Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №909 від 22.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс культури і освіти

Купівля вторинного житла

Придбання власного житла на вторинному ринку, незважаючи на зростання інтересу до дольовій будівництва, як і раніше користується популярністю. Переваг у «вторинки» багато. Одне з них - ви все-таки купуєте вже готове житло і можете відразу в'їжджати в квартиру. Не потрібно чекати, коли будинок добудують, переживати, що у забудовника можуть виникнути проблеми. Однак вторинний ринок таїть в собі не менше небезпек, про які слід знати.

Придбати нове житло - краща ідея бровары медисон гарденс цены отзывы, але це коли є необмежені гроші.

Купівля житла повинна починатися з вибору хорошого ріелтора. Багато нехтують цим етапом, бажаючи заощадити і намагаючись розібратися у всіх хитрощах і тонкощах придбання квартири самостійно. Звичайно, розібратися самостійно можливо, однак врахувати всі нюанси, юридичні особливості і несподівані ситуації вже в процесі вибору квартири і оформлення документів - немає.

На першій зустрічі з фахівцем вам належить визначитися з вашими цілями, потребами, побажаннями і можливостями. І тут поради ріелтора також можуть дуже допомогти - особливо, якщо ви не до кінця впевнені, який район вибрати, якого типу житла віддати перевагу. Професіонал, що розбирається в ринку нерухомості, зможе не тільки зорієнтувати вас за цінами, плюсів і мінусів того чи іншого варіанту, але і розповісти, які можливості придбання житла на вторинному ринку у вас є, виходячи з вашої ситуації. А варіантів може бути безліч, і кожен з них має свої особливості:

  * «Прямі гроші» - один з найпростіших і зручних варіантів. В цьому випадку ви на руках вже маєте повну суму, призначену для покупки квартири. Залишається тільки знайти відповідне житло і оформити угоду.

  * Іпотека - буває, що повної суми для покупки квартири у вас немає, тому, можливо, вам буде потрібно взяти кредит в банку. Тут ситуація може ускладнюватися тим, що потрібен певний час на очікування позитивної відповіді від банку, до того ж, в результаті банк може і не схвалити кредит.

  * Одночасна продаж і купівля - наприклад, у вас вже є кімната або квартира, і ви хочете спочатку її продати, а потім, додавши потрібну суму, купити житло більшої площі. У такому випадку знадобиться час на те, щоб знайти покупця для вже наявного житла. І цей покупець може, наприклад, купувати квартиру в іпотеку, і немає 100% гарантії, що банк його схвалить. Іноді з таких продавців і покупців вибудовується дуже довгий ланцюжок з декількох ланок, і всі вони залежать один від одного. Добре, коли в цьому випадку поряд є професіонал, який знає особливості кожної угоди.

Це тільки деякі варіанти, але ж є ще обмін, розселення та багато іншого. Що підійде саме вам, ви і з'ясуйте на зустрічі з фахівцем з нерухомості.

Отже, поспілкувавшись з агентом і впевнившись, що вас все влаштовує, ви укладаєте договір з агентством на пошуки житла. Зазвичай для цього доводиться внести в касу агентства суму від 10 тисяч рублів, що підтверджує, що ви налаштовані серйозно і будете працювати саме з цим агентством. Після завершення угоди ця сума стане частиною комісійних, які ви платите ріелтору. Якщо з незалежних від вас причин угода не відбудеться або агентство не зможе знайти потрібні варіанти (при численних переглядах різних варіантів), сума повертається. Однак проговорите ці деталі з вашим ріелтором, в різних агентствах можуть бути свої особливості.

Після цього ви приступаєте безпосередньо до процедури придбання житла.

На що треба звернути увагу при покупці вторинної квартири в Москві

Умовно весь процес можна поділити на кілька етапів:

Етап перший: пошук і вибір квартири

Вже на першій зустрічі з ріелтором ви обговорили всі деталі і сформулювали певні вимоги до житла, яке ви маєте намір придбати. Так само як територіальний аспект, тип будови, площа, кількість кімнат, а також такі нюанси, як поверх, роздільний або суміщений санвузол, віддаленість від метро, ??стан під'їзду, наявність ліфта, балкона, куди виходять вікна і багато-багато іншого. Пошук житла, що відповідає всім цим вимогам, - завдання непросте. У всіх агентів з нерухомості є доступ до баз квартир, що знаходяться у продажу. Спочатку потрібно обдзвонити всі підходящі варіанти, щоб уточнити, наскільки вони відповідають заявленому і тому, що ви шукайте (нерідко оголошення лише коротко описують приміщення, що не позначаючи можливі недоліки). Цим займається фахівець з нерухомості. Це складна копітка робота, що вимагає величезної кількості часу і знання можливих підводних каменів. Агент відбирає самі відповідні варіанти, які має сенс дивитися. Природно, він озвучує їх вам, і ви разом вирішуєте, куди варто їхати. Про переглядах також зазвичай домовляється агент.

На перегляди краще також виезжат з ріелтором. Від професійного погляду не повинна вислизнути жодна деталь. Варто уточнити, як давно робився ремонт, змінювалися комунікації, наскільки сприятливі сусіди. Відвідавши квартиру, ви особисто побачите, чи зручно вам добиратися від метро, ??зелений чи це район, чи є поруч магазини, школи, поліклініки. Хороший спеціаліст з нерухомості повинен також володіти інформацією, чи не планується в найближчому майбутньому поряд з цим будинком будувати залізницю, станцію метро або прокладати магістраль - все це може вплинути в подальшому на умови життя і вартість житла.

