Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №624 від 10.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Комуналка

Готуй сани літом… і будеш з теплом

Готуй сани літом… і будеш з теплом

Кожного року з настанням холодів постає питання з опаленням приміщень. І якщо приватні будинки мають автономне опалення, і господарі самі вирішують коли топити, а коли ні, то багатоповерхівки опалюються централізовано. Централізованою системою опалення називають такий пристрій, при якому тепло виробляється в якомусь центрі, наприклад, в центральній котельній, а теплоносій по трубопроводах передає тепло нагрівальним приладам, встановленим в окремих помешканнях. Теплоносій, віддавши тепло через нагрівальні прилади повітрю помешкання, повертається по трубопроводах у котел, де його повторно нагрівають і він знову продовжує свій шлях.

Як теплоносій у системах центрального опалення використовують воду, водяну пару і повітря. Централізоване опалення забезпечує постійну температуру в помешканнях, звільняє від необхідності топити велику кількість печей, дає значну економію палива. Окрім того, при централізованому опаленні не потрібно, як при грубному, вносити в помешкання паливо, прибирати попіл та ін. Це, як кажуть, так книжка пише, а як насправді?

У 19­ти регіонах до опалення підключено всі об’єкти соцсфери

Цього року, незважаючи на те, що опалювальний сезон почався на два тижні раніше від запланованого, підключення національної системи теплокомуненерго йде згідно з графіком. По Україні 22 489 котелень (91%) вже розпочали подачу тепла. Наразі, у 19­ти регіонах всі об’єкти соціальної сфери підключено до опалення. Про це повідомив Урядовий портал, з посиланням на віце­прем’єр­міністра Олександра Вілкула.

У 19­ти областях (Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано­Франківській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернівецькій, Чернігівській областях та в АР Крим і місті Севастополь) закінчено підключення об’єктів соціальної сфери до опалення. Загалом, по Україні до опалення вже підключено 134 258 житлових будинків (77%) в усіх 27 регіонах.

Обласні та міські чиновники прозвітувалися

Не пасе задніх і Рівненщина, напевно, тому протягом двох днів у Рівному спочатку прозвітувалися про подачу тепла в оселі мешканців у місті (під час брифінгу 7 жовтня зробив це начальник міського управління житлово­комунального господарства В’ячеслав Бережнюк), а наступного дня журналістів зібрали на прес­конференцію в ОДА (за участю заступника голови облдержадміністрації Володимира Новака, заступника голови міста Рівне Олексія Хмилецького, директора департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА Володимира Пшеюка та його заступника Валерія Гузя, а також директора ТОВ “Рівнетеплоенерго” Степана Коропецького).

Без тепла в Рівному лише кілька будинків

Майже усі мешканці Рівного, за винятком кількох проблемних будинків, уже мають тепло в своїх оселях. Так, із 1412 багатоповерхових будинків Рівного тепла нині не мають лише шість (станом на 7 жовтня), у цьому запевнив журналістів під час брифінгу начальник міського управління житлово­комунального господарства В’ячеслав БЕРЕЖНЮК.

­ Опалювальний сезон цього року розпочали раніше через те, що впродовж декількох днів стовпчик термометра не перевищував позначку у вісім градусів, тому міський голова підписав розпорядження починати опалювальний сезон в місті з 1 жовтня, а не з 15 числа, як було завжди. Раніше в такі короткі терміни, адже минуло всього декілька днів, теплоносій ніколи не подавався. Тому вважаю, що комунальники спрацювали доволі оперативно та за декілька днів подали тепло майже у всі будинки міста.

Місто Рівне, я думаю, сьогодні одне з найкращих міст України за кількістю будинків, до яких подано тепло. А Рівненщина сьогодні займає 3­є місце по підключенню до опалення по Україні. Попереду нас лише Закарпатська область, але там немає комунальних котелень, і Миколаївська область. На Рівненщині найбільше підключено котелень, а саме ­ 96%. Натомість у сусідній Житомирській області ­ всього 15% котелень.

З комунальними будинками проблем немає, на відміну від тих, що входять до об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та будинків житлово­будівельних кооперативів і деяких відомчих установ. Без опалення поки залишаються корпуси та гуртожитки Національного університету водного господарства і природокористування. Керівництву університету надіслано листи про необхідність підготовки до отримання тепла.

