Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №699 від 23.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Поради експерта

Квартира в новобудові – найбільш вдала інвестиція у ваше майбутнє

Квартира в новобудові – найбільш вдала інвестиція у ваше майбутнє

Голова Рівненського регіонального відділення АФНУ Олександр ЛЯШУК про вибір житла на первинному ринку

Придбати квартиру в новому будинку - вигідно і практично, а для багатьох це ще й єдиний спосіб вирішення житлової проблеми. Втім, “покращення житлових умов” є не єдиною причиною купівлі квартири. Близько 20% покупців не мають наміру жити на придбаних метрах, а прагнуть на первинній нерухомості заробити. Бо вартість квадратного метра на нульовому циклі будівництва будинку і після його здачі держкомісії може, як стверджують аналітики, відрізнятися в середньому до 50%. Але як вибрати компанію, з якою можна без побоювань укласти договір на будівництво комфортного житла для вашої сім’ї? “Приймати рішення потрібно, володіючи повною інформацією про будинок і компанію, з якою Ви будете будувати свій дім”, - радить читачам “Рівне-Ракурсу”, що мають намір стати власниками нового помешкання, голова Рівненського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості України (АФНУ), директор агентства нерухомості “Цитадель” Олександр ЛЯШУК (на фото).

Переваги первинного ринку нерухомості

Квартира як і раніше залишається одним із найнадійніших способів вкладення коштів. Причому первинний ринок нерухомості в цьому відношенні має значні переваги. Це, перш за все, використання нових сучасних технологій будівництва та матеріалів, відповідність загальносвітовим нормам і стандартам. У нових будинках можна знайти вдалі планування, максимально відповідні всім забаганкам покупця, а площі апартаментів, як правило, більші, ніж у будинках радянської забудови.

До речі, спорудження будинків за новітніми технологіями будівництва, як і використання сучасних матеріалів, наприклад, утеплювачів, різного роду шумо- та гідроізоляцій, в результаті, дозволяє мешканцям надалі заощаджувати на витраті тепла, води й електрики. Враховуючи прогресуюче зростання комунальних тарифів, ці переваги не будуть зайвими.

Також, кажуть, можна розраховувати на справну роботу всіх систем - від ліфтів до проводки і каналізації. Питання, звичайно, спірне, тому що при підключенні будинку до міських мереж можуть виникати проблеми, але вирішувати їх, у тому числі і фінансово, зобов’язаний забудовник.

Ціна квартири відіграє вирішальну роль

Ціна - це теж перевага первинного ринку, адже вартість квадратного метра, як правило, істотно нижче вторинки. Так, середня вартість нового житла економ-класу сьогодні в Рівному становить від 300 до 600 у.о. за кв.м, тоді як квадратний метр в бізнес-класі обійдеться набагато дорожче. На вторинному ринку, для порівняння, купити квартиру в Рівному можна в середньому за 600-700 у.о. за кв.м. Коли мова йде про житло економ-класу, саме ціна відіграє вирішальну роль. Тим не менш, втрачати голову від рекламних оголошень про величезні знижки не варто. По-перше, тому, що в проспектах зазвичай публікують найнижчу ціну, що поширюється на великі багатокімнатні апартаменти, або на квартири з найбільш невдалим плануванням або розташуванням. По-друге, тому що ціни зараз міняються мало не щодня. Обумовлено це, головним чином, змінами курсу долара, що тягне зростання цін на будівельні матеріали і транспортні послуги, а також політичною нестабільністю, жорсткою економічною кризою і тривалими бойовими діями на Сході країни.

Дуже важливо вивчити локацію самому

Підшукуючи ділянку під багатоповерховий будинок, забудовник також прагне до мінімізації витрат, отож питання транспорту та соціальної інфраструктури можуть залишитися “за кадром”. Тому дуже важливо вивчити локацію самому. Чи є поруч зручна транспортна розв’язка? Магазини? Школа і садок? Спортивні та розважальні центри? Медзаклади? Окрему увагу варто приділити наявності підземного паркінгу або наземної парковки. Якщо вони не передбачені проектом, а у вас є машина, варто визначитися з шириною проїзної частини, тротуарами та навколишніми дворами - наскільки вони готові прийняти автомобілі мешканців нової багатоповерхівки. Якщо будинок є другою чергою житлового комплексу, незайвим буде поспілкуватися із сусідами, які вже живуть у будинках першої черги.

Варто поцікавитися і більш “глибокими” питаннями - географією місцевості та результатами геодезичних досліджень, щоб майбутній будинок не виявився розташованим на краю обриву, в місцях зсувів, або його репутація не була б “підмоченою” ґрунтовими водами. Знання історії місцевості також не буде зайвим - продати через кілька років квартиру, збудовану в місці поховання відходів підприємства або в будинку, що стоїть на залишках старовинного кладовища, буде проблематично.

