Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №916 від 07.06.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Червень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


#Ракурс добрих порад

Як вибрати правильну оливкову олію

Як вибрати правильну оливкову олію

Про корисність оливкової олії та про те, наскільки вона корисна, знають усі: і ті, хто стежить за своїм здоров’ям, періодично купуючи і споживаючи «рідке золото», і ті, хто цей продукт продає. Як же правильно вибрати цю гастрономічну коштовність, щоб не помилитися і не купити «позолочену» підробку?

Статистика свідчить, що майже 90 відсотків усіх оливок на землі використовуються для виробництва олії. Щоб випустити в торгову мережу одну літрову пляшку олії, потрібно близько 1380 оливок. Якщо ж урахувати, що вага однієї оливки в середньому становить 4 грами, то нескладно вирахувати, що на 1 літр олії йде 5,5 кг оливок.

1. Написи на упаковці

На прилавках магазинів зазвичай представлена ?оливкова олія трьох основних категорій: натуральна (Virgin), очищена або рафінована (Refined) і макухова, з уже віджатих оливок (Pomace). Якщо ви хочете купити натуральний продукт із корисними властивостями, шукайте на етикетці напис Extra Virgin – саме він є гарантом ідеальної якості. Така олія виготовлена з оливок вищих сортів шляхом холодного, виключно механічного віджиму, без використання хімії. Тож вона ідеально підходить як для кулінарії, так і для косметичних процедур. Олія з маркуванням Refined чудово підходить для смаження. Макухову очищену олію, добуту із макухи оливок (у цьому варіанті віджиму допустиме застосування хімічних розчинників і високих температур) найчастіше використовують у ресторанах для приготування випічки.

2. Смаження – окрема тема

Якщо ви збираєтеся на оливковій олії смажити, знайте, що не всі сорти для цього підходять. Наприклад, категорія Extra Virgin для смаження зовсім не годиться. Цінні речовини, які при заправці салатів чи приготуванні соусів оздоровлюють організм, при нагріванні стають не просто не корисними, а й шкідливими.

Рафінування видаляє з оливкової олії корисні речовини, але при цьому робить її безпечною при подальшій термічній обробці. Тому найкраще для смаження, тушкування, варіння та іншої термічної обробки підходить рафінована олія.

3. Літери на етикетці

Не варто нехтувати й іншими розпізнавальними знаками, які допоможуть вибрати якісну оливкову олію. Наприклад, абревіатура DOP (Denominacion de Origen Protegida) свідчить про те, що оливкова олія виготовлена з оливок кращих сортів і розлита в тому ж регіоні, де і була виготовлена. А це означає, що продукт марочний, виробляється за найвищими стандартами, а якість його постійно і дуже ретельно контролюється.

4. Правильна тара

Звертайте увагу не тільки на зовнішні характеристики самої олії, але й на її упаковку – вона також повинна бути правильною. Найкраща тара для оливкової олії – скляна затемнена пляшка. Це захистить продукт від впливу прямих сонячних променів. Ретельно перевіряйте цілісність упаковки – тара повинна бути герметично закритою і непошкодженою.

5. Кислотність у цифрах

Кислотність оливкової олії – ще один важливий показник, на який варто звернути увагу, якщо йдеться про купівлю якісного продукту. Вона визначається вмістом в олії олеїнової кислоти – чим нижча ця цифра, тим якісніша оливкова олія. Для олії категорії Extra Virgin кислотність не повинна перевищувати 1%, просто Virgin – 2%, а для рафінованої (Refined) – 1,5%.

6. Термін придатності

Шукаючи заповітні літери та позначки на етикетці, ми часто забуваємо про такий момент, як термін придатності продукту. Хоча при купівлі оливкової олії це надзвичайно важливо! У середньому вона може зберігатися близько 18 місяців із дня виготовлення. Тож вибирайте наймолодшу із запропонованих олій – саме вона буде максимально ароматною, смачною і корисною для вашого здоров’я.