Важливий етап - це перевірка юридичної чистоти квартири. Чи були прописані в цій квартирі особи, які відбувають покарання у в'язниці або службовці в армії, чи приватизована квартира чи була куплена, чи є неповнолітні власники - всі ці моменти важливі. Завдання ріелтора - з'ясувати історію квартиру і переконатися, що на неї ніхто не зможе претендувати в майбутньому. Більшість ситуацій шахрайства пов'язано саме з тим, що квартира в реальності належить зовсім іншим особам, і продається за підробленими документами. Або офіційно все чисто, але претенденти на квартиру можуть з'явитися через кілька років - вийшовши з в'язниці, наприклад.

Етап другий: внесення авансу

Отже, квартира обрана і перевірена, ви вирішуєте, що хочете купити саме неї. Тепер необхідно внести аванс, щоб забронювати її за собою. Однак пам'ятайте, що ніхто не дає вам 100% гарантії, що угода обов'язково відбудеться, а тому від того, як ви внесете аванс, буде залежати, чи зможете ви отримати свої гроші назад, якщо все зірветься, а від цього ніхто не застрахований.

Що потрібно знати:

  * Є різниця між авансом і завдатком. І той, і інший власністю компанії Sony Ericsson в тому випадку, якщо угода не відбулася з вини продавця. Однак аванс повертається в тому ж обсязі, що і вносився, а завдаток - в подвійному розмірі. Тому аванс більш поширений, ніж завдаток.

  * Немає фіксованої суми авансу, вона залежить від умов продавця, але повинна бути розумна. Зазвичай це 1-3 тисячі доларів. При більшому авансі у продавця має бути серйозне обґрунтування.

  * Аванс може передаватися власникові або агентству. Важливо переконатися, що власник має всі права на квартиру (перевірте його паспорт і документи на квартиру (це може бути договір купівлі-продажу або приватизації, свідоцтво про реєстрацію власності на всіх власників)), і що ріелтори мають всі необхідні повноваження (для цього у них повинна бути довіреність від власника, або ж ці повноваження повинні бути прописані в договорі між власником і агентством).

  * Обов'язково укладайте договір про внесення авансу! Краще не передавати гроші під розписку.

У договорі повинні бути вказані такі моменти:

  * Дані продавця і покупця (паспортні, контактні, телефони, місця фактичного проживання);

  * Адреса та опис нерухомості, за яку вноситься аванс (особливо, якщо квартира продається з телефоном, вбудованою кухнею і т.д.);

  * Терміни, протягом яких продавець і покупець повинні вийти на угоду;

  * Ціна нерухомості з урахуванням комісійних (прописати, що її зміна неможливо);

  * Сума внесеного авансу;

  * Терміни повернення авансу, на випадок, якщо угода буде зірвана з вини продавця.

Також прописуються форс-мажорні обставини, терміни, в яких відбувається фізичні та юридичні звільнення квартири, накладні витрати.

Етап третій: угода

Власне угода передбачає підписання договору купівлі-продажу та внесення грошей. У договорі повинні бути прописані всі ті ж моменти, що стосуються учасників угоди і нерухомості, що і при внесенні авансу. Для укладення договору вам знадобиться надати паспорт або інший документ, що засвідчує особу. Якщо ви замужем або одружені, то необхідно надати свідоцтво про шлюб, а якщо квартира купується в одноосібну власність, то буде потрібно ще і нотаріально завірена згода чоловіка на укладення договору.

Якщо житло купується на кредитні кошти (наприклад, по іпотеці або з використанням субсидій), то буде потрібно надати ще додаткові документи (у випадку з іпотекою - кредитний договір).

Передача грошей - найвідповідальніший момент, адже суми при покупці житла немаленькі. Самим безпечним і надійним вважається передача грошей через оренду банківського осередку.

Що потрібно знати:

  * Осередок орендується на 1-2 місяці, банк може перевіряти гроші на справжність за додаткову плату;

  * Вносяться гроші в присутності і продавця, і покупця, а отримує їх продавець після реєстрації прав власності.

  * Гроші або привозяться в день угоди, або переводяться в готівку вже в банку (після переведення з рахунку).

В цей же день документи передаються на реєстрацію (зазвичай в Москві на реєстрацію йде від 5 днів (в разі іпотеки) до місяця (на території нової Москви), а після цього підписується акт прийому-здачі квартири, і угода вважається завершеною.

Як бачите, тонкощів придбання житла на вториному ринку багато, а описати всі деталі в одній статті неможливо. Незнанням цих нюансів і користуються чорні маклери і шахраї, підсовують липові довідки і довіреності. Варіантів обману безліч: документи надають на одну квартиру, а показують іншу; продають квартиру по довіреності після смерті власника; при підрахунку купюр підсуваються підроблені гроші. Нерідкі ситуації, коли одна і та ж квартира продається відразу декільком людям. Схеми можуть бути найрізноманітніші, а убезпечити себе можна, тільки лише звернувшись до справжньому професіоналу.

22.04.2019


Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21185)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14134)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13979)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13970)
• Живи до ста! [965] (13953)
• Бюджет і ми… [965] (13889)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13667)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13608)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13217)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (521)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (66)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (61)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"