Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №729 від 19.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Війна з корупцією

В одному тандемі

В одному тандемі

працюють рівненський “Прогрес” Анатолія Сидорука та “Антикорупційний рух” Валентина Наливайченка

У суботу, 10 жовтня, в конференц-залі рівненського готелю “Мир” відбулася прес-конференція українського політика, громадського діяча, екс-голови СБУ (2007-2010, 2014-2015) Валентина НАЛИВАЙЧЕНКА, присвячена презентації очолюваного ним “Антикорупційного руху”. Валентин Олександрович ініціював створення всеукраїнського антикорупційного руху, метою якого є боротьба з будь-якими проявами корупції шляхом моніторингу, власних розслідувань та судового контролю. Разом із присутнім на зустрічі з медійниками народним депутатом Єгором ФІРСОВИМ - молодим амбітним політиком, який у червні цього року допоміг Рівненському заводу високовольтної апаратури вийти із критичної для підприємства ситуації, він планує об’їхати всю країну для створення мережі обласних організацій цього руху.

Не залишилась осторонь цієї проблеми і Рівненська регіональна обласна партійна організація політичної партії “Прогрес”, яка нещодавно підписала Меморандум про співпрацю із всеукраїнською організацією - Громадським рухом “Антикорупційний рух Валентина Наливайченка”. Його обласний осередок очолив один із керівників “Прогресу” Олександр САЧЕВЧИЧ. Вів прес-конференцію голова Рівненської регіональної обласної партійної організації політичної партії “Прогрес” Анатолій СИДОРУК. Із журналістами також спілкувався Олег ВАВРОВСЬКИЙ, начальник Рівненської митниці Державної фіскальної служби України (з вересня 2014 року).

“Альтернатива – чесне життя на власній землі”

Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО: - “Антикорупційний рух” сьогодні на Рівненщині твердо підтримує висунуту партією “Прогрес” команду прогресивних, молодих, рішучих українських людей, які йдуть на місцеві вибори з чіткою програмою, а головне - з чітким баченням власної відповідальності за те, щоб раз і назавжди було зламано й демонтовано корупційне корито. Ця команда здатна запропонувати громаді Рівненщини альтернативу - чесне життя на власній землі. “Антикорупційний рух” підтримує “Прогрес” у боротьбі з корупцією, в боротьбі за те, щоб місцеві громади, починаючи з Рівненщини, вибороли нарешті собі невід’ємне право визначати як жити, як розпоряд-жатися своєю землею, своїми надрами, кого у владі громада має призначати і з кого питати. Хотів би підтвердити, що і в команді Анатолія Сидорука, і в команді Костянтина Ткаленка в Сарнах є досвідчені люди, які можуть далі відповідати за ситуацію в Рівненській області та місті Рівному.

“Знищується і економіка, і духовність народу”

Олександр САЧЕВЧИЧ: - Я очолюю рівненський “Антикорупційний рух”. Чому ми звернули увагу саме на корупцію. Тому що вона, в багатьох випадках навіть більше ніж російська агресія, знищує нашу країну. Знищує нашу свідомість, показує нам на прикладі високопосадовців і місцевих чиновників, що так можна робити і що так треба робити. Із-за цього знищується і наша економіка, і духовність народу. Великі кошти, які є в державі, не доходять ні до армії, ні до населення, а ми говоримо про тарифи та субсидії. Я вважаю, що це вже є наслідок, а причина - в тому, що значні кошти розкрадаються і наповнюють кишені чиновників. Якщо ти прийшов на державну службу, якщо ти несеш відповідальність, - ти повинен бути відкритим і чесним. Це - наше основне правило. Ми не проти об’єднання з іншими політичними силами та громадськими організаціями Ми - ЗА! Тільки наша робота і наша позиція повинні співпадати.

“Категорично відмовився “обілечувати” бізнес”

Олег ВАВРОВСЬКИЙ:

- Уявіть собі: три місяці була тотальна перевірка Рівненської митниці. Складені акти перевірки, де практично немає порушень, за які можна звільняти. Трьох моїх заступників звільнили одним наказом у той час, коли я знаходився у відпустці у зв’язку з навчанням у Національній академії державного управління при Президентові України. Митниця була заблокована, 60 мільйонів коштів не було вчасно перераховано в державний бюджет, бізнес не міг здійснювати зовнішньоекономічну діяльність. За період мого керування митницею повернулися 22 суб’єкти ЗЕД, тоді як у часи Януковича 50 експортерів та імпортерів пішли в інші регіони, тому що на них був тиск. Повернуті мною 22 імпортери - це 154 мільйони гривень додаткових надходжень у бюджет області. Це, щоб ви розуміли, оснащена лікарня, якщо її побудувати. Але сьогодні все повертається. Бізнесменів викликають у Київ, де їм пропонують інші умови, щоб здійснювати свої корупційні плани. Я категорично відмовився “обілечувати” бізнес, тому попав у немилість. 2 жовтня був зареєстрований кандидатом у депутати обласної ради по виборчому округу № 15. Мені дуже імпонує “Антикорупційний рух” Валентина Наливайченка. Сподіваюсь, що спільними зусиллями ми подолаємо корупцію.

