Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №711 від 22.06.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Розумна опалювальна техніка, орієнтована на майбутнє

Розумна опалювальна техніка, орієнтована на майбутнє

Віктор БЕГЕЙ: “Сучасні теплові насоси – це довговічність, надійність, мінімальні витрати та зручне обслуговування”

Майже півсотні виробників представили своє теплове обладнання на І Міжнародній спеціалізованій виставці “С.Е.Т. - 2015: Сучасність. Енергозбереження. Технології”, яка працювала в Рівному упродовж двох днів - 5-6 червня. Серед її учасників - представників провідних світових і вітчизняних виробників теплотехніки - впевнено почуває себе рівненське ТОВ “Елікон-Постач”, яке віднедавна займається встановленням та сервісним обслуговуванням розумної опалювальної техніки відомих європейських брендів - теплових насосів OCHSNER (Австрія) та Octopus (Швеція), фотовольтаїчних модулів Selfa (Польща), а також автономних/резервних джерел електроенергії Green Power (Італія). До речі, товариство було відзначене дипломом виставки за друге місце в номінації “Краща презентація від виробника, якість обслуговування під час заходу”. “Сьогодні, побачивши учасників міжнародної виставки “С.Е.Т. - 2015” та поспілкувавшись із її відвідувачами, я ще раз переконався в тому, що наш вибір був правильним та своєчасним, - зазначив у розмові з кореспондентом “Рівне-Ракурсу” директор ТОВ “Елікон-Постач” Віктор БЕГЕЙ, за плечима якого практичний досвід монтажу сонячних колекторів у Польщі. - Адже на український енергетичний ринок, поряд із традиційними виробниками електроенергії - атомними і тепловими станціями, виходять нові електрогенеруючі компанії, які використовують енергію сонця, вітру і тепла землі”.

“OCHSNER виготовляє теплові насоси індивідуально – під кожного замовника”

- Пане Вікторе, перше питання: що таке тепловий насос?

- Більшість населення України поки не знайома з поняттям “тепловий насос”, але постійно використовує теплові насоси у звичайних холодильниках і кондиціонерах, які стали настільки надійними, зручними та звичними, що ми перестали звертати увагу на їх роботу. У багатьох європейських країнах таким же звичним, як для нас кондиціонери, є опалення будинків тепловими насосами. З 2002 року, коли було створене товариство “Елікон-Постач”, ми займалися електромонтажними роботами і комплектацією енергооб’єктів на будівництві. Цьогоріч товариство змінило сферу своєї діяльності й зосере-

дилося на встановленні та сервісному обслуговуванні теплових насосів OCHSNER (Австрія) та Octopus (Швеція), які гарантують їх користувачам максимальний рівень комфорту.

Компанія OCHSNER розпочала випуск теплових насосів у 1978 році й виготовляє їх індивідуально - як скажімо, надійний автомобіль чи добрий годинник - під кожного замовника. Вони дають температуру теплоносія 65° C, тож додатково не потрібно підігрівати теплоносій. Теплові насоси OCHSNER, представлені в Україні лінійкою від 2,2 кВт до 1 000 кВт, одночасно виконують кілька функцій. Так, насоси модельного ряду GOLF MAXI та STANDARD опалюють і нагрівають побутову воду, а в літній період можуть працювати у зворотному режимі, тобто в режимі охолодження. Теплові насоси EUROPA виконують три функції: нагрів води, охолод-ження приміщення, осушення підвалів (повне видалення вологи), підтримання мікроклімату у винних погребах, а деякі з них виконують функцію контрольованого вентилювання. Промислова серія INDUSTRIE забезпечує теплову потужність в одиничному виробі до 1.000 кВт з температурою подачі 55° C, 65° C, 95° C.

“Octopus ефективно працює на систему опалення та гарячого водопостачання”

- Які системи теплових насосів доцільно встановлювати на Рівненщині?

- В нашій області також найде застосування система “повітря - вода”, тому що в нас високо залягає камінь. Тобто, при класичній схемі отримання теплоносія потрібно робити вертикальні або горизонтальні зонди. Вертикальні зонди - це свердловини глибиною 60-80 метрів. Але не скрізь їх можна робити. Скажімо, в Рівному, в районі Автовокзалу, є житлове містечко, де камінь залягає вже на глибині до 20 метрів. У такому випадку закладаємо горизонтальні свердловини на глибині 1,2-1,5 метра.

Буває, що прибудинкова територія благоустроєна, то ж не будеш перекопувати подвір’я та руйнувати бруківку тощо. В такому випадку встановлюємо шведський тепловий насос Octopus, в якого немає ні вентилятора обдування, ні режиму відтаювання, тож на ці процеси не витрачається додаткова електроенергія, внаслідок чого підвищується енергоефективність його роботи. Навіть при значній товщині снігової шуби на випарювачі, Octopus зберігає свою роботоздатність і ефективно працює на систему опалення та гарячого водопостачання. При необхідності, можна просто очистити зовнішній блок Octopus від зайвого інею.

