Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №660 від 19.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Сесія

Активність зростає – місць у сесійному залі не вистачає

Активність зростає – місць у сесійному залі не вистачає

Останні два сесійних засідання Рівненської обласної ради, які відбулися минулої п’ятниці та цього вівторка, на думку аналітиків, були позначені різким протистоянням між представниками старої влади з однієї сторони та депутатами, які називають себе демократами і громадськими активістами, з іншої.

Вибори не за горами

Окрім того, спостерігається підвищення рівня активності обранців, що, звичайно, пов’язано з наближенням виборів і бажанням багатьох залишитися в своїх кріслах у депутатському залі і наступної каденції. Як би там не було, але поки що тих самих крісел і не вистачає. Йдеться не про депутатські місця, а про місця для запрошених. У чому можна було переконатися ще на п’ятничному сесійному засіданні, коли до зали засідань прийшли керівники комунальних закладів, з якими депутати мали санкціонувати продовження трудових контрактів.

Прийшли люди не одні, а в переважній більшості з представниками трудових колективів. Вийшло так, що зайнятими виявилися всі місця для запрошених. Навіть багатьом журналістам, які постійно висвітлюють діяльність депутатського корпусу, довелося все сесійне засідання простояти. Зрозуміло, що ні ручкою, ні записником, ні апаратурою скористатися було неможливо. До речі, керівники, яких запросили для укладання контрактів, так і просиділи в залі весь день, і справа до розгляду їхнього питання так і не дійшла. Тому їх запросили на наступне, уже вівторкове засідання.

Старателів заспокоїли…

У той же час, під сесійним залом, старателі, які добувають бурштин у північних районах, влаштували пікет. Таким чином вони намагалися не допустити прийняття ряду рішень, якими пропонувалося надання ліцензій на розвідку з можливістю промислового видобутку бурштину - семи приватним структурам. Проте перед сесією з розгляду були зняті усі “бурштинові” питання. Вкотре депутати згадали свою обіцянку добиватися того, щоб Верхов­на Рада ухвалила закон про бурштин, і висловили бажання провести для цього показову сесію Рівненської облради під стінами парламенту. Старателі ж пообіцяли долучитися до цього, і на цьому поки що заспокоїлися.

…а представників громадськості…

Останнього не скажеш про громадських активістів. З трибуни сесій вони почали вимагати проведення розслідувань злочинів колишньої влади, притягнення до відповідальності винних та заборони діяльності Компартії України.

У відповідь намагався виступити екс-очільник Рівненської ОДА Василь Берташ, проте зробити цього йому так і не дали. Під вигуки “Ганьба!”, “Геть!” той змушений був залишити трибуну.

“Продукти” співпраці

Після того, як представником активістів був виголошений запропонований депутатам текст звернення до Мінюсту, від їхнього імені, щодо заборони КПУ та розслідування діяльності попередньої влади, голова Рівненської облради Михайло Кириллов зазначив, що подібні документи, відповідно до діючого регламенту, лише з подання депутатів обл­ради виносяться на розгляд депутатського загалу, але в даному випадку він готовий внести запропонований текст звернення від свого імені.

У тексті містилися окремі вислови, під якими, апріорі, не змогла б підписатися більшість Рівненської облради. Там йшлося про те, що комуністи й досі перебувають у владі з намірами наносити шкоду державі.

Звернення до Мінюсту…

Тому для напрацювання тексту, який би влаштував усіх, обласні обранці взяли перерву, після якої заступник голови Рівненської облради Степан Павлюк і озвучив остаточний варіант: “Депутати просять Міністерство юстиції України позбавити реєстрації Компартію України за те, що її представники брали та беруть активну участь у сепаратистських діях, які призвели до кровопролиття та людських жертв”.

Таке звернення було прийняте одноголосно всіма 55-ма присутніми на той момент у залі депутатами.

