Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №626 від 28.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


#Ракурс добрих порад

Як виправити кулінарні помилки

Часто при готуванні ми припускаємося різноманітних помилок ­ дещо пересолили чи не доварили, наприклад. Що ж робити ­ викидати невдалу страву та починати спочатку? Це не обов’язково, адже ситуацію можна врятувати. Ми розкажемо вам, як виправити кулінарні помилки!

М’ясо надто жорстке

Як виправити? Порізати м’ясо дрібними шматками та потушкувати.

Як запобігти? Стежити за температурою, при якій готуєте м’ясо. Вогонь має бути невеликий. І не потрібно готувати страву довше, ніж вказано в рецепті, інакше ризикуєте пересмажити.

Їжа жирна і без хрусткої скоринки

Як виправити? Позбутися зайвого жиру можна, якщо викласти продукти на серветки. А ось досягти появи скоринки вже не вдасться.

Як запобігти? Потрібно пам’ятати, що олія має бути розігріта, перш ніж ви почнете смажити. Також потрібно слідкувати за співвідношенням розміру сковорідки та кількістю продуктів ­ між шматками має бути достатньо місця. Окрім того, не варто накривати кришкою продукти, які хочете обсмажити до появи скоринки.

Їжа підгоріла

Як виправити? Підгорілі місця зрізати ножем. Накрити посуд, в якому готували, мокрим рушником ­ він вбере горілий запах.

Як запобігти? Щоб їжа не підгоряла, необхідно стежити за часом та температурним режимом. А також використовувати посуд із товстими стінками та дном.

Макарони злиплися

Як виправити? Додати до макаронів рослинну олію. А на стіл подати з соусом.

Як запобігти? Макарони злипаються, якщо варити їх в надто малій кількості води чи якщо класти в недостатньо гарячу воду, тому необхідно стежити за цими пунктами. Також під час варіння можна долити в каструлю рослинну олію. А ще краще брати макарони з твердих сортів пшениці ­ вони краще тримають форму.

М’ясо сире в середині та пересмажене зовні

Як виправити? Покласти м’ясо в духовку досмажуватися при температурі не більше 1800С (а краще менше).

Як запобігти? Наступний раз смажити м’ясо на невеликому вогні або тушкувати

Паніровка не тримається на м’ясі

Як виправити? Запанірувати заново, але спочатку обваляти м’ясо в борошні, потім в яйці, потім в панірувальних сухарях.

Як запобігти? Запаніроване м’ясо покласти в холодильник на півгодини ­ паніровка стане твердою та холодною і не буде осипатися. Пам’ятайте, що класти м’ясо в паніровці потрібно лише на добре розігріту сковорідку з олією.

Олія на сковорідці шкварчить та бризкається

Як виправити? Додати до олії дрібку солі.

Як запобігти? Слідкуйте, щоб сковорідка перед тим, як ви наллєте олію, була чиста та суха. Не кладіть на сковороду мокрі продукти або використовуйте оливкову олію холодного віджиму ­ вона бризкається значно менше, ніж соняшникова.

Заморожені продукти наполовину відтаяли

Як виправити? Овочі та фрукти можна заморозити знову. А ось рибу та м’ясо необхідно негайно приготувати або викинути ­ ці продукти не можна піддавати повторному заморожуванню та розморожуванню.

Як запобігти? Слідкувати за температурним режимом в морозильній камері.

Гарнір надто гострий

Як виправити? Збільшити об’єм продуктів ­ додати все крім перцю та перемішати. Можна також додати окріп.

Як запобігти? Спочатку додавати до страви лише половину спецій та обов’язково пробувати. І тільки якщо перцю замало, додавати ще потрошку.

Соус надто рідкий

Як виправити? Додати трошки борошна, яке заздалегідь підігріти на сковорідці. Або додати крохмаль.

Як запобігти? Наступний раз додавати менше рідини чи більше компонентів.

Ці прості поради підкажуть господиням, як виправити кулінарні помилки, а головне, як їх більше не допускати.

Готуйте із задоволенням!