Для забезпечення резервного електроживлення використовуємо обладнання торгової марки Green Power (GP, Італія). Ці генератори дуже добре зарекомендували себе на об’єктах соціальної сфери, передусім охорони здоров’я, та АЗС, які потребують безперебійного електропостачання. На вирішення проблеми додаткового забезпечення електроенергією спрямована і нова продукція польської компанії Selfa GE S.A., яка працює на електротехнічному ринку з 1932 року, але до недавнього часу була відома лише як виробник якісних нагрівальних елементів. У 2012 році наші сусіди побудували сучасний завод у місті Щецін, де на японському обладнанні випускають дуже якісні фотовольтаїчні модулі (фотоелектричні панелі). Чотири її вироби, що були представлені на стенді “Елікон-Постач”, викликали жвавий інтерес учасників та відвідувачів виставки “С.Е.Т. - 2015”.

“Через п’ять років перед українцями постане проблема – де взяти паливо?”

- Ваші враження від виставки “С.Е.Т. - 2015”.

- Мене дуже тішить, що все більше людей цікавляться альтернативною енергетикою, тобто, є розуміння, що дешевого газу вже не буде. Для прикладу скажу, що в деяких країнах Європи при споживанні до 500 кубів газу вартість 1 куба - 1 євро. Здається, дрібниця, але подивіться на наші будівлі та підприємства, які споживають газ. Я бачив будинки, які за один місяць опалювального періоду споживають від 1500 до 4000 кубів газу. Не важко порахувати скільки будуть платити домо-власники, якщо ми вийдемо на європейський рівень оплати за енергоносії. Це перше.

Друге. Хочу нагадати, що торік Україна орієнтовно виробила на внутрішній ринок стільки пелет, скільки експортувала їх за кордон. Це означає, що наша держава пішла шляхом Польщі. Коли наші сусіди проводили за отримані інвестиції модернізацію котелень, населення в цей час неспішно робило утеплення будинків, ставило твердопаливні котли, теплові помпи та сонячні панелі. Вийшло так, що польські котельні модернізовані, але не завантажені на повну потужність, до того ж виник дефіцит сировини. Навіть США різко наростили експорт пелет в Європу, особливо у Великобританію.

Думаю, що з часом, років через п’ять, перед українцями також постане проблема - де взяти паливо? А за цей час можна купити і встановити теплові насоси та сонячні панелі. Постійні джерела енергії - Земля та Сонце, дякувати Богу - нікуди не дінуться, але відкладати й далі перехід на відновлювальну енергетику не варто. Наведу тільки один приклад. У київському дитячому будинку площею більше 3000 квадратних метрів встановили тепловий насос. Уже перший опалювальний сезон приніс результат. Навіть при попередніх цінах дитбудинок сплачував за тепло понад 1 мільйон гривень, нині платить 220 тисяч. Якщо при старих цінах на теплоносії тут розрахували на те, що вкладені в тепловий насос кошти окупляться за чотири роки, то зараз планують вийти окупність сучасного енергоефективного проекту теплопостачання протягом двох років.

“Головне – погодження проекту технічною радою енергокомпанії, тоді все включиться”

- Чи слід очікувати власникам об’єктів альтернативної енергетики труднощів при підключенні до мережі ПАТ “Рівнеобленерго”?

- Вважаю, що при правильно виконаній інвестиційній документації, яка має включати і технічну частину, тому що вона є обов’язковою, їх не повинно бути. Хочу, аби всі правильно розуміли: не можна поставити сонячні панелі, підключити електростанцію в мережу і споживати електроенергію, ігноруючи те, що крім твоєї мережі ще існують інші мережі, яким потрібно поставити блокування. Думаю, що з “Рівнеобленерго” проблем не буде. Головне - погодження проекту технічною радою енергокомпанії, тоді все включиться.

Також я хочу звернутись до теплопостачальних підприємств: не вважайте такі організації, як товариство “Елікон-Постач”, своїми конкурентами. Навпаки, було б дуже добре, як би ви мали можливість з нами спілкуватися. Чому? Значну частину вартості вашого теплоносія становить природний газ. Що ви з цього маєте? У будь-якому випадку накопичуєте або борги за газ, або віддаєте ці кошти. Можливо на найбільш віддалених об’єктах варто було би поставити теплові насоси і подавати населенню тепло. Тоді і ваш прибуток був би більшим, оскільки не було б необхідності фінансувати через російський “Газпром” війну північного сусіда проти України на Донбасі.

Ще один варіант - використання водозабірних та каналізаційних станцій для отримання тепла. Наприклад, встановити на Горбаківському водозаборі, звідкіля качають воду для Рівного, тепловий насос хоча б для обігріву технологічних приміщень. Взагалі, будь-яка каналізаційна станція яка розташована в мікрорайоні, де ми проживаємо, є потенційним джерелом отримання тепла в системі “вода - вода”. На стенді, який наше підприємство представило на виставці “С.Е.Т. - 2015”, ми запропонували різні варіанти використання водойм, озер, свердловин тощо для отримання тепла, застосовуючи для цього теплові насоси.

Запрошуємо всіх зацікавлених до співпраці з товариством “Елікон-Постач”. Тепловий насос - це ефективна та екологічно чиста система опалення, гарячого водопостачання та кондиціювання, яка, переносячи тепло з навколишнього середовища у ваш будинок чи офісний центр, на підприємство або в заклад соціальної сфери, створює максимально комфортні умови для проживання, праці, навчання, лікування та дозвілля.

22.06.2015Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1173

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (850)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (71)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"