Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №671 від 28.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Це потрібно знати

Секрети консервування фруктів і ягід

Секрети консервування фруктів і ягід

Консервування - це збереження смаку і користі сезонних ягід і фруктів на ті часи, коли свіжих вже не буде. І для того, щоб їх зберегти, необхідно знати і чітко виконувати кілька простих правил:

Використовувати тільки доброякісну продукцію

Тобто ні в якому разі не використовувати для консервування зіпсовані фрукти і ягоди (з гниллю, цвіллю, механічними пошкодженнями).

Якщо згідно з рецептом плоди повинні бути нарізаними, то потрібно розрізати їх на однакові за величиною скибочки або часточки. В іншому випадку при термічній обробці скибочки різного розміру будуть прогріватися нерівномірно, що може істотно зіпсувати зовнішній вигляд консервації.

Всі фрукти та ягоди перед консервацією необхідно гарненько промити у великій кількості води. Якщо поверхня плодів шорстка, то краще використовувати м’яку щітку для видалення забруднень. У разі якщо плоди занадто брудні, їх попередньо потрібно замочити у воді, потім гарненько промити.

При укладанні плодів у банку бажано їх розмістити так, щоб якомога менше повітря і вільного прос­тору залишилося. Наприк­лад, в трилітрову банку можна укласти 2 кг плодів.

Підготовка посуду для консервування

Це стерилізація скляних банок і жестяних або скляних кришок. Для цього спочатку посуд необхідно гарненько вимити з содою, а потім тримати банки догори дном над киплячою каструлею або чайником (для цього в каструлю досить покласти залізну решітку, на яку встановити банку) 10-15 хвилин. Кришки витримуються в киплячій воді також 10-15 хвилин.

Теплова обробка продуктів

Її буває 3 види: бланшування, пастеризація і стерилізація. Бланшування означає занурення плоду в киплячу воду і швидке вилучення з неї (простіше кажучи, ошпарювання). Потім плід необхідно відразу помістити в холодну воду для охолодження.

Пастеризація - це прогрівання банки з плодами в гарячій, але не киплячій воді (80-90о С). Для пастеризації на дно каструлі необхідно покласти дерев’яний круг або в кілька разів складений кухонний рушник, потім поступово, щоб банка не лопнула, занурити її у воду. Води в каструлі повинно бути на 2 см нижче країв банки. Зверху банку необхідно накрити жерстяною кришкою. Якщо ви використовуєте скляні кришки, в такому випадку нею необхідно щільно прикрити банку і повністю залити каструлю водою (поверх банки).

Стерилізація - це нагрівання до 100 оС і вище. Вона проводиться так само, як і пастеризація, але при більш високій температурі. Найчастіше півлітрові банки стерилізують або пастеризують 15 хвилин, літрові і дволітрові - 20 хвилин, трилітрові - 30.

При варінні варення

Якщо Ви варите варення, то під час теплової обробки дуже важливо знімати всю піну, яка утворюється. У такому випадку Ваше варення буде мати привабливий колір і вигляд. Ще дуже важливо варити варення тільки на слабкому вогні, інакше воно набуде бурого або коричневого кольору. Визначити готовність варення легко: зачерпніть чайну ложку сиропу, охолодіть її і перелийте вміст у тарілку. Якщо сироп розпливеться, значить варення ще не готове.

Зберігання

Зберігати консерви необхідно в прохолодному місці (10-12 оС) і час від часу перевіряти банки. Якщо вони поміняли свій зовнішній вигляд, то їх краще викинути. Варення краще не зберігати на великому холоді, воно може зацукрувати.

28.08.2014


Переглядів: 1055

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (846)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"