28.10.2013


Переглядів: 125

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 909 від 18.04.2019p.
¤ 
Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено

Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено

Без чого не можна уявити собі великодній стіл? Звичайно ж, без крашанок та писанок — символів зародження нового життя і традиційних подарунків на Пасху. Саме з них починається святкова трапеза, їх дарують близьким та рідним, йдучи у гості, роздають бідним і залишають у церкві. Та прикрасити великоднє застілля крашанками, пофарбованими в один колір, якось банально. Тому, пропонуємо вам найкращі ідеї, як із звичайного яйця зробити яскравий і смачний шедевр до Пасхи....

¤ 
Браво, федерація!

Браво, федерація!

РОФФ зробила все, щоб зірвати суперкубок, і звинуватити у всьому “ОДЕК”...

¤ 
ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб

ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб

Автопригоди за участі велосипедиста та мотоцикліста сталися у Рівному та Рокитнівському районі....

¤ Історія успіху
«Фірма Фармікс» тримає марку

«Фірма Фармікс» тримає марку

Ольга БАХАНОВА: «Пропонуємо понад 100 тисяч найменувань обладнання та витратних матеріалів від світових виробників»

Сучасну медицину неможливо уявити без лабораторної діагностики. Проведення оптимального комплексу лабораторних досліджень дозволяє виявити хворобу на початковій стадії, запобігти подальшому її розвитку, значно скоротити витрати і пацієнта, і держави на лікування важких ускладнень та хронічних форм хвороб. «Якщо хворі видужують, то їх зціленню радіють не тільки вони самі, їх близькі та лікарі, а й наш колектив», – зауважила директор і засновник ПП «Фірма Фармікс» Ольга БАХАНОВА (на фото)....

¤ 

На Рівненщині з’явився клас на колесах

У Привільненській ОТГ, що на Дубенщині, старий недієвий автобус переобладнали в яскравий навчальний клас. Це вдалось зробити в рамках реалізації проекту «Територія свободи» в рамках обласного конкурсу ідей молодіжних ініціатив....

¤ 
Олексій Муляренко: «Розвиток сільської медицини - пріоритетний напрямок нашої роботи»

Олексій Муляренко: «Розвиток сільської медицини - пріоритетний напрямок нашої роботи»

Нинішній рік на Рівненщині можна з повним правом назвати роком сільської медицини. За останні кілька десятиріч не проводились такі масштабні будівельні та ремонтні роботи у ФАПАх, амбулаторіях та інших закладах сільської медицини, як у 2019 році. Потрібно відмітити вміння влади області налагоджувати співпрацю з поважними міжнародними фінансовими організаціями. Цього в історії області не було ніколи. В якості прикладу такої плідної співпраці варто нагадати проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров?я на службі у людей», в рамках якого проводяться роботи з оновлення та реконструкції 89 амбулаторій в різних районах області....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (8211)
2. Моє місто - найкраще [427] (4722)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (3926)
4. Секс із мусульманином [271] (3637)
5. Рiвне-Ракурс Популярна громадсько-політична обласна газета. Тираж 16 000 екз. на тиждень Передплатний індекс 23429 [0] (3606)
6. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (3415)
7. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3411)
8. Догляньте мене до смерті [278] (3232)
9. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3209)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2924)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (2271)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2214)
13. Коли розпочинати садити городину [599] (2060)
14. Розклад руху автобусів [253] (2053)
15. Завітна земельна ділянка [199] (2049)

ТОП-15 свіжого номера:

1. «Фірма Фармікс» тримає марку (202)
2. Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено (194)
3. На Рівненщині з’явився клас на колесах (193)
4. ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб (191)
5. Браво, федерація! (191)
6. Розбірки в медичній галузі: (190)
7. *Дмитро Чекалкін: «Петро Порошенко зробив для України за п?ять років більше, ніж всі інші президенти за двадцять три роки» (186)
8. Потап схуд на 17 кілограмів (181)
9. Як вибирати сонцезахисні окуляри. На що звернути увагу (181)
10. Бойова, але безгольова нічия у Калуші (180)
11. Проблеми наші газові (180)
12. Нічна погоня поблизу Рівного (179)
13. *Зе – це зовсім не смішно (178)
14. Кілька варіантів глазурі для пасок (177)
15. Таємниця (172)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс