Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №708 від 25.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Невигадана історія

Як з’єднать любові зламані мости?

Як з’єднать любові зламані мости?

Любов приходить, як відомо, зненацька, коли її, можливо, і не чекають. У вісімнадцять років закохатись, та й ще неабияк – не диво. На Новий рік у школі була святкова дискотека. Було весело, гамірно і цікаво. Андрій запросив на танок Любу, на яку він звернув увагу ще на початку навчального року. Вчились вони у різних класах: він – у випускному одинадцятому, вона – в десятому. Іноді після уроків йшли разом додому. Жили на одній вулиці: він – у багатоповерхівці, вона – у котеджі, який батьки збудували нещодавно.

На свій день народження – Любі виповнилось шістнадцять – вона запросила багато друзів та декого з однокласників. Серед запрошених був і Андрій. Він прийшов не з букетом квітів – їх було безліч, а з гарним вазоном голубих фіалок.

“Квіти швидко зів’януть, а фіалки будуть довго-довго тобі нагадувати про мене, – з лагідною посмішкою промовив Андрій, – прийми від мене на згадку невеликий подарунок”. Він простягнув Любі дерев’яну шкатулку з гарною різьбою. “Дякую, Андрійку, проходь до столу”.

За великим столом, на якому були розставлені вишукані страви (ще б пак, батьки Люби були люди знані – бізнесмени), сиділи вже гості. Андрій почувався якось ніяково серед цієї нарядної публіки. Йому здавалося, що дехто з гостей оглядає його непоказний одяг. А звідки було узятись показному, коли мати одна виховує його і молодшу сестру.

Після того пам’ятного дня Андрій шукав привід, аби зустрітись з Любою. Це траплялось досить часто, і Андрій відчував, що у його серці зароджується кохання. Це незнайоме почуття охоплювало його все більше і більше. Він “збігав” з останнього уроку, щоб провести Любу додому: Андрій напам’ять вивчив розклад уроків у її класі. Вже в школі помітили їхні відносини, але щось в’їдливе їм услід відпускати побоювались: всі знали, що Андрій займається карате-до.

Спершу Люба до нього відносилась так, ніби не помічала його почуттів – ну, просто він товариш, яких в неї чимало. Після того дня народження в їхніх зустрічах відбулися зміни. Андрій серцем відчував, що Люба почала ставитись до нього по-іншому, тепліше.

Якось, коли ввечері Андрій проводив Любу з дискотеки, він насмілився обняти і поцілувати. Поцілунок був довгим і ніжним. Зненацька фари авто освітили їх. Вони не звернули б уваги, якби двері машини рвучко не відчинились і почувся розлючений голос батька Люби:

– Що, доню, виробляєш? Знайшла вже собі якогось залицяльника-голодранця?

– Він не голодранець, а мій товариш.

– Знаємо таких “товаришів”! Щоб я його біля тебе бачив останній раз ! І тебе, хлопче, попереджаю.

– Не лякайте мене, – ледь стримуючись стиха промовив Андрій. – А вашу дочку я кохаю...

– Знайшовся мені коханець, - в’їдливо промовив батько.

– Тату, ти не маєш права так розмовляти з Андрієм! – рішуче закричала Люба. – Він мій друг, і цим сказано усе.

Наближалось літо, а з ним для Андрія – випускні іспити. Він знав, що восени його заберуть в армію: йому має виповнитись вісімнадцять. Його лякала навіть думка, що прийдеться розлучитися з Любою. Він був переконаний, що Люба теж кохає його. Як вони переживуть ті два роки один без одного...

Люба проводжала його до призовного пункту. Вона поклялася, що буде його чекати і приїжджати до нього.

Кожного дня Андрій писав листи коханій. Скільки в них було любові і ніжності! З нетерпінням чекав відповіді.

