Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №631 від 28.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


#Ракурс добрих порад

Приготування соковитого шматка на власній кухні м’яса

Навіщо морочити собі голову приготуванням стейка в домашніх умовах, якщо можна піти в ресторан і досхочу поїсти м’яса, засмаженого іменитими кухарями?

Багато людей так і роблять, ідуть в ресторан і там задовольняють своє прагнення їсти м’ясо, чим демонструють свою байдужість в питаннях особистого кулінарного росту.

Нам такий варіант не підходить, набагато приємніше відчути себе в ролі професійного кухаря і потішити себе та близьких смачною стравою з м’яса.

Стейк, стейки... Здавалося б, що тут складного ­ засмажити шматок м’яса? Нічого складного, але тільки на перший погляд. Як кажуть, абсолют ­ це досконалість в деталях. Стейків це також стосується.

Традиційно стейком вважається грубий шматок м’яса, розрізаний поперек волокон і засмажений на вогні. Товщина стейка коливається від 2 до 3 см. Але бувають винятки: комусь може здатись і товщина в 2 см. завеликою, а комусь і 3 см. ­ замалою. Не забудьте тільки скорегувати відповідно до товщини стейка час смаження. Чим більша товщина стейка, тим більше потрібно часу, щоб стейк просмажився до стану medium well.

Традиційно стейк готують на решітці над відкритим вогнем. В умовах квартири такого ефекту досягнути важко а часом і зовсім не потрібно. Достатньо придбати якісну сковороду для грилю потрібного розміру, зроблену з чавуну. Дно такої сковороди має ребристу поверхню, температура рівномірно розподіляється по стінках і добре тримається сковородою. Смажити стейки на такій сковороді ­ одне задоволення. У гіпермаркетах можна натрапити на схожий посуд з алюмінієвого сплаву з тефлоновим покриттям. Не варто спокушатись на таку сковороду, краще витратити трохи свого часу на пошуки чавунного посуду для грилю, і потім довгі роки насолоджуватись процесом приготування стейків найвищого гатунку.

Отже, щоб засмажити у себе на кухні смачні стейки, потрібно:

1. Якісне м’ясо ­ м’якоть філейної частини (вирізка), полядвиця чи окорок.

2. Спеції, сіль, оливкова олія.

3. Добротні ножі та посуд.

1. Фахівці не радять робити стейки зі свіжини, тобто з м’яса щойно розібраної туші тварини, краще залишити його в холодильнику на декілька днів при низькій температурі, але вище температури замерзання. У цьому випадку м’ясо дозріє, набуде найкращих смакових якостей.

2. Щодо спецій, то це справа індивідуальна. Можна обійтись невеликою кількістю перцю і солі безпосередньо перед смаженням, якщо ж йдеться про свинний ошийок чи полядвицю, можна поекспериментувати з маринадами, щоб пом’якшити м'ясо з яловичого стегна чи спини.

3. Гострий ніж потрібен, щоб правильно нарізати м’ясо на стейки. Це має бути ніж з міцним лезом і зручною ручкою. Зріз м’яса має бути рівним, без рваних країв, так, щоб шматок м’яса всюди був однакової товщини ­ це дасть можливість спеціям рівномірно потрапити через волокна в середину шматка м'яса.

Фінальний штрих ­ смаження стейків! Стейки потрібно смажити на добре розігрітій сковороді для грилю, змащеній невеликою кількістю олії, по 3­6 хвилин з кожної сторони, по можливості перевертаючи стейки лише раз. Час смаження залежить від товщини стейка і ступеня просмаження, який вам потрібен.

28.11.2013


Переглядів: 74

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 909 від 18.04.2019p.
¤ 
Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено

Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено

Без чого не можна уявити собі великодній стіл? Звичайно ж, без крашанок та писанок — символів зародження нового життя і традиційних подарунків на Пасху. Саме з них починається святкова трапеза, їх дарують близьким та рідним, йдучи у гості, роздають бідним і залишають у церкві. Та прикрасити великоднє застілля крашанками, пофарбованими в один колір, якось банально. Тому, пропонуємо вам найкращі ідеї, як із звичайного яйця зробити яскравий і смачний шедевр до Пасхи....

