Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №597 від 04.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Освітній скандал

Марнотратство чи наклеп?

Марнотратство чи наклеп?

Михайло Кривко та Іван Вєтров не стануть ректорами Рівненського обласного Інституту післядипломної педагогічної освіти, а сам заклад не закриватимуть. Чутки про це точилися навколо вузу впродовж декількох тижнів. Та як зазначили чиновники - вони є безпідставними. Натомість Інститут післядипломної педагогічної освіти, в особі нинішнього ректора, звинувачують у марнотратстві.

Відтепер ситуація стає ще більш незрозумілою. Адже від самого початку склалося враження, що ректора Інституту післядипломної освіти просто хочуть зняти з посади.

Що ж тоді стало причиною ретельних перевірок у вузі? Безпідставні наклепи чи недоцільна розтрата державних коштів? Саме на цих проблемах була побудована дискусія між колективом Інституту післядипломної освіти та представниками органів влади.

Причиною перевірки стало те, що до голови Рівненської обласної адміністрації Василя Берташа надійшло анонімне звернення, в якому наводяться приклади недбалості ректора вузу, недоцільного використання коштів, що виділяються з держбюджету та працевлаштування родичів. Аби спростувати чи підтвердити наведені анонімні факти, була створена спеціальна комісія, яка й провела перевірку закладу.

Ось тут вже стає все більш незрозуміло. Відколи анонімні листи є причиною для перевірок, а головне, якщо це стосується фінансової сторони роботи закладу, чому цим займаються не правоохоронні органи? Та окрім всього вищезазначеного, варто наголосити - Інститут післядипломної освіти є державною структурою, тому важко повірити, що державні органи влади не бачили, як і на що витрачаються кошти.

Отож, за дорученням голови облдержадміністрації на відповідне звернення була створена і працювала в інституті робоча група, яка й вивчала ситуацію, що склалася.

Озвучували результати перевірки комісії на загальній нараді при всіх працівниках навчального закладу. Окрім висновків, говорили й про безпосередньо анонімний лист.

Повністю анонімку ніхто зачитувати не став.

- У листі в основному йдеться про стиль керівництва ректора Миколи Віднічука. Зокрема: зловживання владою, використання службового становища, сімейність у кадровій політиці, морально-етичні боки життя, присвоєння фінансових та матеріальних ресурсів. Окрім того, в анонімці розповідається про особливе ставлення з боку Міністерства освіти до ректора, а також високопосадовців, - розповідає заступник голови облдержадміністрації Анатолій ЮХИМЕНКО. - Вже в ході перевірки до нас зверталися працівники, які розповідали, що ректор вимагав кошти за працевлаштування, за цими фактами правоохоронні органи вестимуть розслідування.

Михайло Кривко підкреслив, що комісія вивчала лише фінансово-господарську діяльність, а не зміст роботи інституту і профілакторію.

- Міністерством освіти і науки встановлено, що керівникам навчальних закладів установ освіти надано право в межах фонду заробітної плати затверджувати порядок і розміри преміювання працівників, відповідно до їх особистого внеску. Впродовж 2012 року загальна сума виплачених премій становить 1 млн. 380 тис. грн. Привертає увагу той факт, що 80% із зазначеної суми отримали працівники, які за твердженням співробітників наближені до ректора. Деякі працівники за минулий рік одержали премії в розмірі більше 60 тисяч гривень, 7 працівників бухгалтерії у 2012 році із 1 млн. 300 тис. грн. премій отримали 263,7 тисячі гривень премії. Не підлягає поясненню, чому окремі працівники однієї категорії посад отримують упродовж трьох років премії в значному розмірі - 44,6, 47,7, 54 тисячі гривень, а інші - 5, 0,5, 0,6 тисяч, а більша частина працівників взагалі осталася ні з чим. У протокольних рішеннях профспілкового комітету відсутні списки працівників на преміювання, натомість формально погоджується лише сам його факт, - акцентує увагу заступник голови обласної ради Михайло Кривко.

Натомість працівники обурені таким ставленням влади. Адже зазначають, що за останні роки навчальний заклад розвивається лише в позитивний бік, а кошти витрачалися на покращення матеріально-технічної бази та забезпечення комфортних умов для навчання.

- Сьогодні озвучено низку різних проблем, та ніхто не говорить про досягнення Інституту. За результатами трьох останніх років Університет менеджменту освіти включив наш інститут у трійку кращих. Упродовж останніх двох років на базі вузу працює Всеукраїнська школа новаторства, до нас по досвід приїжджають з усіх регіонів України. Саме завдяки цим досягненням ми і маємо такі премії. І, завдяки цьому, можемо нормально приймати численні делегації - адже в бюджеті коштів на це не передбачено, - наголошує проректор Надія МЕЛЬНИК.

Ректор вузу не заперечує, що є певні недоліки у роботі, однак наголошує - анонімний лист - це спроба похитнути його репутацію, адже все, про що там йдеться, є вигадкою.

- У процесі перевірки інформації ніякої не надавалося. Комісія працювала в закладі впродовж трьох тижнів, та на контакт ніхто із перевіряючих не йшов. Хоча процедура передбачає, якщо встановлено факт, то потрібно опитати працівника, який за це відповідає. Якщо він недостатньо пояснив, то для того є керівник, який все може роз’яснити. Що ж стосується збільшення штату працівників, то є ліцензійні вимоги до інституту, це не наша забаганка. Якщо збільшується кількість тих, хто приїздить на підвищення кваліфікації, а до нас їдуть не лише з Рівненщини, а й з усієї України, то, відповідно, збільшується штат і фінансування, - наголошує Микола Віднічук.

Що ж стосується самої анонімки, то ректор розповів: “Я особисто читав цю анонімку. У ній зібраний просто бруд - оббрехали мене, що я говорив - міністр - мій “корифан”, а Михайло Кривко - такий-сякий. Це все неправда”.

Висновки та прийняття рішень у цій непростій справі робитиме голова обласної держадміністрації Василь Берташ. Варто зазначити, що губернатор місяць тому підписав контракт з ректором Миколою Віднічуком на п’ять років. Окрім того, Анатолій Юхименко зазначив, що правоохоронні органи будуть повідомлені про порушення, а от чи розслідуватимуть вони цю справу - покаже час.

Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти є вищим навчальним та науково-методичним закладом ІІІ рівня акредитації (ліцензія Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України АТ№582479, рішення ДАК від 24.11.2011р., протокол №91, наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 29.11.2011р. №29.51-Л). Інститут забезпечує підвищення кваліфікації педагогічних працівників регіону. Основна мета діяльності закладу полягає у приведенні професійної компетентності працівників освіти у відповідність зі світовими стандартами, розвиток їхнього творчого потенціалу, педагогічної майстерності, підвищення інтелектуального і загальнокультурного рівня. Напрям підготовки - підвищення кваліфікації у галузі знань 0101 “Педагогічна освіта”. Ліцензований обсяг підготовки - 7000 осіб за рік.

Ректор інституту - Віднічук Микола Антонович, кандидат педагогічних наук, доцент, академік Української Академії Акмеологічних Наук.

04.04.2013Юлія ГОЛИК


Переглядів: 1057

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21064)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17207)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14463)
• Допомога під час карантину [967] (14378)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14221)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14031)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13906)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13876)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13858)
• Живи до ста! [965] (13848)
• Бюджет і ми… [965] (13783)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13773)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13654)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13565)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13563)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13502)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13114)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13096)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (740)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (81)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (77)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (76)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (74)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (74)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (72)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (72)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (71)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (69)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (67)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (65)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"