Пройшло півроку. Андрій звикав до суворого армійського життя. Все було б добре, якби не одне: листи від Люби почали приходити все рідше і рідше. Серце хлопця краялося від болю: що трапилось? Одного разу йому наснилося, ніби він бачить, як Люба йде з якимось хлопцем під руку. Вони весело про щось розмовляють. Андрій ладен був без дозволу кинути службу і летіти на крилах до своєї коханої. Але він знав: цього робити не можна.

Через два дні Андрій одержав листа від Люби. Тремтячими від хвилювання руками розірвав конверт. Цей лист він запам’ятав на довго.

“Доброго дня, Андрійку ! Мені важко писати цей лист, але я мушу сказати тобі всю правду в ім’я нашого минулого кохання. Минулого тому, що я покохала іншу людину. Він старший за мене на десять років, але це не завадило, аби справжнє кохання спалахнуло у моєму серці. Зрозумій: наша любов була ще дитячою. Моє теперішнє кохання зовсім інше. Ми одружимось, як тільки я закінчу школу, адже я вагітна... Пробач, якщо зможеш. Люба”.

Андрію здавалося, що все навкруги стало якимось темним, чужим, і він один у тій темряві. Як пережити зраду?

Коли прийшла черга Андрію їхати у відпустку додому, він відмовився, чим дуже здивував командира. Але хіба розкажеш комусь про те, як страшно і болісно зустрітись з коханою, яка тебе зрадила.

Після закінчення строку служби Андрій повернувся в рідне місто. Рана в серці, звісно, не загоїлась, але треба жити... Він влаштувався на роботу в охоронну фірму. Чув, що Люба народила сина. “Тільки б не зустрітись де-небудь – я цього не витримаю”.

Одного разу, коли повертався вранці з чергування, до нього підійшов хлопчик.

– Ви Андрій?

– Так, я. А що тобі потрібно?

– Ось тримайте. Вам передали.

Він подав невеликий згорнутий аркуш паперу:

“Андрію, нам треба зустрітись, – було напсано в листі. – Моє життя перетворилось на пекло. Мій чоловік виявися справнім звірем. Ревнує мене до кожного стовпа. Ображає, принижує, і взагалі не вважає мене за людину. Руку на мене піднімає... Я більше так жити не можу. Допоможи мені, якщо зможеш. Я тебе чекатиму біля поштамту завтра о дванадцятій годині. Твоя Люба”.

Наступного дня Андрій прийшов заздалегідь. Цілу ніч він не спав. Коли побачив здалеку Любу, серце, здавалося, ось-ось вискочить з грудей. Вона везла возик з немовлям. Несміливо наблизилась. Він дивився на неї і не міг відвести погляду. О, Боже! Як вона змінилась – схудла, змарніла...

Про що вони говорили, знають тільки вони. Сльози, розпач, страшна оповідь про життя з нелюбом. Андрій слухав, стиснувши кулаки, серце обливалося кров’ю.

– Ти більше там жити не будеш, – сказав він Любі. – Допоки я вирішу всі питання, поживеш із сином у моєї бабусі в селі. Я тебе туди відвезу. Зараз повертайся додому, швидко збери необхідні речі, а через годину під’їду за тобою на машині. Скажи адресу...

Пройшло п’ять років. Від знайомих я дізналась, що Андрій і Люба жили в Росії. В них народилась донечка, але їх тягнуло на батьківщину. Повернувшись в рідно місто, вони одружились. Розлучення Люби з колишнім чоловіком було скандальним. Андрій дав сину своє прізвище і по батькові.

Іноді я зустрічаю цю сім’ю. Є такі люди, які ніби випромінюють щастя. Це про Любу і Андрія. Сашко веде за ручку сестричку, а Люба і Андрій, як і їхні діти, міцно тримають за руки один одного.

Як добре, коли мости любові, не зважаючи ні на які перепони, здатні поєднати серця!

25.05.2015Надія БІЛОУС


Переглядів: 418

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (924)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"