Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №589 від 07.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#З життя медиків

ЗНІМАЄМО ЧЕРЕП - І НА КОВБАСУ

ЗНІМАЄМО ЧЕРЕП - І НА КОВБАСУ

1. Один мій приятель деякий час працював у лікарні швидкої допомоги, і ось, що він розповів.

“Ніч. Чергування. Всі вже розійшлися спати. Час від часу викликають чергових прийняти нових хворих, у кожного чергового своя палата. І ось, нарешті, дійшла черга і до мене.

- Дімо, йди на четверту, там тобі привезли людину із закритою черепно-мозковою травмою.

- Як стан?

- Так, нормально, ми далі поїхали.

Піднімаюся у приймальний спокій, бачу, на столі нікого. Думаю, на каталці людина лежить, зараз сестри приймуть, і піднімемо в палату. Беру супровідну, читаю діагноз: “ЗЧМТ” (див. вище). Читаю далі графу “Що трапилося” і тихо ніяковію. “Йшов. Упав. Опух. Помер”.

Мати чесна, це що ж швидка таку підлість серед ночі влаштувала. Самі не хочуть з небіжчиком возитися, міліцію викликати, так вони нам підсунули. Став я викликати бригаду, яка привезла цього товариша. Зв’язали мене з ними по рації.

- Так-перетак, кажу, ви мені кого привезли?

- А чого такого? Нормальна травма.

- Так він же мертвий.

- Що, вже помер? Ми ж живого везли.

- У вас що в супровідній написано: “Йшов. Упав. Опух. Помер”?

Тиша на тому кінці. Потім після паузи.

- Дімо, це ми поспішали і скоротили: “Опух. Помер - Пухлина помірна”.

Підходжу до каталки, а там тихо сопучи спить у дупель п’яний мужик зі здоровенною шишкою на лобі”.

2. Якоїсь у лікарні не вистачало місць (ситуація не з рідкісних), людей клали одразу в коридорі. Коридор був довгий і вузький, і тому лікарі називали його ковбасою. Так ось, приводять якось до лікаря нову пацієнтку - бабусю років 70-ти (в поліклініці їй дали направлення на знімок мозку).

Після прийому, лікар сказав просту, загалом, фразу: “Робимо знімок мозку і кладемо бабусю в коридор”, але тільки мовою медиків - “Знімаємо череп, і на ковбасу!”. Можна уявити собі реакцію бабусі!

3. До речі, про круглі очі... Розповідав якось один мій знайомий історію.

Надбало одне виразкове відділення новий японський прилад зі світловодами для обстеження кишечника. Причому світловодів було 2 - один оральний, другий, відповідно, анальний. Різниці між ними практично жодної. Поки наші кулібіни освоювали прилад і тренувалися один на одному, оральна частина поламалася.

“Аааа, мля”, - сказали медики і хотіли засунути прилад у дальній кут. Але, не тут-то було. Поступив до них пацієнт на дослідження, і якось так вийшло, що хтось десь підметушився щодо приладу, комусь кудись доповіли раніше часу, і ось тепер перед медиками стояв майор-вояка з направленням на обстеження саме цим приладом.

Після короткої наради вирішено було провести обстеження через рот, але анальним світловодом. Світловод новий, ні разу не використовувався, ось тільки в отвір ротової розпірки не проходив - він був трохи товстіший. Недовго почухавши голови, медики пристосували під розпірку якесь металеве кільце, з тих, що першими підвертаються під руку, і спробували засунути світловод майору.

Ну що тут робити - бувають люди, яким важко навіть пігулки ковтати, не те, що світловоди. Майор був з таких. Я не знаю, чи користувався він у військах кусачками для перекушування колючого дроту ворога, але металеве кільце його могутні щелепи розламали на чотири шматки і перекусили новий японський світловод, який він і виплюнув.

