Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №785 від 17.11.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як вибрати якісний шоколад

Як вибрати якісний шоколад

Про те‚ що шматочок шоколаду покращує настрій і підвищує тонус‚ відомо всім. Ось тільки вибирати його треба обережно‚ зі знанням справи‚ тому що не всі шоколадки корисні

Шоколадом називається кондитерський виріб, виготовлений на основі какао-масла. Саме масло, а не какао-порошок, як думає більшість людей, надає шоколаду аромат і смак. До речі, саме тому так званий «білий шоколад» і має шоколадний смак, хоча зовнішній вигляд у нього зовсім не шоколадний.

Як підробляють шоколад?

Перший спосіб - використання (в тому числі і без вказівки на обгортці) дешевих гідрожирів, і тоді у такого продукту з’являється характерний смак, він не тане, а кришиться або в’язне в зубах. Такий шоколад гірше зберігається, а тому дешеві гідрожири, як правило, супроводжуються консервантами - тривале вживання яких (у великих кількостях), на думку експертів, загрожує найстрашнішими недугами, аж до раку крові.

Другий вид підробки - додавання какао-порошку. Побачите його в складі продукту, знайте, що це не шоколад, а щось низькосортне, так як какао-порошок приготований з макухи (залишається після віджимання масла з какао-бобів). На деяких імпортних шоколадках значиться «какао Велл», що перекладається буквально як «макуха»).

Третій спосіб - додавання соєвих і різних білкових продуктів. Їх ви розпізнаєте по світлішій і матовій поверхні «шоколаду» (справжній має ніби відполіровану поверхню), прилипанню до зубів і глухому звуку при розламуванні.

Як відрізнити підробку?

Справжній шоколад ламається з сухим тріском і ні в якому разі не тягнеться. На зламі повинна бути присутня яскраво виражена матовість, в той час як сама шоколадна плитка має гладку блискучу поверхню. Якщо покласти невеликий шматочок шоколаду на язик, він вмить розтане (чого не відбувається в тому випадку, якщо какао-масло замінено жирами). Відбувається це тому, що какао-масло тане вже при температурі +32 градуси.

Шоколад називають гірким, якщо какао більше 50%, і чорним - якщо близько 40%. Молочний шоколад хороший при утриманні какао 35-40% і неодмінної наявності натуральної ванілі. На вигляд хороший шоколад повинен бути однорідним за кольором, гладким і блискучим.

Що можна дізнатися по етикетці?

На упаковці кожного товару обов’язково повинен бути зазначений повний склад компонентів продукту. Цього правила виробники в основному дотримуються, інакше їх продукцію просто не допустять до прилавка. Пишуть його якомога дрібніше. Правда, на окремих шоколадних цукерках дрібного формату цей список не поміщають, але він є на кожній пакувальній коробці. Що ж стосується шоколадних плиток, то на них склад присутній обов’язково.

Уважно прочитайте його. Якщо замість какао-масла до складу ласощів входять гідрогенізовані жири або рослинні масла, без сумніву: перед вами просто солодка плитка. Вона має право на життя, але повинна продаватися тільки під своєю власною назвою і за ціною нижчою, ніж шоколад.

Другий пункт, на який треба звертати увагу, вивчаючи склад пропонованого вам солодкого продукту, - консерванти. Справжній добротний шоколад спочатку не повинен їх містити, як і заборонених добавок, які найбільш характерні для імпортного шоколаду окремих найменувань, особливо з країн Південно-Східної Азії, Туреччини та Східної Європи.

Крім того, етикетка повинна бути без орфографічних помилок. Їх наявність може свідчити про можливу фальсифікацію продукту.

Зверніть увагу на ціну: якщо вона значно нижче ціни на аналогічні вироби інших фірм і вміст какао-продуктів на обгортці не позначено, - на високу якість такого продукту сподіватися марно. Перевірте дату виробництва та термін реалізації.

17.11.2016


Переглядів: 945

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (904)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"