Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №761 від 02.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Новини Рівного

На Рівненщині облаштували «Шевченкове джерело»

Пам’ятний знак «Шевченкове джерело» відкрили поблизу міжнародної автотраси Київ-Чоп у селі Пустоіванне Радивилівського району.

Тут, за народними переказами, в жовтні 1846 року зупинявся Тарас Шевченко. 32-річний поет подорожував Волинню, виконуючи завдання Київської археографічної комісії – замальовував історичні пам’ятки, кургани й урочища, збирав різні старожитності, записував народні легенди, перекази, оповідання та пісні.

Біля джерела встановили камінь-стелу з меморіальною таблицею, зробили огорожу та сходи.

В урочистому відкритті «Шевченкового джерела» взяли участь районна влада, освітяни, підприємці, молодь та діти. Після освячення пам’ятного знаку місцевим священиком, біля джерела відбувся районний фестиваль народного мистецтва «Надстирянська весна».

Нагадаємо, на Рівненщині проходить традиційна Шевченківська естафета. Цьогоріч її перейняла Радивилівщина. Упродовж 2016 року в районі проходитимуть літературно-мистецькі заходи, присвячені Кобзаревому слові.

У Клесівській об’єднаній громаді обрали старост

У неділю у Клесівській громаді обирали старост у двох селах.

У селі Карасин була одна претендентка посісти дану посаду. Усього у селі 367 виборців, з них проголосували 233 людини, а це понад 63%. З них - Тишковець Світлану Павлівну підтримали 70% тих, хто прийшов на виборчі дільниці.

У селі Карпилівка було три кандидати на посаду старости. У Карпилівці нараховують 1944 виборці, на вибори прийшли – 932 людини. Селяни обрали Карпець Галину Свиридівну, віддавши їй 42,5% голосів.

Як повідомляє Офіс реформ в Рівненській області, старости до своїх обов’язків приступлять не одразу, адже спочатку оголосять результати на сесії, лише потім вони почнуть свою роботу. Голова громади Василь Гриник повідомив – сесія відбудеться орієнтовно за тиждень. В цілому перші вибори старост у Клесівській громаді пройшли без порушень.

Олексій Муляренко зустрівся

із рівненськими переселенцями

Під час робочої поїздки у Рівненський район голова облдержадміністрації Олексій Муляренко побував у Клевані. Керівник області особисто зустрівся із сім’ями переселенців, котрі проживають в районі, та вислухав їх.

Однією з найгостріших проблем людей зі Сходу – житлове питання. Тож влада планує використати частину незадіяного гуртожитку професійного ліцею під житло для 15 сімей переселенців.

Зокрема, вже звернулися до Міністерства освіти щодо передачі частини гуртожитку Клеванського ліцею на місцевий баланс. Майну вже присвоєно окрему поштову адресу. Сама ж громада переселенців готова залучати на реконструкцію міжнародні кошти.

«Будівля має п’ять поверхів. Загальна його площа – 1500 метрів квадратних. Приміщення вже 11 років не використовується і поступово руйнується, проте не в критичному стані. Після передачі гуртожитку на баланс місцевої влади, треба зробити експертизу, аби зрозуміти подальші дії. Якщо ж відновлення реальне – будемо шукати гроші для реконструкції», - зазначив Олексій Муляренко.

Голови РДА особисто відповідатимуть за використання бюджетних коштів – Олексій Муляренко

Рішенням Кабміну для Рівненщини виділили 101 мільйонів 600 тисяч гривень із державного фонду регіонального розвитку.

Рівненська область чи не найкраще впоралась із документацією, тому й однією з перших отримає кошти ДФРР.

Як зазначив голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, ці гроші підуть на реконструкцію та ремонт 11 соціальних об’єктів області, зокрема, шкіл, дитсадків та лікарень.

Під час наради за участю голів РДА Олексій Муляренко звернув увагу керівників районів на те, що вони особисто нестимуть відповідальність за використання кожної бюджетної гривні.

«Нам вдалося розробити хороші регіональні проекти, котрі зможуть вирішити проблеми великої кількості людей. Ми отримали підтримку Києва. Тож тепер кожен керівник має гарно попрацювати на кінцевий результат. Кожен чітко знає, що робити і в які терміни», - звернувся керівник Рівненщини до голів РДА.

Так, до переліку включено проекти з будівництва водопровідної мережі в Дубно, реконструкції фасаду Зарічненської ЦРЛ, котельні Володимирецької лікарні та котельні у Дубно. Також цьогоріч гроші скерують на добудову шкіл у селах Шпанів Рівненського району, Глинне Рокитнівського району та Тинне Сарненського району. Запланована реконструкція дитсадка у селі Дубляни Демидівського району та школи Горбаків Гощанського району. В Оржеві Рівненського району будуватимуть дитсадок, а в селі Пісків Костопільського району – школу.