“Ми збираємо досьє на корупціонерів”

Єгор ФІРСОВ: - Пройшло вже майже два роки після Майдану, а насправді зовсім нічого не змінилось. Але, незважаючи ні на що, незважаючи на те, що Валентин Олександрович (Наливайченко - О.Д.) втратив свою посаду, коли хотів посадити “трьох друзів президента”, незважаючи на те, що ані Анатолій Сидорук, ані інші представники нашого “Антикорупційного руху” поки що не мають якихось важелів впливу у місцевих радах чи адміністративних, ми будемо робити все для того, щоб по країні і на Рівненщині зменшувати рівень корупції. Ми відслідковуємо державні закупівлі, збираємо досьє на корупціонерів, які крадуть ваші гроші. Гроші звичайної рівненської громади, гроші отієї бабусі, яка отримує зараз тисячу гривень і не може заплатити комунальні платежі. Тому я закликаю рівненську громаду, представників громадянського суспільства долучатись до руху, моніторити діяльність, яку проводить муніципальна та державна влада. Я впевнений, що у нас будуть результати.

“Команда самодостатніх і розумних людей”

Анатолій СИДОРУК: - Команда Рівненської регіональної обласної партійної організації політичної партії “Прогрес” і команда “Антикорупційного руху” Валентина Наливайченка працюють в одному тандемі. “Прогрес” - це потужна команда, в якій 90 відсотків колишніх “УДАРівців”. До нас долучилися дуже багато небайдужих громадян, які хочуть змін, які не можуть жити в тій тотальній корупції, що сьогодні твориться не тільки згори, але і внизу вона також. Сьогодні Світовий Банк виділив Рівненщині на реформування системи охорони здоров’я 25 мільйонів доларів. Але ми можемо їх втратити, бо до цього часу нічого не робиться: немає керівника проекту, немає технічної документації. До середини листопада, якщо цього не буде, втратимо кошти, до яких Рівненщина йшла п’ять років. Чому може таке статися? Тому що всі - від губернатора і закінчуючи головами районних адміністрацій - взяли відпустки і побігли на вибори під прапором президентської політсили “БПП - Солідарність”.

Сьогодні найбільш потужним її опонентом в області виступає політична партія “Прогрес”, яка висунула в Рівненську міську раду 42 кандидатів та 65 - в обласну раду. Наші висуванці - це команда однодумців, команда самодостатніх і розумних людей. Ми відправили 764 кандидатів у депутати рад різних рівнів, у тому числі - і кандидатів на посади сільських і селищних голів. Це ціла армія, яка, за підтримки лідера всеукраїнського антикорупційного руху Валентина Наливайченка, народного депутата Єгора Фірсова, інших депутатів, політиків, громадських діячів і міжнародних організацій, які працюють з нами, приречена на перемогу.

“Нам допомагає ФБР Сполучених Штатів”

Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО: - У нас є в розпорядженні не тільки юридична служба “Антикорупційного руху”, яка готує звернення в усі правоохоронні та судові органи не лише України, але й за кордоном. Нас підтримують міжнародні партнери, з якими я особисто працюю. Нам допомагає ФБР Сполучених Штатів, з нами працюють латвійські та австрійські правоохоронні органи та структури по боротьбі з корупцією та відмиванням грошей Європейського Союзу. Більше того, на рівні і уряду Сполучених Штатів, і Європейської Комісії маємо пряму підтримку - тільки працюйте, працюйте! Запрошуємо і вас, і вашу громадську організацію ставати поруч і боротися. Це ганьба те, що робиться на Рівненській митниці, особливо з її керівництвом. Але на рівні держави ще гірше, оскільки корупційний спрут, який відновила вже ця влада і фактично перебрала від злочинного режиму Януковича, не дає жити кожному. Головне - повернення вкраденого. Це те, заради чого ми підтримуємо вас, щоб ви прийшли до влади, а потім підемо всі разом далі. Ця влада все, що вкрала, поверне і, більше того, - буде відповідати.

“Від Львова до Донецька, від Києва до Одеси…”

Єгор ФІРСОВ: - Валентин Наливайченко своїм помічникам і мені поставив завдання розбудувати таку систему, щоб від Львова до Донецька, від Києва до Одеси кожен би зміг по “гарячій лінії”, в Інтернеті, до громадської приймальні донести будь-яку інформацію, яка стосується корупційної діяльності. Зараз починає працювати наш офіс у Києві. Подібні офіси вже працюють у Рівному, Тернополі та Бережанах, на Дніпропетровщині, навіть у Донецькій області - Краматорську, Добропіллі та Маріуполі. Ми починаємо будувати електронну мережу. До початку листопада збираємося відкрити “гарячу лінію”, на яку кожен може додзвонитись безкоштовно та повідомити по про ті чи інші факти корупції.

“Мають прийти нові люди під нові повноваження”

Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО: - Я вважаю, що риба гниє з голови. Причина корупції нагорі - в поєднанні влади і бізнесу. І найголовніше - що вони, хто біля корупційного корита, його зберігають і годуються, як ті свині, ніяк не наїдяться, бо жеруть весь український бюджет. Вони ненаситні, вони ніколи не згадають, що треба в Сарнах відремонтувати школу або лікарню, де ми щойно були. Та ніколи і ніколи на це грошей не вистачить, вони будуть розводити імітацію боротьби з корупцією.

Наша принципова позиція: ми підтримуємо тих людей, хто не сприймає в принципі прихід до влади, починаючи від сільради до Верховної Ради, як спосіб вкрасти, заробити або відібрати від людей. Нова українська влада в нашому розумінні - це повноваження, відповідальність і українці у владі. Мають прийти нові люди під нові повноваження - повноваження, які не містять корупції в собі або можливості корупційних зловживань. Пов-новаження, які контролюються громадами і людьми. Це - найголовніше. Тобто, відповідальність на кожній посаді і право громади з кожної посади відкликати.

19.10.2015Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 955

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14317)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13605)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (463)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"