З яких матеріалів будують будинок

Основний матеріал стін, як і технологія його спорудження - те, на що варто звернути увагу. У багатоповерхових будинках економ-класу нерідко використовуються залізобетонні панелі. Це одна з найдешевших технологій будівництва, що дозволяють скоротити витрати забудовника приблизно на 20%. Ця технологія була на піку популярності в 80-х роках минулого століття, коли перед міською владою стояло завдання забезпечити населення недорогим для держави соціальним житлом. З тих пір ми мали можливість оцінити всі його переваги і недоліки. Мова йде, перш за все, звичайно, про літнє нагрівання та зимове переохолодження залізних конструкцій. Природно, це може спричинити додаткові витрати на утеплення або охолодження приміщень.

Ще одним суттєвим недоліком панельного будинку називають наявність внутрішніх несучих стін, а це означає, що про перепланування або ремонт із перенесенням стін доведеться забути. З іншого боку, саме такі будинки частіше здаються вже з чистовим ремонтом - шпалерами, фарбою, ламінатом, сантехнікою.

Монолітно-каркасна технологія характерна для будівель більш високого класу. Ця технологія дозволяє розробити і реалізувати власне планування житла, іноді навіть на стадії будівництва. Цегляна кладка є найбільш екологічною, але будують таких будинків зараз небагато: така технологія не тільки здорожує вартість будівництва, але й не дозволяє споруджувати занадто високі будівлі.

Високо сиджу – далеко дивлюся

Найбільш популярними апартаментами економ-класу є малогабаритні (до 60 квадратів) одно- та двокімнатні квартири, у бізнес-класі великим попитом користуються “двушки” і “троячки” площею 80-120 кв. м. Найпопулярнішими в обох випадках є 4-12 поверхи - не надто низько, щоб дворове життя не заважало відпочинку мешканців, але й не високо, щоб у разі поломки ліфта дістатися до квартири пішки.

Однак, є люди, які віддають перевагу “високим” поверхам через красиві види з вікон. Тут теж потрібно бути уважним. По-перше, красивий вид - це додаткові гроші. По-друге, вибирати варто західну чи східну сторону, щоб квартира не опинялася цілий день на сонячній або тіньовій стороні, оскільки це потягне додаткові витрати на охолодження або обігрів. По-третє, надійність ліфта: при будь-якій поломці або відключенні електроенергії жителям верхніх поверхів доведеться несолодко. По-четверте, якщо перед вікнами майбутньої квартири нічим не заповнений простір, велика ймовірність через кілька років отримати вид на вікна квартири в будинку навпроти.

Ремонт квартири – справа тонка

Від того, в якому стані здаються квартири в новому будинку, безпосередньо залежить вартість ремонту. В Україні більшість забудовників здають квартири, в кращому випадку, в стані “під чистову обробку”, а тому додаткові вкладення в квартиру можуть скласти до половини її вартості. Крім об’єктивних чинників, здатних вплинути на рівень та комфорт життя, існують індивідуальні смаки і вимоги до апартаментів, яким слід також приділити пильну увагу. Тим більше, що жити там планується не один рік. На щастя, первинний ринок житлової нерухомості надає сьогодні покупцеві справді широкий вибір - як кажуть, на будь-який смак і гаманець.

Вартість нерухомості у гривні буде рости

У 2015 році буде вигідно інвестувати в первинну нерухомість, оскільки вартість нерухомості в гривневому еквіваленті буде рости. Якщо ви маєте гроші, то вкладення їх у нерухомість є способом збереження капіталу. Тому частина людей захоче таким чином уникнути знецінення гривні. На сьогоднішній день серед покупців об’єктів нерухомості на первинному ринку 70% людей просто зберігають собі гроші. До того ж, привабливість інвестицій у житло зросте у зв’язку з тим, що кількість нових забудов буде істотно скорочуватися. Минулий рік показав більше ніж мінус 20% по будівництву - очевидно, що ця тенденція матиме продовження і в поточному році.

Водночас, криза на ринку нерухомості допоможе відсіяти не чесних забудовників. Адже обманщики розуміють, що їм потрібно зробити хоча б 50% робіт перш ніж вони реально отримають приплив грошей від приватних інвесторів. Грубо кажучи, на рівні 5-7 поверху тільки з’являються реальні покупці, які не відразу сплачують всю суму відразу. Тому виживати будуть ті компанії, які мають більш-менш фінансову самостійність і не залежать від грошей приватних інвесторів.

Агентства нерухомості Рівного – члени Асоціації фахівців з нерухомості України

АН “Абсолют”

АН “Атлас Україна”

АН “Борислава”

АН “Ваша Оселя”

АН “Галерея нерухомості”

АН “Гід Ріелті”

АН “Кадет СВС”

АН “Квадратний метр”

АН “Кварталъ”

АН “Манхеттен”

АН “Онікс”

АН “Партнер”

АН “Перша комерційна агенція”

АН “Ренесанс”

АН “Цитадель”

АН “Челсі”

23.03.2015Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 978

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13778)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (830)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (88)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"