Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №824 від 23.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс подій

Володимир Хомко – про Рівне і не тільки

Володимир Хомко – про Рівне і не тільки

Про День міста - Я дуже люблю це свято, адже сам народився в Рівному. Прожив в ньому більшу частину життя і планую жити далі. Напевно тому для мене особисто одним з головних свят є День міста. Це як день народження для людини – час, коли потрібно підвести підсумки, зрозуміти, що вдалося зробити, а що ні, дати собі відповідь куди рухатися далі.

Про Рівне

- Я не можу бути об’єктивним до нашого міста, бо його люблю. Так сталося, що довелося побувати в багатьох країнах і є з чим порівняти Рівне. Звісно, в Кельні, чи Мюнхені краще ніж у нас, але якщо порівняти бюджети Рівного і приблизно таких самих за розмірами європейських міст, навіть не в Німеччині, а в сусідній Польщі, то ми побачимо, що наш бюджет на порядок менший, а з Німеччиною і порівнювати нічого. Тобто, враховуючи різницю фінансування, нам дійсно вдається багато зробити для того, аби Рівне було комфортним містом для проживання. Якщо ж порівнювати з іншими містами України, то за даними незалежного канадського дослідження наше місто посідає серед обласних центрів четверте місце за комфортністю проживання. Це дуже високий показник, якого вдалося досягнути важкою працею усіх структур обласного центру. Так що враховуючи ситуацію в державі можу сказати – попри усі негаразди Рівне розвивається і цим фактом не можу не пишатися.

Про позитив

- Подивимося на наш міський електротранспорт. Ще років вісім тому підприємство просто деградувало. Фактично в місті було від сили три десятки тролейбусів і все йшло до того, що Рівне мало всі шанси взагалі позбутися електротранспорту. Що ж ми маємо сьогодні? В Рівному працюють сімдесят тролейбусів. Постійно оновлюється рухомий склад комунального підприємства «Рівнелектротротранс». Маємо перший, а до кінця року докупимо ще шість дуобусів. При цьому хочу наголосити, що проїзд в тролейбусах вдвічі дешевший ніж у маршрутках і до того ж наші громадяни, які мають пільги на проїзд, мають змогу без обмежень безкоштовно на них їздити. Так що відродження міського електротранспорту є беззаперечним плюсом для усіх рівнян.

Також до успіхів можна зарахувати роботу з ремонту та облаштування прибудинкових територій. Десятиріччями на це майже не виділялося коштів, і багато дворів в місті виглядали просто жахливо. За останні три роки вдалося впорядкувати близько двох сотень дворів. Це величезна робота, і я думаю, що її оцінили десятки тисяч містян.

Хочу сказати, це дуже добре, що наше місто активно розбудовується. Як міський голова Рівного вважаю – будівництво житла для Рівного це великий плюс, тому що дає змогу забезпечити людей новими квартирами, при цьому є вибір як те, в якому районі міста жити, так і у вартості нового житла. Тобто, конкуренція на будівельному ринку йде на користь покупцям. До того ж, стабільно працююча будівельна галузь це робочі місця та надходження до бюджету, що в наших сьогоднішніх умовах є дуже важливо.

Якщо говорити про стан житлового фонду Рівного, то не можу не відмітити співпрацю міської влади із ОСББ. Якщо вісім років тому на спільні з ОСББ програми з модернізації будинків виділялося з міського бюджету один мільйон на рік, то в цьому році на такі проекти вже асигновано шістдесят мільйонів, і бажаючих взяти в них участь стільки, що вже є черга, так що не виключаю того, що на програми співфінансування потрібно буде виділяти додаткові кошти ще в 2017 році.