¤ 
Браво, федерація!

Браво, федерація!

РОФФ зробила все, щоб зірвати суперкубок, і звинуватити у всьому “ОДЕК”...

¤ 
ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб

ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб

Автопригоди за участі велосипедиста та мотоцикліста сталися у Рівному та Рокитнівському районі....

¤ Історія успіху
«Фірма Фармікс» тримає марку

«Фірма Фармікс» тримає марку

Ольга БАХАНОВА: «Пропонуємо понад 100 тисяч найменувань обладнання та витратних матеріалів від світових виробників»

Сучасну медицину неможливо уявити без лабораторної діагностики. Проведення оптимального комплексу лабораторних досліджень дозволяє виявити хворобу на початковій стадії, запобігти подальшому її розвитку, значно скоротити витрати і пацієнта, і держави на лікування важких ускладнень та хронічних форм хвороб. «Якщо хворі видужують, то їх зціленню радіють не тільки вони самі, їх близькі та лікарі, а й наш колектив», – зауважила директор і засновник ПП «Фірма Фармікс» Ольга БАХАНОВА (на фото)....

¤ 

На Рівненщині з’явився клас на колесах

У Привільненській ОТГ, що на Дубенщині, старий недієвий автобус переобладнали в яскравий навчальний клас. Це вдалось зробити в рамках реалізації проекту «Територія свободи» в рамках обласного конкурсу ідей молодіжних ініціатив....

¤ 
Олексій Муляренко: «Розвиток сільської медицини - пріоритетний напрямок нашої роботи»

Олексій Муляренко: «Розвиток сільської медицини - пріоритетний напрямок нашої роботи»

Нинішній рік на Рівненщині можна з повним правом назвати роком сільської медицини. За останні кілька десятиріч не проводились такі масштабні будівельні та ремонтні роботи у ФАПАх, амбулаторіях та інших закладах сільської медицини, як у 2019 році. Потрібно відмітити вміння влади області налагоджувати співпрацю з поважними міжнародними фінансовими організаціями. Цього в історії області не було ніколи. В якості прикладу такої плідної співпраці варто нагадати проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров?я на службі у людей», в рамках якого проводяться роботи з оновлення та реконструкції 89 амбулаторій в різних районах області....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (7849)
2. Моє місто - найкраще [427] (4601)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (3847)
4. Секс із мусульманином [271] (3585)
5. Рiвне-Ракурс Популярна громадсько-політична обласна газета. Тираж 16 000 екз. на тиждень Передплатний індекс 23429 [0] (3528)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3354)
7. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (3332)
8. Догляньте мене до смерті [278] (3186)
9. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3151)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2876)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (2240)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2190)
13. Розклад руху автобусів [253] (2022)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (2003)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1986)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Японські інвестори зацікавлені у співпраці з Рівненщиною (117)
2. Понад 600 старшокласників опановують військове мистецтво (115)
3. Браво, федерація! (111)
4. Розбірки в медичній галузі: (111)
5. Тетяна Литвинова йде з СТБ (110)
6. «Фірма Фармікс» тримає марку (109)
7. Нічна погоня поблизу Рівного (108)
8. На Рівненщині з’явився клас на колесах (108)
9. Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено (108)
10. Бойова, але безгольова нічия у Калуші (106)
11. Як вибирати сонцезахисні окуляри. На що звернути увагу (106)
12. *Дмитро Чекалкін: «Петро Порошенко зробив для України за п?ять років більше, ніж всі інші президенти за двадцять три роки» (106)
13. *«Ми за Україну!». (104)
14. Кілька варіантів глазурі для пасок (104)
15. Таємниця (101)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс