Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №631 від 28.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Червень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


#Ракурс добрих порад

Приготування соковитого шматка на власній кухні м’яса

Навіщо морочити собі голову приготуванням стейка в домашніх умовах, якщо можна піти в ресторан і досхочу поїсти м’яса, засмаженого іменитими кухарями?

Багато людей так і роблять, ідуть в ресторан і там задовольняють своє прагнення їсти м’ясо, чим демонструють свою байдужість в питаннях особистого кулінарного росту.

Нам такий варіант не підходить, набагато приємніше відчути себе в ролі професійного кухаря і потішити себе та близьких смачною стравою з м’яса.

Стейк, стейки... Здавалося б, що тут складного ­ засмажити шматок м’яса? Нічого складного, але тільки на перший погляд. Як кажуть, абсолют ­ це досконалість в деталях. Стейків це також стосується.

Традиційно стейком вважається грубий шматок м’яса, розрізаний поперек волокон і засмажений на вогні. Товщина стейка коливається від 2 до 3 см. Але бувають винятки: комусь може здатись і товщина в 2 см. завеликою, а комусь і 3 см. ­ замалою. Не забудьте тільки скорегувати відповідно до товщини стейка час смаження. Чим більша товщина стейка, тим більше потрібно часу, щоб стейк просмажився до стану medium well.

Традиційно стейк готують на решітці над відкритим вогнем. В умовах квартири такого ефекту досягнути важко а часом і зовсім не потрібно. Достатньо придбати якісну сковороду для грилю потрібного розміру, зроблену з чавуну. Дно такої сковороди має ребристу поверхню, температура рівномірно розподіляється по стінках і добре тримається сковородою. Смажити стейки на такій сковороді ­ одне задоволення. У гіпермаркетах можна натрапити на схожий посуд з алюмінієвого сплаву з тефлоновим покриттям. Не варто спокушатись на таку сковороду, краще витратити трохи свого часу на пошуки чавунного посуду для грилю, і потім довгі роки насолоджуватись процесом приготування стейків найвищого гатунку.

Отже, щоб засмажити у себе на кухні смачні стейки, потрібно:

1. Якісне м’ясо ­ м’якоть філейної частини (вирізка), полядвиця чи окорок.

2. Спеції, сіль, оливкова олія.

3. Добротні ножі та посуд.

1. Фахівці не радять робити стейки зі свіжини, тобто з м’яса щойно розібраної туші тварини, краще залишити його в холодильнику на декілька днів при низькій температурі, але вище температури замерзання. У цьому випадку м’ясо дозріє, набуде найкращих смакових якостей.

2. Щодо спецій, то це справа індивідуальна. Можна обійтись невеликою кількістю перцю і солі безпосередньо перед смаженням, якщо ж йдеться про свинний ошийок чи полядвицю, можна поекспериментувати з маринадами, щоб пом’якшити м'ясо з яловичого стегна чи спини.

3. Гострий ніж потрібен, щоб правильно нарізати м’ясо на стейки. Це має бути ніж з міцним лезом і зручною ручкою. Зріз м’яса має бути рівним, без рваних країв, так, щоб шматок м’яса всюди був однакової товщини ­ це дасть можливість спеціям рівномірно потрапити через волокна в середину шматка м'яса.

Фінальний штрих ­ смаження стейків! Стейки потрібно смажити на добре розігрітій сковороді для грилю, змащеній невеликою кількістю олії, по 3­6 хвилин з кожної сторони, по можливості перевертаючи стейки лише раз. Час смаження залежить від товщини стейка і ступеня просмаження, який вам потрібен.

28.11.2013


Переглядів: 103

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 917 від 14.06.2019p.
¤ 
Зустріч переможців І Всеукраїнських спортивно-масових змагань із мером Рівного

Зустріч переможців І Всеукраїнських спортивно-масових змагань із мером Рівного

Міський голова Рівного Володимир Хомко зустрівся з переможцями І Всеукраїнських спортивно-масових змагань серед школярів у старшому віковому дивізіоні (2004-2001 р.н.) «Cool Games» та учасниками 6-х Світових освітніх ігор, які відбулися в м. Афіни та с. Олімпія (Греція) з 27 березня – 02 квітня 2019 року....

¤ 
Настя Каменських показала, з чого починається їх з Потапом день

Настя Каменських показала, з чого починається їх з Потапом день

Українська співачка Настя Каменських, яка нещодавно вийшла заміж за продюсера і репера Олексія Потапенка (Потап), показала, з чого починається їх день....

¤ 
Будівництво спорткомплексу на Макарова дає БК «Рівне» перспективу грати у Суперлізі

Будівництво спорткомплексу на Макарова дає БК «Рівне» перспективу грати у Суперлізі

Завдяки будівництву сучасного спортивного комплексу на вулиці Макарова в Рівному, у баскетбольного клубу «Рівне» з’явилася перспектива грати у Суперлізі. Тому, керівництво та гравці команди висловили подяку ініціатору його будівництва, голові Рівненської ОДА Олексію Муляренку....

¤ 
Соціальний ліфт від Ляшка: «пахарі» з областей, інтернатівці, захисники

Соціальний ліфт від Ляшка: «пахарі» з областей, інтернатівці, захисники

З’їзд Радикальної партії Олега Ляшка, як і належить дійсно народній політичній силі, відбувся під відкритим небом у парку Шевченка. Жодних рамок металошукачів, численної охорони чи списків з дозволами. Все відкрито і демократично: більше тисячі партійців і делегатів з всієї України, гості міста....

¤ 
На Рівненщині зіткнулося чотири автомобілі

На Рівненщині зіткнулося чотири автомобілі

Дві автопригоди з різницею у півгодини сталися сьомого червня у селі Бабин Гощанського району....

¤ 
Як виростити рододендрон

Як виростити рододендрон

Поради щодо посадки та догляду

Пишнота будь-якого виду рододендронів здатна скорити серце будь-якого садівника, однак у цієї рослини слава дуже ніжного та примхливого створіння....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (11474)
2. Моє місто - найкраще [427] (5522)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (4971)
4. Секс із мусульманином [271] (4377)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (4275)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3952)
7. Догляньте мене до смерті [278] (3931)
8. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3808)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (3481)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (2742)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2615)
12. Коли розпочинати садити городину [599] (2546)
13. Розклад руху автобусів [253] (2462)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (2404)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (2394)

ТОП-15 свіжого номера:

1. В краєзнавчому музеї влаштували НовоКорецьке весілля (101)
2. Скільки ділянок виділили в області учасникам АТО (99)
3. Чистопородних корів на Рівненщині побільшає (98)
4. Під колеса авто потрапила жінка (81)
5. Володимирецькі поліцейські викрили крадія скутера (81)
6. На Костопільщині зіткнулися маршрутка та легковик (81)
7. За півроку на Рівненщині відтворили майже 3,5 тисячі гектарів лісу (79)
8. Автомобіль в’їхав у будинок: водій загинув, пасажир — у лікарні (79)
9. Підведено підсумки обласного етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура) (78)
10. З початку року доходи місцевих бюджетів Рівненщини зросли на 20,4% (78)
11. Знайшли зловмисника, який викрав позашляховик (78)
12. З 1 липня зміниться вартість паспортів (77)
13. Колорадський жук без хімії: народні методи (76)
14. Рівненські аудитори з початку року забезпечили відшкодування втрат ресурсів майже на 7 млн грн (74)
15. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до підпалу будинку (74)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс