Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №583 від 27.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#З перших уст

Юлія Кривульська ніколи не мала ілюзій щодо своєї роботи

Юлія Кривульська ніколи не мала ілюзій щодо своєї роботи

Такі милі, вишукані, тендітні, і, тільки на перший погляд, такі беззахисні пр едставниці слабкої ста ті… стоять на варті нашого спокою. Йдеться про жінок, які безстрашно взяли на себе чоловічу роль та несуть службу і вдень, і вночі, виконуючи важку та повсякчас небезпечну роботу в органах внутрішніх справ. І немає значення, якої ти статі, - свій обов’язок повинен виконати, адже дав присягу на вірність народові України, та прикрити у важку хвилину спину товариша, що розраховує на тебе, - переконана Юлія КРИВУЛЬСЬКА, капітан мі ліції, помічник начальника Рівненського місь кого відділу міліції по взаємодії з громадськістю та засобами масової інформації.

-Юлю, що молода дівчина робить на, здавалося б, суто чоловічій роботі? Як ти потрапила до міліції?

- Передусім скажу, що я не поділяю роботу на чоловічу і жіночу. На службі ти, насамперед, міліціонер, а потім вже жінка. А в міліції я опинилася, бо це - моє покликання! Навчалася я в Рівненському державному гуманітарному університеті на спеці альності документознавство, на 4-5 курсі проходила практику на базі Костопільського райвідділу міліції. Тоді мене й зацікавила правоохоронна дія льність. Уявляла, як би гордо та гідно несла б я службу, дуже хотіла долучитися до такої важливої справи, яку виконують у міліції. Пізніше закінчила Волинське училище професійної підготовки працівників міліції. Порадилася з батьками, хоча самі вони прості робітники і ніхто з нашої сім’ї ніколи не носив погонів, підтримали мене цілком, і моя мрія здійснилася. Чи-то пак, змінилася - в дитинстві я марила професією військового льотчика, проте ні на секунду не шкодую, що обрала шлях правоохоронця.

- І що, виправдалися твої сподівання?

- Цілком. Я ніколи не мала примарних ілюзій щодо мі лі цейської роботи. У мене були досить чіткі уявлення про специфіку та практичний досвід. Я ніколи не прагнула сидіти у теплому кабінеті, а хотіла працювати у карному розшуку, серед простих міліціонерів, де й проходила практику. Маючи чоловічий склад характеру, я була готова зіштовхнутися з труднощами. Знала, що доведеться нести нелегку ношу, і, передусім, у моральному сенсі. Якщо відверто - то ця праця тяжка, і повагу людей вкрай важко заслужити, не кожен розуміє, як ми працюємо, яких часом титанічних зусиль слід докласти, щоб викрити злочинця та розкрити злочин. Проте і досі переконана - потрібно завжди залишатися людяною й небайдужою. Так, ми зобов’язані суворо дотримуватися букви закону, проте слід завжди пам’ятати, що за кожним злочином стоїть чийсь біль, смуток і жаль, невиправні помилки - люди. Звісно, йдеться не про важкі злочини, як зґвалтування, вбивства з корисливих мотивів тощо. Я про тих простих громадян, яких штовхнули на злочинну стежку обставини життя. Коли зголоднілий, замерзлий безхатченко краде з підвалу консервацію, то, зрозуміло, що жодних злих намірів він не мав, лише хотів задовольнити необхідні для існування потреби. Подібних злочинів, на жаль, дуже багато.

Буває різне, проте повсякчас, особливо у важкі моменти, згадую слова начальника карного розшуку Івана Руденка, що може бути важко, страшно, нестерпно, але варто розкрити хоча б один злочин - і ти відчуєш неабияку гордість, ейфорію, піднесення, що всі труднощі та зусилля не були марними, що ти - потрібен людям, ти - на своєму місці, що результат - є! І ці слова завжди стимулюють мене до роботи.

- Юлю, у свої 27 років ти вже встигла спробувати себе і в ролі дільничного інспектора, і на оперативній роботі. Як вдалося тобі подолати шлях від оперативника до посади помічника начальника ВЗГ та ЗМІ, яку ти обіймаєш наразі, і чи був він небезпечним?

- Небезпечним? Не знаю навіть - було різне. Запам’ятався випадок, коли ми отримали виклик про те, що раніше судимий за вбивство та зґвалтування чоловік замкнувся в хаті, увімкнув газ, та піджидав із сокирою свою сестру біля вікна. І ми з колегами мусили затримувати його, залізши через вікно з обох боків будинку. Тоді було справді моторошно, коли не знали, чи вийдемо з тієї хати взагалі, позаяк у приміщенні в усю вирував газ, та й сам чоловік, м’яко кажучи, був не в адекваті, оскільки в нього на тлі довготривалого зловживання алкоголем трапився напад білої гарячки.

А ще кумедний випадок, коли працювала дільничним інспектором у Демидівці, де довелося тримати справжній бій з важкими наслідками для меблів та штор у кабінеті (посміхається - авт.). Тоді привели одного затриманого захмелілого чоловіка, який теж поводився не зовсім адекватно, і був колишнім військовим, як він нам повідомив, брав участь у військових діях в Афганістані. Він почав скандал, сипав всілякі образи, а тоді скочив до мене через стіл… Але, як я вже казала, у мене чоловічий склад характеру, і прочуханки він отримав, як від чоловіка. Наступного дня, коли він протверезів, прийшов просити вибачення, причому з квітами та цукерками… І таке буває.

- Ти вже п’ять років працюєш у міліції. Що за цей час тебе особливо вразило і найбільше хвилює?

- Я звикла майже до всього: і до трупів, і до бандитів - особливого складу людей, з якими доводиться працювати. Проте, напевно, ніколи не примиришся з людською жорстокістю, жадібністю та підступністю, коли через банальні примхи, наживу людське життя ні в що не ціниться, коли так просто “ближній” може розтоптати чиюсь долю, мрії, сподівання…

- А що найважче, з чим тобі довелося зіштовхуватися, ти можеш назвати? Можливо, цілодобові чергування, затримання злочинців?

- Це, звісно, теж непросто. Коли торік відбувалися розбійні напади на банки, доводилося чергувати і вдень, і вночі. Йдеш на роботу і не знаєш, коли повернешся. Прийшов додому - чекаєш, що кожної секунди треба бути готовим “підірватися”...

Та найважчим для мене був час, коли я вела лінію з розшуку злочинців і безвісти зниклих. Потрібно було повідомляти людям про загибель їх рідних. Це, напевно, те, до чого ніколи неможливо звикнути.

27.12.2012Лариса САВКОВА


Переглядів: 1361

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (731)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"