Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №822 від 10.08.2017p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Листопад 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30


#

Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни – це улюблені літні ласощі як дітей, так і дорослих. Тому, дочекавшись сезону кавунів, насолоджуйтеся якомога більше ними, адже, як усім відомо, ця ягода не лише смачна, а й корисна.

Кавуновий курорт

Кавуни містять залізо, магній, калій, натрій, кальцій, фосфор, фолієву, нікотинову, аскорбінову кислоти, легкозасвоювані цукру, мінеральні солі, клітковину, вітаміни В1, В2, С, каротин. Їх рекомендують уживати за недокрів’я, атеросклерозу, запальних процесів. Плоди розріджують кров і сприяють кровотворенню. Сік помічний у разі сечокам’яної хвороби та інших хвороб нирок. Його ліпше пити між прийомами їжі протягом усього дня. Аби насолоджуватися цілорічно цим цілющим нектаром, його можна заморозити.

До того ж кавуни швидко відновлюють антитоксичну функцію печінки й дуже корисні тим, хто перехворів на жовтуху. Якомога більше треба їсти плід хворим на склероз, подагру, артрит, ревматизм, ожиріння. Проте користь цієї ягоди не обмежується лише м’якоттю, цілющу дію мають шкірки та насіння. Зокрема, кавунові шкірки широко застосовують у народній медицині. Наприклад, настій шкірок активізує роботу мікроорганізмів товстої кишки, помічний за дисбактеріозу та ін.

Цілющі рецепти

У разі артриту слід уживати щодня по 3-4 скибки кавуна одночасно з медикаментозним лікуванням.

Позбутися печії допоможе 1 склянка кавунового соку.

У разі ангіні в перші чотири дні корисно полоскати горло 0,25 склянки соку 4 рази на добу.

За вегетосудинної дистонії та остеохондрозу помічні ванни: покласти у ванну з температурою води 37°С 200 г свіжого кавуна зі шкіркою й 200 г кухонної солі. Приймати такі ванни слід 20 хв. Курс – 15 процедур через день.

У разі запалення товстої кишки 5 ст. л. висушених і подрібнених шкірок залити 2 склянками окропу, накрити кришкою й дати охолонути. Перецідити. Приймати по 0,5 склянки 4 рази на день.

У разі болю голови маленькими ковтками, не поспішаючи, випити 2 склянки кавунового соку. А до чола прив’язати грубу кавунову шкірку.

Діатез: 2 ст. л. кавунових шкірок залити 0,5 л води, кип’ятити 5 хв на слабкому вогні, настояти 2-3 години, перецідити; приймати по 0,5 склянки за 30 хв до їди тричі на день.

Ішемічна хвороба серця: сік 2 яблук змішати з такою ж кількістю соку кавунів, приймати щодня в осінній період.

За геморою до гемороїдальних вузлів рекомендується прикладати тампони, змочені в кавуновому соку: добре зупиняють кровотечу.

Кашку з кавунової м’якоті слід наносити на рани в разі шкірних захворювань, для швидшого загоєння гнійних ран.

Кишкові паразити. Свіже кавунове насіння потовкти важким предметом, аби його розчавити, а не розтерти в порошок. На 1 л води взяти 100 г насіння, кип’ятити протягом 45 хв на слабкому вогні, потім перецідити. Приймати тричі на день по 200-250 мл, бажано через 1-2 години після прийому їжі. Курс - 1 тиждень.

У разі маткових кровотеч висушене кавунове насіння перемолоти на млинку для м’яса й змішати з молоком у пропорції 1:10. Протягом дня випивати 2 склянки суміші між прийомами їжі.

Кавунове «молочко»: насіння розтерти в холодній воді в пропорції 1:10. Приймати кожні 2 години по 1 ч. л. (можна додати цукор чи фруктовий сироп) для зниження температури тіла та як глистогінний засіб.

За каменів у печінці та сечовому міхурі шкірки кавунів нарізати невеликими часточками (1,5 х 1,5 см) і висушити в тіні чи духовці, потім подрібнити, залити водою (1:1), кип’ятити на слабкому вогні 30 хв, охолодити; приймати по 1-2 склянки 3-5 разів на день до їди.

У разі набряків порошок сушених кавунових шкірок залити водою у співвідношенні (1:10), кип’ятити 5 хв на слабкому вогні, настояти до охолодження; приймати по 0,5 склянки щодня по 4 рази на день. Цей рецепт рекомендують і за ревматизму та подагри.

За коліту, гастриту 100 г сушених кавунових шкірок залити 0,5 л окропу, залишити настоюватися до охолодження. Приймати по 0,5 склянки 4-6 разів на день.

У разі жовчнокам’яної хвороби та для очищення жовчних шляхів помічний такий засіб: 150 г кавунових шкірок залити 1 л окропу, кип’ятити 30 хв, охолодити, перецідити; приймати по 1 склянці перед їдою тричі на день.