…до Президента

Продуктом спільної праці є й інше звернення – до Президента. У ньому депутати вимагають скоротити кількість генеральських посад в Збройних Силах України та забезпечити пристойну платню воїнам-героям, які зараз відбивають напади сепаратистів і ведуть боротьбу за цілісність держави. У зверненні зазначається, що, “З огляду на останні події, не всі, хто носить погони, можуть вважатися військовими, і не всі, хто має високе військове звання, можуть вважатися командирами…

Державну зраду вчинили співробітники МВС та СБУ України, які без бою здали обласні управління та відділення в Донецькій та Луганській областях і сприяли терористам в м. Одеса.

Роздута великими штатами та генеральськими погонами система матеріально-технічного забезпечення МО продемонструвала повну нездатність військових частин у бойових умовах”.

Депутати Рівненської облради вимагають у Президента фінансову винагороду воїнам, які оберігають державну цілісність, та їх сім’ям, а також скорочення кількості генеральських посад в армії.

За такий текст звернення одностайно проголосував 61 депутат, тобто кожний із присутніх на момент голосування в залі.

Протистояння і…

Проблемним на п’ятничному засіданні було питання щодо обрання голови бюджетної комісії. Нагадаємо, посада не так давно стала вакантною після того, як було відправлено у відставку поперед­нього голову комісії. На посаду голови пропонувалася кандидатура Михайла Кривка, але ця пропозиція не набрала потрібної кількості голосів. Уже на нас­тупному засіданні це питання стало приводом для конфлікту. Прозвучали навіть слова “шантаж” і “хамство”, які були висловлені на адресу представників фракції “Європейський вибір” (колишня фракція ПР). Почалося з того, що депутати цієї фракції не брали участі в голосуванні за кілька обласних програм. Таким чином питання не набрали потрібної кількості голосів, і через це були “провалені”. Депутат Анатолій Юхименко пояснив позицію колег по фракції тим, що члени інших фракцій на попередньому засіданні не дотрималися домовленостей про затвердження на посаду голови бюджетної комісії кандидатури Михайла Кривка і тому варто повернутися до цього питання. У відповідь голова Рівненської облради Михайло Кириллов назвав таку позицію фракції шантажем, а депутат Галина Кульчинська була ще більш категоричнішою, назвавши таку позицію - хамством.

...рішення

Невідомо чи подіяло це, чи вплинуло щось інше, але колишні регіонали таки почали брати участь у голосуванні. У підсумку були прийняті досить важливі для громади питання. З-поміж яких - програма протидії тероризму. Затвердили програму з другої спроби. (Перша виявилася невдалою – забракло голосів.) Метою програми є визначення превентивних заходів, спрямованих на посилення захисту життя і здоров’я людей, громадської безпеки, охорони особливо важливих об’єктів та недопущення проявів тероризму в області.

Наступним кроком стало виділення 2 мільйонів 350 тисяч гривень на потребу батальйону територіальної оборони Рівненщини. Як повідомив Михайло Кириллов, напередодні він побував на Рівненському полігоні, де нині проходить вишкіл батальйон, та вивчив потреби військових.

“Вирішили в першу чергу забезпечити військових бронежилетами, касками, взуттям та формою”, - зазначив голова облради.

Щодо проблемних питань, які становлять інтерес для всієї громади, йшлося про передачу історичної пам’ятки – Костелу та монастиря кармеліток у місті Дубно - Рівненській єпархії Київського патріархату. Говорили з цього приводу довго і безрезультатно. Одні наполягали на передачі приміщення, мовляв, за церковні гроші буде зроблений там ремонт, бо бюджетних коштів на це не вистачить. Інші говорили, що в приміщенні знаходиться хоспіс і не ясно, чи орендар не попросить важкохворих людей шукати нове місце. У підсумку жодного рішення з цього приводу так і не ухвалили, вирішивши повернутися до питання наступного разу. Тоді ж планується розглянути й інші питання, до яких, за браком часу, так і не дійшли руки під час цих двох засідань.

19.06.2014Ярослав Тарасенко


Переглядів: 318

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21185)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14559)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14320)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14135)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13979)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13971)
• Живи до ста! [965] (13953)
• Бюджет і ми… [965] (13889)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13756)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13667)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13661)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13608)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13217)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13191)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (523)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (66)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (61)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"