Так, так корисність полягає саме в заміні борошна пшеничного на житнє. Ефект в поєднанні з яблуками та корицею дуже цікавий. А масло я замінила на сепараторну сметану. На таку форму пиріг виходить високий, кому такі не подобаються, можна взяти форму більшого діаметру.
М’яке масло збити з цукром до кремоподібного стану, додати яйця, ще раз збити.
Зверху просіяти борошно, додати розпушувач. Все ретельно перемішати, викласти в форму. Яблука очистити від шкірки, розрізати навпіл та наполовину втопити в тісто.
Випікати при 180С° 15 хвилин, тоді температуру знизити і пекти при 160С° ще хвилин 30 або до проби на суху паличку.
Готовий, охолоджений пиріг присипати цукровою пудрою (краще з корицею).
Більше цікавих та корисних рецептів можна переглянути на рівненському сайті PIKA.RV.UA