Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №903 від 07.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Березень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


#Ракурс добрих порад

Корисні поради при виборі м’яса

Корисні поради при виборі м’яса

Оцініть колір Колір м’яса – одна з головних ознак його свіжості: хороша яловичина повинна бути виразно червоною, свинина – рожевою, телятина – схожа на свинину, але більш рожева, баранина схожа на яловичину, але більш темного і насиченого відтінку. При виборі будь-якого м’яса є одна закономірність: чим молодша тварина, тим світліше буде м’ясо.

Огляньте поверхню

Тонка блідо-рожева або блідо-червона скоринка від підсихання м’яса – явище цілком нормальне, але жодних сторонніх відтінків або плям на м’ясі бути не повинно. Не повинно бути і слизу: якщо ви покладете на свіже м’ясо долоню, вона залишиться практично сухою.

Принюхайтесь

Запах – ще один вірний порадник при визначенні якості продукту. Ми – хижаки, і ледь вловимий свіжий запах гарного м’яса для нас приємний. Наприклад, яловичина повинна пахнути так, щоб вам хотілося негайно зробити з неї біфштекс по-татарськи або карпаччо. Свіже м’ясо має молочний запах з легкою, ледь помітною кислинкою. Старий, перевірений спосіб понюхати шматок м’яса “зсередини” – проткнути його нагрітим ножем.

Придивіться до жиру

Жир, навіть якщо ви його маєте намір зрізати і викинути, своїм виглядом може розповісти багато про що. По-перше, він повинен бути білим (або кремовим у випадку з бараниною), по-друге, мати правильну консистенцію (яловичий повинен кришитися, баранячий – навпаки, бути досить щільним), по-третє, не мати неприємного або згірклого запаху. Ну, а якщо ви хочете купити не тільки свіже, але й якісне м’ясо – зверніть увагу на його “мармуровість”: на зрізі дійсно хорошого м’яса видно, що жир розосереджений по всій його поверхні.

Тест на пружність

Свіже м’ясо при натисканні пружинить і ямка, яку ви залишили пальцем, негайно розгладжується.

Купуємо заморожене

Якщо купуєте заморожене м’ясо, зверніть увагу на звук, який воно видає при постукуванні, рівний розріз, яскравий колір, який з’являється, якщо прикласти до нього палець . Розморожуйте м’ясо акуратно, чим довше – тим краще (наприклад, у холодильнику), і якщо воно було правильно заморожене, то приготоване практично не відрізнятиметься від охолодженого.

Чому не парне?

Існує поширений міф про те , що якість так званого парного м’яса вища. Це не зовсім так. Неферментовані волокна білка не засвоюються в нашому організмі, створюючи додаткове навантаження на печінку і нирки .

Будь-яке м’ясо необхідно визрівати, тобто не варто готувати м’ясо одразу після забою тварини. Купивши вирізку на ринку, потрібно вдвічі обернути м’ясо вафельним рушником і затягнути дуже щільно харчовою плівкою в циліндр, залишивши краї, щоб рідина могла випаровуватися. Під час цього процесу варто міняти рушники. Тоді ви отримаєте дозріле м’ясо вищої якості, яке простіше готувати, у нього буде насичений смак і воно легко засвоїться.

А як щодо курятини?

Як вибрати м’ясо курки? Найкраще купувати домашню курятину. Шкіра на тушці курки повинна бути гладкою, без плям, пошкоджень, синців і пір’я. Огляньте тушку, якщо вона пружна, гладка, суха, а на розрізі м’ясо є трохи вологим і не має неприємного запаху – перед вами свіжа курятина. За тушкою ви також можете визначити вік курки. У молодих курочок кінчик грудної кісточки буде хрящоподібний, якщо на нього натиснути, то він легко гнутиметься.

07.03.2019


Переглядів: 62

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 905 від 21.03.2019p.
¤ 
Рівняни стали чемпіонами України з Ґо

Рівняни стали чемпіонами України з Ґо

Рівненщину на командному чемпіонаті України з Ґо представляли дві команди – «Рівне 1» та «Рівне 2». До складу обох команд увійшли вихованці Школи інтелектуальних видів спорту Рівненського міського Палацу дітей та молоді...

¤ 
Яким буде ювілейний спідвейний сезон 2019 у Рівному?

Яким буде ювілейний спідвейний сезон 2019 у Рівному?

Сім чемпіонатів, створення скульптури спідвеїсту та встановлення відреставрованого мотоциклу в парку – ювілейний спортивний сезон Рівненського спідвею пройде масштабно....

¤ 
Жінка зарізала новонароджену доньку

Жінка зарізала новонароджену доньку

17 березня близько 17 години надійшло повідомлення лікарів швидкої медичної допомоги, що на вулиці Вербова обласного центру вони констатували смерть дитини віком близько місяця....

¤ 
Володимир Омелян: «Моє гасло - геть від дурнів та поганих доріг!»

Володимир Омелян: «Моє гасло - геть від дурнів та поганих доріг!»

Міністр інфраструктури Володимир Омелян в нинішньому Кабінеті Міністрів України, напевно, є найбільш медіа активним урядовцем. Тому, коли пан Омелян минулого тижня відвідав Рівне, автор вирішив поспілкуватися з урядовцем і задати пану міністру кілька питань....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (5819)
2. Моє місто - найкраще [427] (4058)
3. Секс із мусульманином [271] (3303)
4. Як правильно приймати вітаміни? [749] (3259)
5. Рiвне-Ракурс Популярна громадсько-політична обласна газета. Тираж 16 000 екз. на тиждень Передплатний індекс 23429 [0] (3196)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3047)
7. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (2914)
8. Догляньте мене до смерті [278] (2879)
9. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (2855)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2647)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1986)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (1924)
13. Розклад руху автобусів [253] (1877)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1820)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1804)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Зниклу жительку службова собака знайшла за лічені секунди (54)
2. У 2019 році в області запрацює ще 11 інклюзивно-ресурсних центрів (43)
3. Тимошенко - Коломойський: поцілунки, «обнімашки» (42)
4. Трубочки з кремом (41)
5. «Вибори – не привід для антидержавного глуму!» (41)
6. Пивовари Рівненщини сплатили до бюджету понад 100 тисяч гривень (41)
7. На Гощанщині діти взяли участь у «Розминці від чемпіона» (41)
8. Парадокс нашого часу (40)
9. У Рівному учасники АТО (ООС) здобувають офіцерські звання (40)
10. * «Жоден із кандидатів у Президенти не зможе зробити для нашої країни більше, ніж Петро Порошенко», - Ада Роговцева у Рівному (40)
11. Для компенсації «теплих кредитів» спрямували 6 мільйонів гривень (39)
12. З березових бруньок приготуйте лікувальні настоянки та мазі (39)
13. Дубенчанина затримали за збут наркотиків (39)
14. «Сімейні перегони» (39)
15. Леся Нікітюк потрапила під крапельницю: що сталося (39)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс