Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №708 від 25.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс подій

Вибори 2015 – початок…

На перший погляд видається, що до 25 жовтня 2015 – дати місцевих виборів в Україні (якщо довіряти нашій конституції), ще дуже довго. Однак, це лише на перший погляд. Річ у тім, що нинішні місцеві вибори є особливими, і передвиборча компанія вже розпочинається. На це впливає кілька чинників. На відміну від парламенту, який в нас в середньому “живе” півтора – два роки, президента, термін перебування на цій посаді в Україні неухильно падає (Кучма – 10 років, Ющенко – 5, а Янукович взагалі 4 роки), місцеві ради в Україні - “довгожителі”. Нинішній депутатський корпус та міські та селищні голови, вже завершують повну п’ятирічну каденцію. Тобто бажаючих змінити нинішніх місцевих обранців набралося чимало, і вони, звісно, не хочуть упустити свій шанс. Це в свою чергу змушує потенційних кандидатів, діючих депутатів та міських голів не розраховувати на останні два місця перед виборами, а розпочинати передвиборчу компанію вже навесні.

Додатковим стимулом є перерозподіл владних повноважень між “центром” та “регіонами”, який в нас називається – децентралізація. Не дивлячись на те, що сьогодні ніхто не скаже, які саме повноваження у кого будуть, сама перспектива отримати реальні важелі впливу спонукає багатьох зайняти місця в облрадах та міських радах обласних центрів. Саме ці місцеві “парламенти” більше всього виграють від децентралізації. Така сама ситуація і з міськими головами обласних центрів. Сьогодні мери цих міст є найбільшими і, додам, найвпливовішими виборними посадами в регіонах (голови обласних рад обираються в нас не напряму виборцями, а депутатами). До того ж, нинішні місцеві вибори є своєрідною підготовкою до парламентських перегонів, які на думку експертів, мають всі шанси бути проведені навесні наступного року. Таким чином, нинішній травневий старт виборчої компанії є абсолютно логічним явищем нашого політичного життя. Місцеві вибори в Україні подія складна, з величезною кількістю учасників. Для прикладу, якщо до парламенту по змішаній системі від обласного центру в нас йде аж один депутат, то в міську раду Рівного їх проходить п’ять десятків плюс міський голова. Тобто кількість компаній на одне окремо взяте місто Рівне збільшується в десятки разів. Все це вимагає від суб’єктів передвиборчого процесу серйозної роботи. Найбільш цікавою на нинішніх виборах стане роль політичних партій. Їх роль у місцевих виборах неухильно зростає з початку двухтисячних років. Ми сформулювали три питання і попросили на них відповісти обласні організації провідних політичних партій, які працюють на теренах області. Не з усіма з них вдалося зв’язатися, але й ті відповіді, що ми отримали є доволі цікавими.

Отже питання:

1. Як готується Ваша партійна організація до місцевих виборів в області та у місті Рівному?

2. Чи планує партійна організація висувати кандидата на посаду Рівненського міського голови?

3. Хто може бути таким висуванцем?

Відповіді:

Голова обласної організації ВО “Батьківщина” Микола Кучерук:

1. Як готується Ваша партійна організація до місцевих виборів в області та у місті Рівному?

Оскільки партія ВО “Батьківщина” має свої осередки по всім районах, то зараз активно формуються списки кандидатів у депутати. Тривають обговорення та затвердження кандидатур.

2. Чи планує партійна організація висувати кандидата на посаду Рівненсь-кого міського голови?

Так.

3. Хто може бути таким висуванцем?

Кандидат на посаду міського голови Рівного від “Батьківщини” буде затверджений на засіданні бюро міської партійної організації. Наразі триває обговорення кандидатур.

Голова Рівненськоїобласної організація партії “Солідарність” Сергій Штурхецький:

1. Як готується Ваша партійна організація до місцевих виборів в області та у місті Рівному?

Рівненська та міська організації партії “Солідарність — Блок Петра Порошенка” доволі серйозно готується до майбутніх місцевих виборів. У всіх районах та місті Рівне створено та активно працюють парторганізації, реалізуються проекти у різних сферах суспільного життя. До партії на місцях долучаються лідери громадської думки та молодь.

2. Чи планує партійна організація висувати кандидата на посаду Рівненсь-кого міського голови?

Міська організація партії “Солідарність — Блок Петра Порошенка” обов’язково візьме участь у виборах Рівненського міського голови та висуне власного кандидата.

3. Хто може бути таким висуванцем?

В партії “Солідарність — Блок Петра Порошенка” багато достойних кандидатів на дану посаду, але конкретну кандидатуру партійці визначать провівши внутріпартійний “праймеріз” напередодні виборів.

