Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №631 від 28.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Актальні ціни на бензин, дизель.
Олас - якісне пальне.

  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Жовтень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Приготування соковитого шматка на власній кухні м’яса

Навіщо морочити собі голову приготуванням стейка в домашніх умовах, якщо можна піти в ресторан і досхочу поїсти м’яса, засмаженого іменитими кухарями?

Багато людей так і роблять, ідуть в ресторан і там задовольняють своє прагнення їсти м’ясо, чим демонструють свою байдужість в питаннях особистого кулінарного росту.

Нам такий варіант не підходить, набагато приємніше відчути себе в ролі професійного кухаря і потішити себе та близьких смачною стравою з м’яса.

Стейк, стейки... Здавалося б, що тут складного ­ засмажити шматок м’яса? Нічого складного, але тільки на перший погляд. Як кажуть, абсолют ­ це досконалість в деталях. Стейків це також стосується.

Традиційно стейком вважається грубий шматок м’яса, розрізаний поперек волокон і засмажений на вогні. Товщина стейка коливається від 2 до 3 см. Але бувають винятки: комусь може здатись і товщина в 2 см. завеликою, а комусь і 3 см. ­ замалою. Не забудьте тільки скорегувати відповідно до товщини стейка час смаження. Чим більша товщина стейка, тим більше потрібно часу, щоб стейк просмажився до стану medium well.

Традиційно стейк готують на решітці над відкритим вогнем. В умовах квартири такого ефекту досягнути важко а часом і зовсім не потрібно. Достатньо придбати якісну сковороду для грилю потрібного розміру, зроблену з чавуну. Дно такої сковороди має ребристу поверхню, температура рівномірно розподіляється по стінках і добре тримається сковородою. Смажити стейки на такій сковороді ­ одне задоволення. У гіпермаркетах можна натрапити на схожий посуд з алюмінієвого сплаву з тефлоновим покриттям. Не варто спокушатись на таку сковороду, краще витратити трохи свого часу на пошуки чавунного посуду для грилю, і потім довгі роки насолоджуватись процесом приготування стейків найвищого гатунку.

Отже, щоб засмажити у себе на кухні смачні стейки, потрібно:

1. Якісне м’ясо ­ м’якоть філейної частини (вирізка), полядвиця чи окорок.

2. Спеції, сіль, оливкова олія.

3. Добротні ножі та посуд.

1. Фахівці не радять робити стейки зі свіжини, тобто з м’яса щойно розібраної туші тварини, краще залишити його в холодильнику на декілька днів при низькій температурі, але вище температури замерзання. У цьому випадку м’ясо дозріє, набуде найкращих смакових якостей.

2. Щодо спецій, то це справа індивідуальна. Можна обійтись невеликою кількістю перцю і солі безпосередньо перед смаженням, якщо ж йдеться про свинний ошийок чи полядвицю, можна поекспериментувати з маринадами, щоб пом’якшити м'ясо з яловичого стегна чи спини.

3. Гострий ніж потрібен, щоб правильно нарізати м’ясо на стейки. Це має бути ніж з міцним лезом і зручною ручкою. Зріз м’яса має бути рівним, без рваних країв, так, щоб шматок м’яса всюди був однакової товщини ­ це дасть можливість спеціям рівномірно потрапити через волокна в середину шматка м'яса.

Фінальний штрих ­ смаження стейків! Стейки потрібно смажити на добре розігрітій сковороді для грилю, змащеній невеликою кількістю олії, по 3­6 хвилин з кожної сторони, по можливості перевертаючи стейки лише раз. Час смаження залежить від товщини стейка і ступеня просмаження, який вам потрібен.

28.11.2013


Переглядів: 173

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 934 від 10.10.2019p.
¤ 
Цікаве про лікарські засоби і не тільки

Цікаве про лікарські засоби і не тільки

Давньоримському філософові Луцію Сенеці належить наступний афоризм: “Певні ліки небезпечніші, ніж самі хвороби”. З цим складно не погодитися, але тільки шляхом перевірок і помилок людство створює високоефективні медичні препарати, які рятують життя. А в процесі таких відкриттів відбувається немало курйозних випадків, цікавих подій і оригінальних рішень....

¤ 
Перші ISF World Cool Games в Україні!

Перші ISF World Cool Games в Україні!

З 10-14 жовтня 2019 року, тиждень, повний спорту і культури, пройде у Києві. Участь у цьому Заході братимуть  школярі з 10 країн світу: Азербайджану, Білорусі, Грузії, Казахстану, Китаю, Молдови, Польщі, Франції, Хорватії і України! ...

¤ 
Рівненський плавець Михайло Романчук виграв срібну нагороду в США

Рівненський плавець Михайло Романчук виграв срібну нагороду в США

Рівненський плавець Михайло Романчук виграв срібну нагороду дебютного етапу змагань «International Swimming League» в Індіанаполісі у США....

¤ 
Застосування зеленого чаю у побуті

Застосування зеленого чаю у побуті

Зелений чай славиться своєю користю для організму. Його позиціонують, як джерело енергії і великої кількості вітамінів....

¤ 
Доля освітньої реформи:

Доля освітньої реформи:

чого чекати від нового міністерства?

Минуло трохи більше місяця, як міністерство освіти отримало нову очільницю. Нею стала одна з наймолодших членів уряду – 29-річна Ганна Новосад. За цей час міністерка встигла призначити заступників, які відповідатимуть за ключові напрямки роботи, і презентувати план дій. Чи продовжуватиме МОН реформу нової української школи і чи чекати вчителям підвищення зарплат, обіцяного попереднім урядом, дізнавались наші експерти....

¤ 
Віктор Осницький: «Діючий тариф збитковий для «Рівнегазу»

Віктор Осницький: «Діючий тариф збитковий для «Рівнегазу»

Напередодні старту опалювального сезону дуже цікаво, як його зустрічає наша регіональна газова компанія АТ «Рівнегаз». Про стан справ на підприємстві ми попросили розповісти комерційного директора АТ «Рівнегаз» Віктора Осницького:...





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (20843)
2. Як правильно приймати вітаміни? [749] (7347)
3. Моє місто - найкраще [427] (7048)
4. Секс із мусульманином [271] (5966)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (5899)
6. Як позбутися шпори на п’яті [850] (5672)
7. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (5359)
8. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (5319)
9. Догляньте мене до смерті [278] (5257)
10. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (5244)
11. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (5006)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (3705)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (3640)
14. Коли розпочинати садити городину [599] (3351)
15. Розклад руху автобусів [253] (3275)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Приворот. Сімейна ідилія за 500$ (69)
2. Чорна вдова (63)
3. Застосування зеленого чаю у побуті (62)
4. Ольга Сумська розповіла, хто її врятував після складних пологів (61)
5. Цікаве про лікарські засоби і не тільки (61)
6. Фаршировані баклажани (60)
7. Вбив металевим совком (60)
8. Поліцейські затримали рецидивіста за замах на умисне вбивство та зґвалтування рівнянки (59)
9. «Перезавантаження влади» (59)
10. Віктор Осницький: «Діючий тариф збитковий для «Рівнегазу» (57)
11. Перші ISF World Cool Games в Україні! (56)
12. ДТП за участю двох вантажівок (56)
13. Доля освітньої реформи: (56)
14. Відвар із вівса – і животик не болить (55)
15. Про які хвороби розповість постійна спрага (54)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс