У Англії подають пряне вино, тарталетки, сливовий пудинг з гілочкою гостролиста, з червоними ягодами, символізуючими кров Христа.
Італія славиться своєю різдвяною випічкою і десертами: торроне, панфорте, пандоро, а також річареллі і струффолі.
У Франції шоколадний рулет.
А в Германії імбирне і пряне печиво, торти у формі різдвяної ялинки і шоколадки з бренді та солодощі з марципаном.
У Польщі на новорічному столі 12 страв. Готують коропа, який вважається символом сімейного благополуччя.
Чехи також коропа, чотирма способами: смажать, запікають з чорносливом, роблять заливне і суп. За різдвяним обідом подають солодкі рулетики з начинкою з маку, сухофруктів і сиру. Словаки починають різдвяну трапезу з вафель, які намазують медом, і п’ють пряне вино.
Скандинави традиційно подають рис пережиток того часу, коли замість різдвяної трапези був піст.
Норвежці спеціальним чином готують тріску і подають пряні печенюшки з ароматним пуншем Глогг.