Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №838 від 30.11.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ветерани в строю

Людина не може жити без роботи

Людина не може жити без роботи

Вона повинна бути затребувана, вважає 75-річна директор рівненського ТОВ «Марзан-Екопак» Галина ЧЕРНОВА

Ветеран праці, тричі депутат обласної ради, член постійної комісії з промисловості та зв’язку в радянські часи Галина Володимирівна ЧЕРНОВА (на фото), яка понад піввіку свого життя віддала рівненському «Газотрону», народилася в 1942 році в українській родині в селищі Михайловське Сталінградської області (нині Волгоградська область РФ). По завершенню Сталінградської битви сім’я Чернових була евакуйована в Узбекистан. Після звільнення Києва родина повернулася в столицю. У 1946 році Галині батьки переїхали до Рівного відбудовувати зруйноване війною народне господарство.

Батько - інвалід першої групи, з фронту прийшов без ноги - працював головним інженером на зернозаготівельному підприємстві. «Був напрочуд чесною людиною, - згадує Галина Володимирівна. - Коли я в дитинстві лежала в лікарні, а в родині, як і скрізь у голодні повоєнні роки, було скрутно з продуктами, мама попросила його принести для мене хоч жменю манної крупи з роботи, на що він відповів: а чим наша донька краща від інших? Такої кришталевої чесності, якою був наділений мій безпартійний батько-фронтовик, бракує нинішнім політикам і чиновникам».

«Поважати робітничий клас, вчити людей праці та сама вчитись у них»

Галина закінчила в Рівному середню школу № 3, випускником якої в 1951 році був космонавт, двічі Герой Радянського Союзу Олег Григорович Макаров. Її брат вчився з ним в одному класі й товаришував. У 1966-му закінчила Київський політехнічний інститут за фахом - «Хімічна технологія скла».

- В мій перший робочий день після закінчення вузу, - згадує Галина Володимирівна, - мама проводжала мене на газорозрядний завод зі словами: «Ти передусім повинна поважати робітничий клас, вчити людей праці та сама вчитись у них». Бабуся, яка вчителювала в середній школі № 7, завжди казала мені: «Немає поганих людей, є люди з різними характерами». А ще вона часто наголошувала на тому, що в педагогіці слово «виховання» відсутнє - є праця. У праці пізнається людина, вважала моя бабуся - заслужена вчителька України Катерина Антонівна Іванюк, яка посіяла розумне, добре і вічне в серцях багатьох рівнян.

Майже 30 років Галина Чернова пропрацювала інженером-технологом та заступником начальника цеху № 15. Це склозаготівельний цех, його організатором і першим начальником був Віктор Борисович Попов, майбутній директор Рівненського м’ясокомбінату, талановитий організатор потужного в регіоні виробництва якісних м’ясопродуктів радянської доби. З ним вона підтримувала дружні зв’язки до останніх днів його життя.

- В 1995-му, коли «Газотрон» уже був напіврозвалений, - розповідає Галина Володимирівна, - мене запросили на роботу в агрофірму «Зоря». Тут працювала чотири роки директором з виробництва заводу «Консюмерс-Скло-Зоря» - одного з провідних виробників стандартної та ексклюзивної склотари в Україні. Звідти, в 1999-му, покинувши роботу із зарплатою 600-700 гривень, я повернулася на прохання тодішнього голови правління ВАТ «Газотрон» Валентина Михайловича Шліхти, аби відновити роботу зруйнованого кризою заводу, який на той час уже був поділений на шість дочірніх підприємств. Одне з них - Рівненський виробничо-тарний центр «Марзан» я й очолила з посадовим окладом 160 гривень. Наш колектив займався виробництвом упаковки з гофро­картону. Нас знали і поважали, тому що ми нікому не відмовляли: приймали замовлення і на великі, і на дрібні партії упаковки - стандартної, виконуваної за ДСТУ, і нестандартної, що виготовляється за індивідуальними розмірами замовника. Найпотужнішим нашим замовником є ПрАТ «Агроресурс». Так вийшло, що «Марзан» пережив «Газотрон», який закрився через банкрутство. Нас врятувало те, що ми вчасно реорганізувалися в ТОВ «Марзан-Екопак».

«Марзан-Екопак»: універсальна гофротара для будь-яких товарів

Різноманіття та універсальність гофротари, яку виготовляє ТОВ «Марзан-Екопак», дозволяє використовувати її скрізь, де необхідна упаковка будь-яких товарів. А можливість виготовлення ящиків і лотків будь-яких розмірів робить цей вид картонної продукції актуальним для широкого використання в різних галузях промисловості.

- Впевненості у виробничому потенціалі підприємства додавало й те, що колектив «Марзан-Екопак» повністю сформований із «газотронівців», - зазначила Галина Володимирівна. - За 20 років діяльності товариства не звільнився жоден наш працівник. Завдяки стабільності та згуртованості колективу ми досягали вагомих економічних показників. Усіх влаштовувала висока заробітна плата, чітка організація праці, повний соціальний пакет - лікарняні та відпускні, як у радянські часи, система стимулювання творчого ставлення до роботи, відсутність конфліктних ситуацій на виробництві, відповідальність і взаємоповага. Моє завдання полягало в тому, аби зберегти наш колектив та дати людям можливість у складних умовах економічних і соціальних негараздів у державі достойно утримувати свої родини. Вся команда працювала на кінцевий результат. Уся бухгалтерська звітність - прозора, вся зарплата - офіційна, всі податки - сплачені. За підсумками одного з років ми навіть входили в топову п’ятірку підприємств області з найвищим рівнем заробітної плати, в якій були «Рівнеазот», «Консюмерс-Скло-Зоря» та «Рівнебуд».

Чи був шанс врятувати «Газотрон»? Про це часто запитують колеги в Галини Чернової.

- Був, хай не в повному обсязі, але був, якби не закон про приватизацію, - вважає вона. - Але пішли легшим шляхом і втратили підприємство. Треба було перепрофілювати виробництво (в нас були потужні цехи - механічний та хімічний) і зберегти унікальний виробничий досвід, високопрофесійні робітничі та інженерні кадри, які формувалися протягом кількох десятиліть. Деякі наші фахівці влаштувалися на роботу на «Консюмерс-Скло-Зоря». В мене була можливість порівняти кваліфікаційний рівень українських спеціалістів з рівнем їхніх закордонних колег. Наші ширше і глибше орієнтуються в різних виробничих проблемах, а іноземці дотримуються більш вузької спеціалізації - все, що виходить за її межі, їм не цікаво.

«Люди почали втрачати почуття сорому, честі та власної гідності»

Галина Чернова не шкодує, що понад піввіку свого продуктивного життя віддала «Газотрону».

- Тоді ми всім були забезпечені, була впевненість у зав­трашньому дні, - з ностальгією згадує Галина Володимирівна радянський період у житті підприємства. - Над прохідною висіло гасло: «На роботу - з радістю, а з роботи - з гордістю!». Якби ми і далі працювати під цим гаслом, в країні був би порядок. Людина не може жити без роботи, вона повинна бути затребувана. Я все життя присвятила скловиробництву - складній галузі, яку ще називають «другою металургією». А зараз, як дехто іронізує, займаюся «коробочками». Але навіть у них треба вкласти всю душу. Адже упаковка - споживча, виробнича, транспортна - повин­на забезпечувати збереження товару та зручну його логістику, викликати довіру до продукції та бажання споживача проголосувати за неї своїм гаманцем.

Галина Чернова - щаслива жінка. Дочка Олена закінчила факультет іноземних мов Львівського університету імені Івана Франка, викладала в рівненському «воднику», а зараз із сином та двома внучками живе і працює в Лондоні. Найбільше засмучує Галину Володимирівну те, що в українському суспільстві настав час сіркових очей. Її бабуся ще у 80-ті роки помітила, що люди почали втрачати почуття сорому, честі та власної гідності. Особливо вразливі до цього вірусу нинішні українські політики і чиновники: багато з них безсоромно брешуть, дивлячись в очі співгромадянам сірковими очима. Чим вище посада в ієрархічній структурі державного управління, тим більше в них брехні, демагогії та популізму.

30.11.2017Олесь ДУБОВИК

ТОВ «Марзан-Екопак» Сучасні надійні та безпечні упаковки з гофрокартону, якісне обслуговування, індивідуальний підхід
Якісна, дихаюча та безпечна упаковка виділить продукт і збільшить його цінність в очах споживача. Ми виробляємо упаковку з гофрокартону будь-яких конструкцій та складності. Віримо і знаємо, що інтерес покупця до упаковки часто закінчується покупкою продукту.
«Марзан-Екопак» пропонує широкий асортимент якісних та сучасних упаковок з гофрокартону, які дозволять вирішити одночасно декілька завдань: захистять продукцію від впливів зовнішніх факторів, сприятимуть збереженню продукції протягом певного терміну, а також стануть невід’ємною частиною вдалого маркетингу за рахунок правильного оформлення упаковки.
Висока мобільність, індивідуальний підхід до клієнта, якісне обслуговування, дотримання вимог законодавства, надійність та безпека - основні принципи, яких ось уже 20 років дотримується наша компанія в роботі з клієнтами.
Використовуємо на виробництві високо­якісну сировину, яка є фізіологічно нейтральною, відповідає санітарно-гігієнічним нормам, має необхідні сертифікати якості та допущена для контакту з харчовими продуктами.
33003, м. Рівне, вул. Гагаріна, 39;
тел.: (0362) 24-63-53, моб.: (067) 301- 16-14


Переглядів: 1074

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21002)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17142)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14405)
• Допомога під час карантину [967] (14316)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14160)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13970)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13838)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13817)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13789)
• Живи до ста! [965] (13786)
• Бюджет і ми… [965] (13725)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13709)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13591)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13507)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13502)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13449)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13051)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13034)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (197)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (44)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (44)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (42)
• Чим корисний часник? (41)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (40)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (40)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (38)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"