Добрі результати в місті і у розбудові мережі дошкільних закладів, яка протягом багатьох років в Рівному та й в усій країні лише скорочувалась. Ми поставили собі мету – кожен рік у Рівному буде вводитися в експлуатацію один дитячий садочок, сподіваюся, що до дитячого садка на вулиці Остафова, найближчим часом додасться і дитсадок «Вишенька»

Про невдачі

- На жаль, ще не вдалося розпочати реконструкцію стадіону «Авангард». Ситуація парадоксальна. В бюджеті міста на це є кошти. Був зроблений проект, але до цих пір він не затверджений, і я не знаю коли проект буде в нас і чи не треба буде його перероблювати, і знову місяці чекати його погодження в Києві. Вважаю таку ситуацію дуже прикрою для усіх нас рівнян, бо поки є шанс відродити «Авангард», потрібно роботи розпочинати максимально швидко, але від нас тут далеко не все залежить.

Про плани.

- Плани роботи повинні виходити з потреб громади і фінансових можливостей бюджету. Ми плануємо продовжувати збільшення рухомого складу підприємства «Рівнеелектротранс» і вже в найближчі роки доведемо кількість тролейбусів до ста. В подальшому будемо відроджувати повноцінні автобусні маршрути, аби повністю витіснити з міста маршрутки і створити гармонійну, зручну для містян, екологічно чисту і не дорогу систему міського громадського транспорту. Також потрібно продовжувати упорядковувати прибудинкові території. Не все вдається зробити швидко, бо обсяг робот дуже великий, але запевняю – ми будемо продовжувати впорядковувати прибудинкові території. Це ж стосується і міських доріг – їх ремонт є пріоритетним для влади Рівного. Так буде побудована дорога, яка з’єднає вулиці Богдана хмельницького та Буковинську. Серед масштабних інфраструктурних проектів хочу відмітити будівництво зливної каналізації в районі вулиць Олени Теліги та Огієнка. На цей проект потрібно сто мільйонів гривень.

Про людей.

- Хочу сказати, що дуже багато залежить від нас самих. Якщо люди працюють, мають свою громадянську позицію і є патріотами свого міста, то ми бачимо чудові результати. Я багато спілкуюсь із містянами і бачу, як люди об’єднавшись в ОСББ за допомоги міської влади перетворюють свої типові багатоквартирні будинки в зручне, тепле, чисте креативне житло. Де, до речі, вартість їх квартир відразу зростає. Це там, де живуть небайдужі містяни. Але є й інші приклади. В деяких будинках навіть збори мешканців провести неможливо. Чомусь є думка, що хтось прийде і утеплить будинок, поміняє комунікації і взагалі створить ледве не рай на землі, а самі власники житла для цього нічого не будуть робити. Хочу сказати – так не буде. Є об’єктивні умови – хочете жити в гарних, теплих будинках працюйте, приймайте участь у програмах спів фінансування. Не хочете, ніхто вас проти вашої волі нікуди тягнути не буде. Але тоді і не нарікайте, що у вас холодно та комунікації ржаві. Це ваше житло і ви відповідаєте за нього.

Дуже в нас багато «спеціалістів». Які знають рецепти, як просто і навіть за лічені місці і без вкладання коштів вирішити складні комунальні проблеми. Яскравий приклад ситуація з річкою Устя і Басівкутським озером. Проблема їх забруднення виникла не учора. Річ у тім, що в нашій державі до сих пір можна будувати житлові будинки без централізованої каналізації. До чого це призводить – до забруднення підземних вод та водойомів. Подивимося, скільки котеджів побудовано на березі Басівкутського озера. Десятиріччями вони скидали відходи в озеро. Сьогодні ми вирішуємо цю проблему і є надія, що озеро вдасться врятувати, але з Устею ситуація складніша. Тут вже навряд чи вдасться її відродити.

Про мрії.

- Мрію, що Україна нарешті стала процвітаючою державою, з якої не їхали на заробітки громадяни. Хочу, щоб ми нарешті створили цивілізовані правила гри, при яких добре живе той, хто багато і успішно працює. Хотілося б, аби популістам, які обіцяють все і сьогодні, нарешті перестали вірити, і щоб люди зрозуміли – тільки ми самі, своєю щоденною працею зможемо збудувати процвітаючу країну, де затишних містах та селах будуть жити заможні люди.

23.08.2017Володимир КОНЄВ


Переглядів: 1161

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13856)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13500)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (721)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (69)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"