Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №719 від 10.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Слово депутата

“Я все життя воюю з агресивним чиновницьким свавіллям”

“Я все життя воюю з агресивним чиновницьким свавіллям”

Бізнесмен і політик Станіслав РЯЗАНОВ: “Якщо влада й далі буде знущатись над народом, запишуся в УНА-УНСО”

Сьогодні ми йдемо в Європу, в якій не модно їздити на супердорогих автомобілях і жити у квартирах площею 500 кв.м. Зараз, наприклад, в Україні немає сенсу будувати трикімнатні квартири просторіше 120 квадратів, а двокімнатні - понад 70-80. Тому учасники будівельного ринку шукають власні рецепти збереження бізнесу на плаву, розуміючи, що берега вдасться досягти не всім. Адже нині ведення бізнесу у будівельній галузі - справжнє випробування для сміливих ентузіастів і терплячих професіоналів. Обидві ці риси в пов-ній мірі притаманні генеральному директору будівельної фірми “Рівнеміськбуд”, депутату Рівненської міської ради Станіславу РЯЗАНОВУ (на фото). Кореспондент “Рівне-Ракурсу” не міг пропустити нагоду зустрітися зі Станіславом Анатолійовичем напередодні Дня будівельника - професійного свята представників унікальної корпоративної спільноти, що генерує єдиний ринковий продукт, який неможливо імпортувати в Україну.

“Подобаються молоді будівельники – з них, бачу, буде толк”

- Станіславе Анатолійовичу, які будівельні об’єкти вдалося побудувати і ввести в експлуатацію Вашій будівельній фірмі за останні роки?

- За останні п’ять років ми спорудили і здали ряд багатоповерхових житлових будинків. Це стало можливим завдяки участі “Рівнеміськбуду” в реалізації започаткованої у 2009 році Кабміном Юлії Тимошенко спеціальної урядової програми “Доступне житло”, якою було передбачено надання громадянам 5,5 тисяч квартир, придбаних Державною іпотечною установою у різних регіонах України, в тому числі 270 квартир у Рівненській області, зокрема в Здолбунові та Костополі. Також побудували в обласному центрі житловий будинок на Тракторній, 4.

- А сьогодні підприємство завантажене роботою?

- Споруджуємо ще один супермаркет. Нещодавно приїздили з профільного департаменту Міністерства оборони і вирішили, що ми будуватимемо у Рівному 250 квартир для військовослужбовців, які повернуться з АТО, і ще 250 таких квартир у Луцьку. Для цього потрібно промислову землю перевести під житлову. Дозвіл із екологічної інспекції вже маємо, тож далі питання вирішуватиметься в столиці.

- За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, попри всі проблеми, які існують в державі, передусім фінансові, у місті вже кілька років спостерігається справжній будівельний бум. Це правда?

- У Луцьку, де зараз працює моя фірма, дійсно має місце будівельний бум. У Рівному він так само був і продовжується. Адже підріс “молодняк”, який почав будувати. Мені подобаються нинішні молоді будівельники, які вже встигли реалізувати багато цікавих проектів. З них, бачу, буде толк. Відчуваю, що у приватному секторі почали будувати будинки дорожчі й гарніші, ніж у Польщі. І вже не гоняться за квадратними метрами: сьогодні ти котедж площею 200 квадратів не продаси - він нікому не потрібен. Ринок нерухомості переповнений дорогими квартирами, натомість людям потрібні невеликі й душе дешеві квартири. Адже заощаджувати на утриманні нерухомості почали не тільки люди середнього достатку і нижче, але й багаті. Щоправда, на будівельному ринку Рівненщини з’явилися і негативні моменти, оскільки прийшли підрядники з інших регіонів, яких проштовхує виконавча влада. Я на засіданні депутатської комісії протестував проти цієї ганебної практики і пропонував забезпечити роботою місцевих будівельників. Але мою думку проігнорували.

“В Януковича не забрали ні копійки, а простих людей оббирають”

- Яка, на Вашу думку, реальна причина пожвавлення в будівельній галузі?

- Вважаю, що сьогодні українські скоробагатьки вкладають кошти в будівництво, аби врятувати їх від знецінення. Інфляція загрожує навіть валютним вкладам. Звісно, є люди, які чесно здобули свої статки, але багато хто, особливо чиновники, заробили нажиті непосильною працею капітали на дерибані бюджетних коштів. Не приховую, що коли здавав у Костополі будинок, то за кожний під’їзд платив “смотрящому” з Києва 10 тисяч доларів відкату. Я не міг в інший спосіб здати об’єкт, а не здав би - моє підприємство задушили би штрафами.

Нинішня влада успадкувала систему штрафів від режиму Януковича. Виходить так: ти будуй, а ми до тебе потім прийдемо зі штрафом. А штраф - божевільний, до половини вартості будівлі. Вони все рахують за столичними мірками. Адже в Києві хабарі ходять мільярдні, мільярди в обігу, ціни також мільярдні. Міністерські чинуші-реформатори вважають, що це все нормально. А на місцях із пришестям нової влади нічого не змінилося. Все те, що я пропонував міському голові та обласній владі, їх не цікавить. У місцевих владоможців свої проблеми, свої завдання і свої сумнівні підходи до вирішення насущних питань.

До речі, так було з виконанням доведених області завдань по спорудженню фортифікаційних споруд у зоні АТО. Цю важливу державну справу доручили фірмам, які фарбують фасади та під’їзди, а не тим, що мають потужну базу для будівництва оборонних споруд - екскаватори, бульдозери і крани. Знають, що в тих немає необхідної техніки, але залучають до роботи. А коли треба потужний кран, то звертаються до Рязанова.

