Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №902 від 28.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс політики

Чому Порошенка підтримує Європа і ненавидить Росія

Як дипломат, Порошенко серед усіх претендентів на булаву виглядає поза конкуренцією.

“Немає справедливої Європи без незалежної України. Немає безпечної Європи без безпечної України. А простіше кажучи — немає Європи без України”. Ці слова належать президенту Європейської Ради Дональдові Туску. Виступаючи на спеціальному засіданні Верховної Ради у зв’язку з 5-ми роковинами початку збройної агресії Росії, він не шкодував компліментів на адресу України. “Ваша боротьба за незалежність і цілісність України – це не тільки героїчний опір російській агресії, а й систематична реформа вашої держави, економічна відбудова та продумана, розсудлива і послідовна дипломатія”, - наголосив у своєму виступі у ВР 19 лютого Дональд Туск.

Він окремо відзначив ту роль, яку відіграв у поступі України за останні п’ять років її Президент. “Ви маєте причини пишатися. Ваша репутація та репутація всієї країни є дуже високою не тільки в Брюсселі, а й у всіх столицях Європи. І ви заслужили таку репутацію”, - звернувся до Петра Порошенка голова Європейської Ради.

І він був далеко не першим світовим лідером, від якого чинний глава Української держави почув такі слова. Дипломатичний етикет не дозволяє керівництву інших країн та міждержавних структур прямо висловлюватися на користь того чи іншого кандидата. Проте з наближенням президентських виборів західні партнери України все частіше дають зрозуміти, хто саме користується їхньою підтримкою. “Я на боці пана Порошенка”, - повідомила канцлер ФРН Ангела Меркель під час Мюнхенської конференції з питань безпеки, що відбувалася 15-17 лютого. «Мій сигнал і для вас особисто, і для українців: ми з вами”, - там же, в Мюнхені, запевнив Порошенка віце-президент США Майк Пенс, пообіцявши, що у протидії Росії Україна може повністю розраховувати на підтримку Сполучених Штатів.

А спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер відверто заявив: наразі головна мета Москви — ослабити позиції чинного Президента України. “Вони атакують Порошенка, бо дуже хочуть, щоб він втратив владу. Думаю, сподіваються після виборів домовитися з новим керівництвом на власних умовах”, - зазначив Волкер.

Події останніх п’яти років яскраво засвідчили те, що прибічникам євроатлантичної інтеграції було очевидно з перших днів Незалежності: безповоротно обрубати загарбницькі щупальці Росії Україні допоможе лише членство в НАТО. Якого РФ боїться, як вогню. До слова, окрім Порошенка. про вступ у Північноатлантичний блок не йдеться в програмі жодного іншого з кандидатів, які мають шанси пройти в другий тур президентських виборів.

Натомість чинний глава держави чітко наголосив, що вже в 2023 році Україна подасть заявку на членство в ЄС та отримає Плану дій щодо членства в НАТО. І експерти зауважують: з Порошенком — це цілком реально.

“Отримання членства в НАТО – це передусім тривала і напружена робота на стратегічному рівні, і переривати її не можна. Нинішній президент з цим впорається, зможе завершити розпочате і, як він і пообіцяв, у 2023 році одержати від НАТО План дій щодо членства. Закріпивши цей курс в Конституції, Порошенко дав зрозуміти, що з Альянсом – це в України серйозно, і відступати з обраного шляху країна не збирається”, - наголошує політолог Олексій Голобуцький.

“Переобрання Петра Порошенко буде прямим сигналом НАТО про готовність початку переговорів щодо ПДЧ”, - погоджується його колега Володимир Цибулько.

Скептикам, які вважають такі амбіції нереалістичними, хочеться нагадати про те, як дехто відверто сміявся з перспектив України отримати безвіз із ЄС, крутив пальцем біля скроні у відповідь на очікування допомоги летальною зброєю від США, а сподівання на те, що Українська церква отримає томос про автокефалію, називав повним божевіллям.

“Якби нам хтось сім років тому сказав, що Україна з нічого зробить армію і під час колосальної кризи отримає безвізовий режим з Європейським Союзом, що ми зараз будемо говорити про членство в НАТО як реальну перспективу, – напевно, нам би ніхто не повірив”, - каже політолог Сергій Таран. І наголошує: якщо нинішній політичний курс збережеться, то Україна може отримати План дій щодо членства в НАТО вже у 2023 році, а протягом наступних п’яти років — стати повноцінним учасником Північноатлантичного Альянсу.

“Я не бачу, хто з нинішніх кандидатів міг би конкурувати з чинним Президентом на дипломатичному полі”, - коментує правозахисник і відомий моральний авторитет Мирослав Маринович. І це таки факт: як дипломат, Порошенко серед усіх претендентів на президентську булаву — поза конкуренцією. “За Юлією Володимирівною [Тимошенко] тягнеться довгий шлейф випадків, коли власні чи партійні інтереси вона ставила вище за інтереси національні. Володимиру Зеленському легко завоювати симпатії телеглядачів, але західні дипломати «Квартал-95» не дивитимуться. Мало того, його перші пропозиції щодо «встановлення миру» відгонять кричущим невіглаством, якщо не сказати ще сильніше”, - наголошує Маринович.

“Лише повноправне членство в Європейському Союзі та Північноатлантичному Альянсі остаточно і безповоротно гарантує нашу українську державну незалежність, нашу українську національну безпеку”, - йдеться в програмі чинного глави держави. Його конкуренти про це просто... не згадують. «Я не виключаю, що багато кандидатів просто не хочуть сваритися з Росією”, - вважає політолог Таран.

“Серед кандидатів чітко викреслилась чорно-біла картина: хто за перемогу і європейський та євроатлантичний шлях розвитку і хто — за примирення та капітуляцію України Росії”, - погоджується народний депутат Володимир Куренной.

“Сьогодні ми не збираємося озиратися на Росію. Ми не будемо питати дозволу в Путіна, куди нам рухатися далі. Ми йдемо своїм шляхом. Ми самі ухвалюємо рішення, як забезпечити власну безпеку, суверенітет і територіальну цілісність”, - наголосив Президент Порошенко, підписуючи закон про конституційні зміни.

“Для Росії наші вибори — це шанс виграти війну «малою кров’ю». Тобто руками самих українців посадити в крісло Президента поступливу особу, а в парламент – набрати блазнів, які за гроші готові продати навіть рідну маму, - констатує ветеран АТО Леонід Остальцев. - Для цього Путіну треба виграти лише один бій: за уми українців. Тоді й війна буде виграна І тільки від нас залежить, чи ми йому це дозволимо.

28.02.2019

Дипломатичний етикет не дозволяє керівництву інших країн висловлюватися на користь того чи іншого кандидата. Проте з наближенням президентських виборів Європа та США все частіше дають зрозуміти, хто саме користується їхньою підтримкою.


Переглядів: 1652

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (910)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"