Хворим на залізодефіцитну анемію корисно приймати по 1-2 кг м’якоті кавунів на день.

У разі циститів, нефритів, пієлонефритів, уратних та оксалатних каменів у нирках слід з’їдати по 2-2,5 кг зрілих кавунів на день чи пити сік (на 2 склянки соку - 1 ст. л. меду). Кавуновий сік розчиняє солі й видаляє їх з організму. Однак за фосфатних каменів таке лікування неефективне.

Коли кавуни стають шкідливими

Увага! Якщо в м’якоті кавуна є хоча б кілька жовтих ущільнених ділянок, розміром від 0,3 до 2 см і більше, такий кавун у жодному разі не повинен потрапляти на стіл. Кавуни мають властивість накопичувати в собі селітру, фосфор та інші хімікати. «Перегодовані» добривами й пестицидами для швидкого дозрівання та тривалого зберігання, вони дуже небезпечні. Навіть у здорової людини від вживання такого кавуна може виникнути нудота, блювота, шлунковий біль, пронос. Ще більш небезпечні вони для дітей і людей, які страждають від ниркових захворювань.

Крім того, кавуни протипоказані за колітів, проносів, хвороб серцево-судинної системи з тенденцією до затримання рідини в організмі, діабету.

Хворим на атеросклероз не рекомендується вживати кавунове варення й кавуновий мед.

Кавуни зазвичай подають на десерт. Але тут потрібно зважати на те, що перетравлюються вони не в шлунку, а в кишечнику, і якщо змішати їх з іншою їжею, яка потребує шлункового перетравлення, вони швидко розкладаються й починають бродити, посилюючи метеоризм.

10.08.2017


Переглядів: 966

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 834 від 02.11.2017p.
¤ 
«Соло» рівненського візочника стало переможним у Бельгії

«Соло» рівненського візочника стало переможним у Бельгії

Рівненський візочник Іван Сівак виборов золоту медаль на Чемпіонаті світу зі спортивних танців у Бельгії....

¤ Особливий погляд
Ключова галузь економіки

Ключова галузь економіки

Іван ЯКИМЕНКО: «Основне завдання залізничників України – забезпечити стабільну роботу на кожному робочому місці»

4 листопада 1861 року, ще за часів Австро-Угорської імперії, до Львова прибув перший потяг під назвою «Ярослав». Він з’єднав Відень, Краків, Перемишль і Львів. З того часу минуло понад півтора столітт...

¤ 
Жителя Володимиреччини за подвійне вбивство

Жителя Володимиреччини за подвійне вбивство

засудили на 15 років позбавлення волі

Такий вирок винесла колегія суддів Кузнецовського міського суду 37-річному жителю Володимирецького району, який вчинив умисне вбивство двох осіб....

¤ 
Генеральний директор Агрохолдингу «Мрія»  Саймон Чернявський: «Хочу, щоб в Україні було так, як МРІЮТЬ українці»

Генеральний директор Агрохолдингу «Мрія» Саймон Чернявський: «Хочу, щоб в Україні було так, як МРІЮТЬ українці»

У розпал найважливішого для аграріїв і селян періоду – збору урожаю і видачі орендної плати – ми вирішили поспілкуватися з генеральним директором Агрохолдингу «Мрія» Саймоном Чернявським. Британець з ...

¤ 
Володимир Хомко: «Ми все в місті робимо планомірно»

Володимир Хомко: «Ми все в місті робимо планомірно»

Почався листопад, і саме час підвести підсумки за трьома кварталами роботи міської влади та спробувати передбачити, яким може бути для Рівного рік 2018. Для того, щоб все це зрозуміти, автор попросив ...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (21774)
2. Розклад руху автобусів [253] (19704)
3. Моє місто - найкраще [427] (16227)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (11251)
5. Догляньте мене до смерті [278] (11150)
6. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (11007)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (10631)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (9131)
9. Душ для всіх [432] (8257)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (8203)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (7902)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (7785)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (7758)
14. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7687)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7646)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Жителя Володимиреччини за подвійне вбивство (209)
2. Як прибрати сольові розводи зі взуття взимку (187)
3. «Верес» та «Олімпік» - знову грають унічию (182)
4. Поліцейські встановлюють особу чоловіка, який загинув у ДТП (180)
5. Виготовляємо засоби для миття скляних поверхонь та вікон власноруч (177)
6. Сварка через роги (171)
7. 10 маловідомих фактів про великого завойовника Чингісхана (170)
8. “Славія” вп’яте поспіль Чемпіон області серед ветеранів (167)
9. Салат з капусти з гірчичною заправкою (166)
10. Корецький район отримав спортивні нагороди (164)
11. Сергій Піддубний: (161)
12. Рівнянка на білій КІА травмувала велосипедиста (160)
13. Володимир Хомко: «Ми все в місті робимо планомірно» (158)
14. Наш шлях до Європи… (156)
15. «Соло» рівненського візочника стало переможним у Бельгії (155)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс