота.

Денис Берінчик програв бій за золото

У фінальному поєдинку українець Денис Берінчик поступився кубинському боксеру Іглесіасу Сотолонгу. Бій у ваговій категорії 64 кг закінчився з рахунком 22:15 на користь кубинця. Денис Берінчик після оголошення результатів у рингу станцював гопак.

Золото нелегкого поєдинку

Український боксер Олександр Усик виграв золоту медаль Олімпійських ігор у ваговій категорії 91 кг, він переміг італійця Русо Клементе з рахунком 14-11. Увесь зал скандував “Україна, Україна”, Олександр Усик після оголошення результатів станцював у рингу гопак і пробігся з українським прапором по залу. 25-річний український боксер став чемпіоном Олімпійських ігор - 2012.

Сімнадцятий день змагань Ломаченко виграв золото

Василь Ломаченко повторив у Лондоні успіх Пекіна і став дворазовим олімпійським чемпіоном. Але цього разу Ломаченко домігся золотого тріумфу у ваговій категорії до 60 кг. У фіналі Василю протистояв представник Південної Кореї Сунчул Хан. Українець дуже впевнено діяв протягом усього бою. І в результаті переміг з рахунком 19:9 (7:2, 4:3, 8:4). Варто зазначити, що чотири роки тому Ломаченко виграв Олімпіаду, боксуючи у ваговій категорії до 57 кг.

Валерій Андрійцев сріблом захистив честь українських борців

Український борець Валерій Андрійцев на першій же своїй Олімпіаді виграв срібло. До золотої медалі 25-річному українцеві не вистачило зовсім трохи. Але пройти американський бар’єр йому не вдалося. У фінальній сутичці Андрійцев поступився американцю Стівену Якобу Варнеру з рахунком 3:0. У ваговій категорії до 96 кг у півфінальній сутичці нашому спортсменові протистояв чинний чемпіон світу Реза Мохаммад Алі Яздані з Ірану. Та вже у першому періоді за рахунку 1:0 на користь Андрійцева іранець підвернув ногу. Лікарі почали чаклувати над Яздані. І він навіть повернувся на килим, але всього на декілька секунд. Травма не дозволила іранському спортсменові боротися далі. Таким чином, у Валерія і з’явилася можливість вибороти срібло.

Краса і грація художньої гімнастики

Художні гімнастки розіграли останній комплект нагород. У командних змаганнях, як і в індивідуальній першості, золото дісталося Росії - 57.000. Росіянки виграли як вправу з п’ятьма м’ячами, так і з трьома стрічками і двома обручами. Срібло дісталося білоруським художницям (55.500), а бронза - італійкам (55.450). Українська команда у складі Олени Дмитраш, Євгенії Гомон, Валерії Гудим, Вікторії Ленишин, Вікторії Мазур і Світлани Прокопової фінішувала п’ятою - 54.375.

Найгірші в історії України ігри

Найбільше медалей збірній України принесли боксери, які стали найкращими на Олімпіаді-2012. Чудово виступили наші спортсмени у веслуванні на байдарках і каное. Знову підтвердили свій високий клас українські фехтувальниці.

ХХХ Літні Олімпійські ігри - 2012 року в Лондоні завершилися. Українські спортсмени виграли 20 медалей, а Україна посіла 14-те загальнокомандне місце (з 204) у медальному заліку.

Найбільше медалей для України виграли боксери, які стали найкращими на Олімпіаді-2012

Чемпіонами стали Олександр Усик і Василь Ломаченко. Останній виграв другу поспіль Олімпіаду, причому в двох різних вагових категоріях (зараз - 60 кг, у 2008 - 57 кг). Срібним призером Ігор став Денис Берінчик, який став улюбленцем лондонської публіки, за видовищність боїв і виконання на рингу гопака після кожної перемоги. Бронзові нагороди завоювали Олександр Гвоздик і Тарас Шелестюк.

Чудовий виступ на байдарках і каное

Юрій Чебан та Інна Осипенко-Радомська на двох виграли три медалі. Чебан став олімпійським чемпіоном на каное-одиночці, а Осипенко-Радомська завоювала два срібла на байдарці на дистанціях 200 і 500 метрів. Відзначимо, що тепер у колекції українки є повний комплект олімпійських нагород - бронза Афін, золото Пекіна і два срібла Лондона. В академічному веслуванні українці також були серед лідерів. Жіноча парна четвірка стала кращою на Олімпіаді-2012, вигравши перше золото в цій дисципліні за роки незалежності України.

Три медалі у легкій атлетиці

Ось тільки такий результат язик не повертається назвати видатним, врахов-уючи кількість легкоатлетів, які поїхали на ігри - понад 70. Несподіваною стала срібна нагорода Олександра П’ятниці в змаганнях з метання списа. Від Ольги Саладухи чекали золота в потрійному стрибку, але вона стала лише третьою. Досить прогнозовано третє місце посіли українки в естафеті 4х100 метрів.

Високий клас українських фехтувальниць

Яна Шемякіна стала олімпійською чемпіонкою в індивідуальних змаганнях шпажисток, а Ольга Харлан до золотої нагороди Пекіна додала бронзову медаль Лондона.

Стрільці не підтвердили очікування

За стрілецьку команду довелося віддуватися олімпійській чемпіонці Афін Олені Костевич. Українка, яка невдало виступила чотири роки тому в Пекіні, цього разу виграла дві бронзові медалі у стрільбі з пневматичного пістолета.

Епідемія травм скосила команду важкоатлетів

Команду важкоатлетів вже під час Олімпіади скосила епідемія травм і три наших спортсмени не змогли взяти участь у змаганнях. Проте без медалей українці не залишилися. Олексій Торохтій став олімпійським чемпіоном у категорії до 105 кг, а Юлія Калина з особистим рекордом виграла бронзу.

Гідний виступ гімнастів

Наші гімнасти навіть виграли бронзову медаль у командних змаганнях, щоправда, у призерах пробули всього півгодини. Японська сторона подала протест, і в підсумку після перерахунку очок українці стали лише четвертими. І все ж в індивідуальних змаганнях Ігор Радивілов зумів піднятися на п’єдестал пошани, ставши третім у змаганнях з опорного стрибка.

Провал дзюдоїстів і борців греко-римського стилю

Жоден із них не зумів дійти навіть до півфіналу. Близькі до невдачі були і “вільники”, але останнього дня змагань Валерій Андрейцев несподівано для багатьох виграв срібну медаль у категорії до 96 кг, перемігши по черзі на шляху до фіналу бронзового призера Пекіна та чинного чемпіона світу.

Нічим не запам’яталися українські плавці

Лише двоє з них змогли поліпшити свої особисті рекорди, але при цьому так ніхто жодного разу і не взяв участь у фінальних запливах. Тренери кажуть, що на медалі в Лондоні особливо і не розраховували: готують команду з прицілом на Олімпіаду-2016 у Ріо-де-Жанейро.

№ Країна Золото Срібло Бронза Всього

1. США 46 29 29 104

2. Китай 38 27 22 87

3. Велика Британія 29 17 19 65

4. Росія 24 25 33 82

5. Республіка Корея 13 8 7 28

6. Німеччина 11 19 14 44

7. Франція 11 11 12 34

8. Італія 8 9 11 28

9. Угорщина 8 4 5 17

10. Австралія 7 16 12 35

11. Японія 7 14 17 38

12. Казахстан 7 1 5 13

13. Нідерланди 6 6 8 20

14. УКРАЇНА 6 5 9 20

15. Куба 5 3 6 14

16. Нова Зеландія 5 3 5 13

На Олімпійських іграх у Лондоні Україну представляли 245 спортсменів у 28 видах спорту. Стільки ж українців брало участь в Олімпіаді-2004, а чотири роки тому в Пекіні українська делегація налічувала на дев’ять спортсменів більше. Найбільшим представництво українців виявилося у легкій атлетиці - 78 спортсменів. Також серед найбільш масових видів було академічне веслування (24 спортсмени), плавання (14), вільна боротьба та дзюдо (по 10).

Потрібно відзначити, що Україна виплатить призерам Олімпійських ігор преміальні в сумі 1 млн. 645 тисяч доларів, що в перерахунку на національну валюту становить понад 13,3 млн. грн.

15.08.2012


Переглядів: 1025

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21183)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14133)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13607)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (492)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"