Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №916 від 07.06.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як вибрати правильну оливкову олію

Як вибрати правильну оливкову олію

Про корисність оливкової олії та про те, наскільки вона корисна, знають усі: і ті, хто стежить за своїм здоров’ям, періодично купуючи і споживаючи «рідке золото», і ті, хто цей продукт продає. Як же правильно вибрати цю гастрономічну коштовність, щоб не помилитися і не купити «позолочену» підробку?

Статистика свідчить, що майже 90 відсотків усіх оливок на землі використовуються для виробництва олії. Щоб випустити в торгову мережу одну літрову пляшку олії, потрібно близько 1380 оливок. Якщо ж урахувати, що вага однієї оливки в середньому становить 4 грами, то нескладно вирахувати, що на 1 літр олії йде 5,5 кг оливок.

1. Написи на упаковці

На прилавках магазинів зазвичай представлена ?оливкова олія трьох основних категорій: натуральна (Virgin), очищена або рафінована (Refined) і макухова, з уже віджатих оливок (Pomace). Якщо ви хочете купити натуральний продукт із корисними властивостями, шукайте на етикетці напис Extra Virgin – саме він є гарантом ідеальної якості. Така олія виготовлена з оливок вищих сортів шляхом холодного, виключно механічного віджиму, без використання хімії. Тож вона ідеально підходить як для кулінарії, так і для косметичних процедур. Олія з маркуванням Refined чудово підходить для смаження. Макухову очищену олію, добуту із макухи оливок (у цьому варіанті віджиму допустиме застосування хімічних розчинників і високих температур) найчастіше використовують у ресторанах для приготування випічки.

2. Смаження – окрема тема

Якщо ви збираєтеся на оливковій олії смажити, знайте, що не всі сорти для цього підходять. Наприклад, категорія Extra Virgin для смаження зовсім не годиться. Цінні речовини, які при заправці салатів чи приготуванні соусів оздоровлюють організм, при нагріванні стають не просто не корисними, а й шкідливими.

Рафінування видаляє з оливкової олії корисні речовини, але при цьому робить її безпечною при подальшій термічній обробці. Тому найкраще для смаження, тушкування, варіння та іншої термічної обробки підходить рафінована олія.

3. Літери на етикетці

Не варто нехтувати й іншими розпізнавальними знаками, які допоможуть вибрати якісну оливкову олію. Наприклад, абревіатура DOP (Denominacion de Origen Protegida) свідчить про те, що оливкова олія виготовлена з оливок кращих сортів і розлита в тому ж регіоні, де і була виготовлена. А це означає, що продукт марочний, виробляється за найвищими стандартами, а якість його постійно і дуже ретельно контролюється.

4. Правильна тара

Звертайте увагу не тільки на зовнішні характеристики самої олії, але й на її упаковку – вона також повинна бути правильною. Найкраща тара для оливкової олії – скляна затемнена пляшка. Це захистить продукт від впливу прямих сонячних променів. Ретельно перевіряйте цілісність упаковки – тара повинна бути герметично закритою і непошкодженою.

5. Кислотність у цифрах

Кислотність оливкової олії – ще один важливий показник, на який варто звернути увагу, якщо йдеться про купівлю якісного продукту. Вона визначається вмістом в олії олеїнової кислоти – чим нижча ця цифра, тим якісніша оливкова олія. Для олії категорії Extra Virgin кислотність не повинна перевищувати 1%, просто Virgin – 2%, а для рафінованої (Refined) – 1,5%.

6. Термін придатності

Шукаючи заповітні літери та позначки на етикетці, ми часто забуваємо про такий момент, як термін придатності продукту. Хоча при купівлі оливкової олії це надзвичайно важливо! У середньому вона може зберігатися близько 18 місяців із дня виготовлення. Тож вибирайте наймолодшу із запропонованих олій – саме вона буде максимально ароматною, смачною і корисною для вашого здоров’я.

07.06.2019


Переглядів: 1827

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14318)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13605)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (463)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (57)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"