“Необхідно при кожній нагоді показувати дебілізм влади”

- У Вас, Станіславе Анатолійовичу, за плечима майже дві депутатські каденції в Рівненській міській раді. Які свої здобутки на ниві місцевого самоврядування вважаєте найбільш вагомими?

- Як депутат я зробив кілька важливих, на мій погляд, справ. Одна з них пов’язана з рішенням виконавчої влади Рівного зобов’язати підприємців, які здають нерухомість в оренду, сплачувати 19 гривень податку на кожен квадрат зданої в оренду площі. Я оскаржив це абсурдне рішення в суді і виграв суд першої інстанції, а затим - Апеляційний і Верховний суди. Неодноразово відстоював свою позицію на сесійних засіданнях Рівнеради, завдяки чому вдалося через рішення суду відмінити рішення сесії стосовно цього податку.

Друге скандальне питання, яке не пройшло повз мою увагу, - це ідея заступника міського голови Сергія Миколайовича Васильчука ввести коефіцієнт 1,5 на оплату оренди, якщо площа магазину становить понад 400 кв.м. Це взагалі повний абсурд, який душить розвиток торговельних підприємств. На щастя, цього вдалося не допустити - попри те, що Васильчука готові були підтримати решта заступників міського голови. І таких прикладів чиновницького свавілля на всіх рівнях безліч. Тому вважаю, що необхідно при кожній нагоді показувати дебілізм влади в засобах масової інформації та соціальних мережах.

Ось, наприклад, ввели наші горе-реформатори податок на нерухомість. Це ж - абсурд! Люди за свої гроші звели будинки, зробили благоустрій присадибної ділянки - при чому тут уряд зі своїми податками? В Януковича не забрали ні копійки, а простих людей оббирають. Якщо влада й далі буде знущатись над народом, запишуся в УНА-УНСО.

“Петро Порошенко був би ідеальним Президентом в не олігархічній країні”

- Що, на Вашу думку, є головною небезпекою для нашої держави?

- Основним викликом для України є її влада - непрофесійна, незграбна, пихата і далека від потреб тих, на чиї гроші вона існує. Побудована на кумівстві, корупції, злодійстві та обманові. Скомпрометована перед світом і власними громадянами. Таку владу, безперечно, слід міняти. Бодай на таку, яку заслуговує наш народ. Петро Порошенко був би ідеальним Президентом в не олігархічній країні. Ну, не може він справитися з олігархами, які дерибанять бюд-жет, тому що сам олігарх. Не може глава держави покарати за корупційні дії тих, хто наживається на війні на Донбасі, бо ще вчора пив з ними разом чай.

Як професійний будівельник я впевнений: не повинен окоп для БТРа коштувати сотні тисяч гривень. Так само не може дзот коштувати мільйон гривень, коли вартість одно-двокімнатної квартири 200-300 тисяч. Виходить: п’ять квартир - один дзот розміром 2,5 м х 2 м. Як бачимо, кому війна, а кому мати рідна... Невже не можна покласти край корупції та розкраданню в оборонній сфері? На моє глибоке переконання, для цього достатньо одного закону: спіймали на корупційних діях, пов’язаних із поставками Збройним Силам озброєння, амуніції та харчування, - дали 15 років.

І буде порядок.

- Станіславе Анатолійовичу, доля звела нас десять років тому в обласному виборчому штабі партії “Батьківщина”, який Ви забезпечили комфортним офісом. Майже стільки років Ви були депутатом Рівнеради від “Батьківщини”. Але зараз Ви поза партією. Що сталося?

- Мене вигнали з “Батьківщина”, коли владу в партії захопив “Фронт змін”. Доки Юля сиділа у в’язниці, її однопартійці руйнували партію зсередини. Нас, 13 активних членів, прибрали, щоб не стояли на заваді її новим керманичам.

“На кошти, зекономлені на хабарах, допомагаю бійцям АТО”

- Нинішній склад Верховної Ради вселяє у Вас оптимізм?

- Сьогодні в парламенті цікавий розклад - багато молодих і розумних депутатів, які розбираються в законах цікаво розповідають про нові законопроекти. А скільки там гарних дівчат, що вміють аргументовано відстоювати свою позицію!.. Вважаю, що потрібно парламентські вибори проводити частіше. Ще одна-дві виборчі кампанії - і ми будемо мати гідний українського народу склад Верховної Ради.

- Що визначає сенс Вашого життя?

- Боровся і буду боротись за справедливість. Я все життя воюю з агресивним чиновницьким свавіллям. Один Сало (Олег Михайлович Сало - генерал-майор міліції, начальник управління МВС України в Рівненській області, березень 2010 р. - травень 2011 р. - О.Д.) чого мені коштував, скільки крові попив… СБУ за півтора року відкрила проти мене шість (!) оперативно-розшукових справ. Зараз усі вони закриті, оскільки з падінням режиму Януковича втратили актуальність. Звісно, ці справи можна було закрити і раніше - СБУшники пропонували відкупитися, але я не здався, вистояв і переміг. А на кошти, зекономлені на хабарах, допомагаю бійцям АТО. Купив для розвідників прилад нічного бачення, забезпечив кожного учасника АТО, що звернувся до мене по допомогу, бронежилетом, захисним шоломом та спальним мішком.

- Дякую, Станіславе Анатолійовичу, за розмову. “Рівне-Ракурс” щиро вітає Вас і Ваших колег із професійним святом - Днем будівельника. Нехай Вам щастить на будівельному і політичному поприщі та в особистому житті.

10.08.2015Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 949

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (905)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"