До чого тут круглі очі, запитаєте ви? Через декілька днів з Москви приїхав фахівець з філії фірми, японець. Так ось, коли він побачив покусаний анальний світловод, з відбитками зубів - його очі стали не тільки круглими, вони ще й на лоб полізли разом з окулярами. Він довго крутив світловод у руках і щось шепотів японською. Як вихована людина, він не став задавати зайвих запитань, а зібрав запчастини і поїхав геть, пообіцявши надіслати новий агрегат. Кажуть, що навіть у літак він сідав з такими ж широко відкритими очима.

4. Молодий канадський лікар-венеролог Робер Клешар відправився в одне маленьке селище на острові Ньюфаундленд. Його завдання полягало в тому, щоб взяти у місцевих жителів аналізи крові (в цілому селищі проживало 23 чоловіки і 14 жінок віком від 22 до 47 років). Жителі селища займалися риболовлею і лісозаготівлями. Всі жінки заміжні. Молодий лікар взяв аналізи крові і привіз їх на материк у клініку. Там же він провів необхідні аналізи і з’ясував, що всі жителі цього селища хворі на СНІД. Про що їм і поспішили повідомити.

Коли Клешара за п’ять місяців відправили у це ж селище по повторні аналізи, він застав там повний бедлам. Мешканці вирішили прожити залишки своїх днів з шиком. Вони зняли з рахунків гроші і віддавалися пиятиці й розпусті. Клешар був шокований побаченим. Шампанське лилося рікою, всі давно забули, хто чий чоловік і дружина. Діяли за принципом: кого хочу, того і люблю. Природно, що роботу всі закинули.

Сяк-так Клешару вдалося взяти аналізи крові в учасників оргії, що проходила під девізом: “Живемо останні години”.

Через день Клешару стало погано. Чому? Так, тому, що повторні тести показали відсутність будь-якого натяку на СНІД. Коли жителям селища про це повідомили, хміль вивітрився з них в одну мить.

Триває суд, розбито 14 сімей, пропито багато грошей. Мешканці селища вимагають від Клешара відступних у розмірі майже 3 млн. доларів. Правда, деякі з них ні про що не шкодують. Як вдалося з’ясувати, в основному, це холостяки.

5. Проходив я після закінчення інституту практику в реанімації. І ось одного разу навесні привозять хлопця - жертву нещасної любові. Треба сказати, по весні таких ідіотів просто пачками в лікарні привозять, гормони вирують.

Той хлопчина чимось травився, але не до кінця. Відкачали його, крапельницю зробили, і лежить він. А оскільки весь цей час він кричав, що жити без неї не буде, вб’є себе, - то його ремінцями до ліжка і прикрутили. Оскільки з хлопчиною все гаразд, то треба його з реанімації перевозити, що мені і доручили.

Везу я його з крапельницею, а він ніяк не заспокоюється - репетує. Мені це трохи набридло, і вирішив я приколотися.

- Ах так, кажу, жити не хочеш, то й не треба, будеш донором органів, і від’єдную у нього крапельницю. Дія нешкідлива, однак ефект справляє той ще.

І везу його далі. Він притих. Підходжу до ліфта. А треба сказати, що везти його можна було двома шляхами: зверху, і через підвал, де морг. Так от, заходжу в ліфт, мене запитують куди - вгору, або в морг? Я кажу:

- У морг.

Хлопчина біліє і починає щось бурмотіти про лікарів-убивць. Коли добралися до низу, він почав кричати вже на повний голос: “Рятуйте, допоможіть, вбивають!”

А всі бачать, що людина, явно не в собі, ременями до ліжка прикручений, і уваги на це ніякої не звертають, хтось заспокоює:

- Це не боляче, потерпи, раз - і готово...

Хлопчина розуміє, що це явно вселенська змова, згадує всі фільми, де в людей вирізають органи і впадає у повну прострацію... Коли добралися до палати, на нього дивитися стало страшно, лежить весь білий, покірний долі.

Більше він покінчити з собою не намагався - шокова терапія!

07.02.2013


Переглядів: 1047

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14383)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13855)
• Бюджет і ми… [965] (13789)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (895)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"