Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №674 від 18.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Господарю на замітку

Як правильно сушити гриби

Як правильно сушити гриби

Грибний сезон недовговічний, і хочеться встигнути вдосталь наїстися цими лісовими дарами і заготовити їх на зиму. Як відомо, гриби можна маринувати, солити, морозити, закатувати.

•Виявляється, далеко не всі їстівні гриби можна сушити. Деякі пластинчасті гриби через гіркоту, яка в них міститься, при висушуванні стають зовсім несмачними, тому для такого виду заготовки вони не годяться.

•У домашніх умовах можна сушити такі гриби: білі, підосичники, підберезники, моховики, козляки, сморчки, маслюки, опеньки, лисички, печериці тощо.

•Гриби для сушіння краще збирати в сонячну і суху погоду.

•Для сушіння відбирайте міцні, щільні, здорові і не червиві гриби. І, зрозуміло, якщо у тебе виникли хоча б найменші сумніви в якості гриба - краще викинь його, щоб не ризикувати здоров’ям і навіть життям своєї родини.

•Після збору гриби потрібно протерти чистою вологою ганчірочкою, щоб видалити забруднення, листя, хвою, пісок. Мити гриби не рекомендується, тому що вони насочаться зайвою вологою і можуть зіпсуватися. Крім того з водою піде основна частина цінних речовин. Мити можна вже просушені гриби перед використанням.

•Дрібні гриби можна залишити цілими. У великих слід відокремити капелюшки від ніжок і для прискорення сушіння порізати їх на ще дрібніші шматочки.

•Гриби добре сохнуть на відкритому повітрі в жарку сонячну погоду. Якщо на вулиці похмуро і сиро, гриби не висохнуть, а скоріше ще більше насочаться вологою і зіпсуються.

•Щоб висушити гриби на сонечку, після попередньої обробки їх слід нанизати на міцну нитку або шпагат так, щоб вони не стикалися одне з одним, і повісити в сонячному не пильному місці, яке добре продувається. Щоб убезпечити гриби від пилу і комах, накрийте їх марлею. Періодично перевіряй гриби, висохлі шматочки знімайте. При жаркій і ясній погоді гриби висохнуть природним шляхом за тиждень.

•Сушку на повітрі можна використовувати в якості проміжного етапу заготівлі грибів на зиму. На сонці гриби в’ялитимуться, а остаточно висохнути вони можуть і в духовці при більш високій температурі.

•Після попередньої обробки розкладіть гриби тонким шаром так, щоб вони не стикалися одне з одним на решітках або, в крайньому випадку, застелених папером деках, які встановлюються в духовку.

•Розігрійте духовку до 45°С і залиш гриби в’ялитися приблизно на 2 години, поки вони не підсохнуть і не перестануть липнути. Після цього збільшити температуру до 60-70°С і тримати дверцята трохи прочиненими для кращої циркуляції повітря. Періодично перемішуй гриби і переставляйте решітки знизу догори і навпаки.

•Підсохлі гриби прибирайте, а ті, що залишилися, продовжуй сушити. Процес сушіння грибів може тривати по-різному, приблизно 6 годин.

•Правильна заготівля грибів на зиму вимагає уважного ставлення. Важливо довести гриби до потрібної консистенції.

•У процесі висушування із грибів йде практично 80-90% вологи, то ж із 1 кг сирих грибів може вийти всього 100 г сушених.

•Висушені гриби мають бути ароматними, легкими, сухими і трохи пластичними. При сильному натиску вони мають ламатися. Такі гриби слід вчасно прибирати, щоб вони не пересохли, інакше вони втратять свої смакові якості і характерний аромат.

•Пересушені гриби легко кришаться, а під час подальшого готування не розм’якшуються і не розварюються, а залишаються несмачними. Також погано і не досушити гриби. Вони погано зберігаються, легко псуються і пліснявіють.

•Сушені гриби мають підвищену гігроскопічність, тому легко вбирають із довкілля вологу, а також сторонні запахи. Тому зберігати їх краще за все в герметично закритих скляних банках або в добре провітрюваних і сухих приміщеннях. Якщо гриби відсиріли, їх слід перебрати, викинути погані і знову досушити.

•При правильному зберіганні сушені гриби довго не псуються і не втрачають свого смаку й аромату.

18.09.2014


Переглядів: 818

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17215)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14470)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13864)
• Живи до ста! [965] (13858)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13568)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13120)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (960)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"