На Рівненщині обговорили програму кредитування для селян

На Рівненщині обговорити хід реалізації Програми підтримки житлового будівництва на селі «Власний дім».

На виїзне засідання завітали представники Мінрегіонбуду, керівники Вінницького, Волинського, Житомирського, Хмельницького та Рівненського фондів програми, голови РДА, райрад, сільські та селищні голови.

До обговорення долучилися перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський та заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

«Реальний результат реалізації цього проекту - 539 нових житлових будинків, які з’явилися в селах Рівненщини, - зазначив Юрій Приварський. – Лише у придбані будинки переїхали понад сотню сімей, а це в основному спеціалісти сільського господарства, медицини, освіти, культури. Також було прокладено 305 кілометрів вуличних газопроводів та газифіковано понад 5 тисяч сільських садиб».

На реалізацію Програми у 2016 році із обласного бюджету передбачено 1 мільйон 85 тисяч гривень. Крім того, з районних бюджетів виділено 420 тисяч гривень.

Також, в цьому році передбачено один мільйон 150 тисяч гривень на обласну програму підтримки фермерських господарств та 118 тисяч гривень - програму розвитку туризму в Рівненській області. Вони також фінансується через Рівненський обласний фонд підтримки індивідуально житлового будівництва на селі.

«Нам потрібно співпрацювати на всіх рівнях, залучати усі бюджети, від місцевих до обласного, аби зберегти розвиток сільських територій і щоб люди залишалися жити в селі, - відзначила Світлана Богатирчук-Кривко. - Пріоритетом у наданні пільгового кредитування мають бути учасники АТО, які переважно є сільськими жителям, та переселенці».

Медиків Рівненщини запрошують на безкоштовне стажування до США

Для медиків з усієї України стартує нова програма стажування у США.

Про це інформує Рада голів держадміністрацій, котра співпрацює з Американською Службою Посольства США в Україні і Програмою SАВІТ.

Лікарі матимуть можливість стажуватися за напрямом «Управління поліклініками та приватними медичними установами». Термін стажування у США - з 10 вересня до 1 жовтня 2016 року.

Анкети на конкурс щодо участі у Програмі стажування приймаються до кінця дня 2 червня цього року.

Для стажування запрошуються головні лікарі міських, обласних та районних медичних установ, керівники та власники приватних медичних компаній та центрів.

Вимоги до кандидатів: перебування на керівній посаді від 3 років. Володіння англійською мовою не є обов’язковим.

Розгляд і відбір кандидатів на участь у Програмі буде проводити Міністерство торгівлі США. Остаточне рішення щодо складу учасників приймає Програма SАВІТ у Вашингтоні.

На Рівненщині готуватимуть сантехніків європейського рівня

У Сарнах відкрили навчальний Центр, де готуватимуть з підготовки монтажників санітарно-технічних систем і устаткування.

У Сарненському ВПУ №22 готуватимуть фахівців у сфері сантехнічних послуг.

У навчальному закладі відкрито міжрегіональний навчально-практичнийцентр з підготовки монтажників санітарно-технічних систем і устаткування. Це стало можливим завдяки втіленню проекту в рамках Меморандуму між Міністерством освіти і науки України та Швейцарською Конфедерацією (представленою Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва «Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ»).

У його реалізації беруть участь 6 професійно- технічних навчальних закладів України, серед них і ВПУ №22 м. Сарни. Загальна вартість Проекту, що фінансується урядом Швейцарської конфедерації – 400 тисяч швейцарських франків.

Проектом передбачено розробку державного стандарту з професії «монтажник санітарно-технічних систем і устаткування»; підвищення рівня знань викладачів ПТНЗ, створення Навчально-ресурсних центрів та впровадження нового сантехнічного курсу.

«Проект спрямований на сучасну підготовку українських учнів професійних закладів за професією «монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» , яких вчитимуть на новітньому устаткуванні та за участі швейцарських експертів», - зазначив заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

В рамках проекту ВПУ №22 отримало матеріалів та обладнання для створення центру на суму понад 630 тисяч гривень. Власний внесок закладу у створення центру – понад півмільйона гривень.

Для навчання та проходження практики учнів ВПУ №22 підготовлено 8 навчальних модулів: «Монтаж в гіпсокартонних стінах», «Монтаж в цегляних стінах», «Кухня», «Схема опалення 3-поверхового будинку», «Елеваторний вузол», «Схема підключення електричного котла», «Тепла підлога», «Системи підключення радіаторів опалення». Про це повідомили в обласному управлінні освіти і науки Рінвенської ОДА.

02.06.2016


Переглядів: 1495

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (911)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"