Споживачі оплачуватимуть послуги за минулорічними тарифами і лише за період фактичної подачі теплоносія на той чи інший будинок. Цьогорічні тарифи на тепло не переглядалися, тому “Рівнетеплоенерго” надсилатиме рахунки за тепло за старими нормами. У разі, якщо тепло не подавалося з першого жовтня, мешканці повинні скласти акти­претензії на адресу теплопостачальників, і в такому випадку нарахування буде зроблено саме з цього числа.

На підготовку до опалювального сезону у м.Рівне було витрачено більш як 15 мільйонів гривень. У місті цілодобово чергують 16 аварійних бригад житлово­комунальних підприємств та “Рівнетеплоенерго”. Усі двори, які постраждали під час ремонту тепломереж, будуть приведені до ладу, а у разі виникнення проблем із подачею тепла, рівняни можуть звертатися до служби оперативного реагування міськвиконкому за номером 15­53.

Рівненська область ­ одна з найкращих

Із початком осінніх холодів у Рівненській області розпочали опалювальний сезон, ­ про це повідомили обласні чиновники під час прес­конференції в ОДА, ­ тепло подається до всіх закладів соціальної сфери та житлових будинків Рівненщини. Рівненська область ­ одна з найкращих за показниками підключення теплопостачання у житлові будинки та заклади соціальної сфери. Більшість котелень в області працюють на альтернативних відновних джерелах, що дає змогу економити кошти. Рівненська область ­ серед лідерів за підключенням опалення в Україні.

­ На сьогоднішній день ми запустили всі котельні, ­ говорить заступник голови Рівненської облдержадмініст­рації Володимир НОВАК. ­ По області у повному обсязі опалюються об’єкти соціальної сфери, зокрема лікарні, дитячі садочки, школи. Так само й по житловому фонду ­ з 2908 будинків лише 4 залишаються без опалення. Зараз 67 котелень в області переведено на альтернативні відновні джерела. Це економніше у півтора­два рази і дає можливість до кінця опалювального сезону зекономити більше 2,5 мільйона гривень.

Директор ТОВ "Рівнетеп­лоенерго" Степан КОРОПЕЦЬКИЙ:

­ Мешканці Рівного будуть оплачувати згідно показів теплового лічильника, а ті, в кого ще його немає, будуть платити згідно тієї методики, яка нині існує та затверджена за нормами, тобто за 1 метр квадратний. Якщо ж теплоносій не подавався більше 12 годин, буде проводитися перерахунок. Громадяни самі повинні звернутися до працівників обслуговуючої їх котельні і повідомити про припинення теплопостачання, після цього буде проведена перевірка та перерахунок.

Загалом підготовка до опалювального сезону на Рівненщині пройшла без проблем. Єдине, з моменту подачі тепла, з технічних причин, виникли певні труднощі із гарячою водою, яка інколи текла ледь тепла. Відтак, тим мешканцям, які на це поскаржилися зробимо перерахунок. Проте на сьогодні вже все в нормі.

P.S. Як бачимо з вищенаведеного, все у нас в області з теплопостачанням чудово. І сезон розпочали завчасно і всі котельні працюють і навіть деколи вдається економити. Проте чи справді все так чудово, як про це звітують чиновники? Це знають лише ті мешканці багатоповерхівок, які досі не отримали тепла (якщо, звісно, такі є), але згодом ми про це дізнаємось, адже наші краяни не мовчатимуть, якщо в них буде не все так гладко, як у чиновників на папері. І яким чином поступлять наші можновладці в даному випадку, коли після справжнього похолодання на даний час настало справжнє “бабине літо”, чи подаватиметься тепло в оселі, а згодом за нього нараховуватиметься плата, чи знову буде розпорядження з приводу припинення подачі тепла, на цей раз через потеп­ління. Поживемо ­ побачимо. Час розставить все на місця. А з приводу потепління, то так само, як і через похолодання (коли температура протягом 3 днів нижче 8 градусів), так само і в зворотному випадку в разі потепління (якщо температура протягом трьох днів не опускається нижче 8 градусів) видається розпорядження на припинення подачі тепла, щоб люди і держава не витрачали зайві кошти. Але чи буде таке розпорядження???

10.10.2013Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ


Переглядів: 844

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (822)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (68)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"