Народний депутат, голова обласної організації “Народного Фронту” Вадим Сидорчук:

1. Як готується Ваша партійна організація до місцевих виборів в області та у місті Рівному?

Рівненська обласна організація ПП “НАРОДНИЙ ФРОНТ” не готується до місцевих виборів, оскільки ще офіційно не розпочалася передвиборча кампанія. Ми дотримуємося європейських стандартів і вимагаємо цього від інших політичних сил. Сьогодні у передвиборчій боротьбі потрібно сповідувати демократію і принцип чесної гри. Станом на сьогодні на Рівненщині створено районні та міські осередки партії “НАРОДНИЙ ФОНТ”. Проводимо масштабну роз’яснювальну кампанію, як людям оформити документи на субсидію – це зараз хвилює найбільше наших громадян. Надаємо юридичні консультації, займаємося волонтерською діяльністю. Проте, хочу наголосити, що це не передвиборча кампанія. Ми цим займаємося постійно.

2. Чи планує партійна організація висувати кандидата на посаду Рівненського міського голови?

Поки що про це говорити зарано. Якщо буде оголошено початок передвиборчої кампанії, ми найімовірніше висунемо свого кандидата, хоча не виключаємо варіант підтримати найбільш достойного. Перед майбутнім міським головою стоїть надскладне завдання. Місто Рівне потребує змін. Це ефективний менеджмент, реформаторський підхід, кваліфіковані спеціалісти у команді потенційного мера. “НАРОДНИЙ ФРОНТ” розглядатиме кандидатів за цими критеріями.

3. Хто може бути таким висуванцем?

З часу попередніх місцевих виборів у Рівному з’явилися лідери громадської думки. Як от, наприклад, Роман Денисюк, наш однопартієць, член Рівненського міськвиконкому. Упродовж останніх років він постійно піднімає актуальні для міста питання, які хвилюють жителів Рівного, проте не завжди до них дослухається міська влада. Відповідальний політик, активний представник громадськості, має прогресивні ідеї, які стосуються змін у різних сферах як господарства, так і економіки. Проте ще раз наголошуємо, що зараз не час розводити полеміку. Потенційний кандидат має запропонувати механізм, що і як буде робитися в місті, щоб покращити життя рівнян. Ми не хочемо чергового популізму від наступного мера, нам потрібні якісні зміни.

“Самопоміч”:

Ця політична сила, за словами її місцевих активістів, ще не визначилась із тим чи буде вона брати участь в місцевих виборах, але кадровий потенціал для цього є. Що ж стосується мерських виборів, то наразі з кандидатом на цю посаду в “Самопомочі” ще не визначилися. Однак ближче до виборів ситуація може змінитися. Взагалі ж, як повідомили автора, місцеві активісти цієї політичної сили, дуже багато людей з активною життєвою позицією сьогодні приходять в “Самопоміч”, бо вважають, що саме тут можливо реалізувати потрібні суспільству проекти.

Виконуючий обов’язки голови Рівненської обласної організації “Народного Руху” Микола Панащук сказав:

“Звісно у виборах ми брати участь будемо обов’язково. Наша партія є одна з небагатьох ідеологічних партій, і тому ми розуміємо значення для державотворення місцевих рад і серйозно готуємося до цих виборів. Плануємо мати вагомі фракції в обласній, районних та міських радах області. Що стосується посади міського голови обласного центру, то НРУ буде висувати свого кандидата на цю посаду…”

Голова обласної організації “Радикальна партія Олега Ляшка” Оксана Лозова:

“Наразі вибори ще не оголошені, а новий закон про місцеві вибори ще не прийнятий Верховною Радою. Тому говорити про формат участі нашої політичної сили у виборах зарано. Однак, у самих виборах ми брати участь будемо і висунемо достойних кандидатів. Сьогодні завершується робота по реєстрації партійних осередків по всій області, ми вивчаємо людей, які могли б бути гідними кандидатами в депутати. Потрібно, аби наші майбутні місцеві депутати були людьми чесними, патріотичними, справж-

німи борцями за Україну. Що стосується кандидатури на посаду міського голови Рівного, то можливо згодом обласна організація висуне свого представника, або ми можемо підтримати узгодженого кандидата від коаліції…”

P.S.

Що тут можна сказати, партійні осередки провідних політичних партій до виборів готові і працюють. Так, що буде цікаво.

25.05.2015Володимир Конєв


Переглядів: 340

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21175)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14128)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13753)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13661)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13603)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (411)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (66)
• Тонкощі заварювання кави (62)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (62)
• Небезпека вологих серветок (59)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (55)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (54)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"