07.06.2019


Переглядів: 155

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 918 від 20.06.2019p.
¤ 
Лобове зіткнення: двоє осіб загинули, ще двоє — травмовані

Лобове зіткнення: двоє осіб загинули, ще двоє — травмовані

На автодорозі «Київ-Чоп» поблизу села Колоденка, 18 червня близько сьомої години ранку сталася смертельна автопригода....

¤ 
У Рівненській музичній школі – чергове поповнення

У Рівненській музичній школі – чергове поповнення

інструментів з Німеччини...

¤ 
Гроші з-за кордону:

Гроші з-за кордону:

українські фермери видали перші міжнародні аграрні розписки

Те, що ще вчора здавалося неможливим, сьогодні стає доступним – завдяки аграрним розпискам українські фермери отримали доступ до кредитних ресурсів з-за кордону. Відповідну бізнес-модель розробили у Проекті IFC «Аграрні розписки в Україні», а з новим валютним законодавством, прийнятим НБУ в лютому 2019 року, такий формат співпраці став можливим на практиці. Наступний хід був за фермерами, і довго чекати не довелося: перші міжнародні розписки були видані на Чернігівщині та на Львівщині вже цього сезону....

¤ 
Історія успіху Віталія Ундіра: від хлопчини, який писав вірші, 
до першого заступника голови ОДА

Історія успіху Віталія Ундіра: від хлопчини, який писав вірші, до першого заступника голови ОДА

Успіх – це не випадковість, це сумлінна праця, відповідальність, готовність до радикальних змін та рішень. Успішними стають люди, націлені йти вперед, незважаючи на труднощі та опираючись на потужну підтримку рідних та близьких. Сьогоднішня історія про звичайного острожанина, який за кілька років сумлінної та совісної праці став першим заступником голови Рівненської обласної державної адміністрації. Про те, що сформувало лідера та відмінного керівника Віталія Ундіра, читайте у матеріалі....

¤ 

Міський голова Рівного надіслав лист із заявкою до ФМС України

Листа із заявкою на проведення семи спідвейних перегонів рівня чемпіонатів Європи та світу надіслав до Федерації мотоспорту України міський голова Володимир Хомко:...

¤ 
Дмитро Комаров одружився: телеведучий розповів, як почалися його відносини з Олександрою Кучеренко

Дмитро Комаров одружився: телеведучий розповів, як почалися його відносини з Олександрою Кучеренко

Популярний український телеведучий тревел-шоу «Світ навиворіт» на каналі «1+1» Дмитро Комаров одружився. Телеведучий пов’язав себе узами шлюбу з партнеркою по «Танцях з зірками», володаркою титулу «Міс Україна 2016» Олександрою Кучеренко....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (12167)
2. Моє місто - найкраще [427] (5649)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (5156)
4. Секс із мусульманином [271] (4538)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (4425)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (4089)
7. Догляньте мене до смерті [278] (4076)
8. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3959)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (3621)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (2837)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2724)
12. Коли розпочинати садити городину [599] (2633)
13. Розклад руху автобусів [253] (2564)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (2504)
15. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (2497)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Рівне вкотре приймає у себе дітей зі Сходу України (157)
2. Елена Рубінштейн - косметолог, яка навчила жінок бути красивими (156)
3. Не минуло й 40 років: експертиза встановила, що Володимир Івасюк не здійснював самогубство (155)
4. На Рівненщині ще одне місто обласного значення буде мати статус ОТГ (144)
5. «Агатівка» відкриває «Олімпійське літо» (144)
6. «Рух заради здоров’я» стартував у Острозі (143)
7. “Кардинал-Рівне” завершив сезон (143)
8. У Рівному відбудеться загальноміське свято випускників (142)
9. ФК “Малинськ” не зумів утримати переможний рахунок (142)
10. Відривний хліб з ароматним маслом і сиром (142)
11. Голові обласної ради вручили посвідчення Почесного громадянина міста Березне (141)
12. Ветеранів АТО Рівненщини запрошують на риболовлю (139)
13. «Рух заради здоров’я» в геріатричному пансіонаті (139)
14. Як вибрати якісний рушник (139)
15. На Рівненщині відзначатимуть 368-му річницю битви під Берестечком (137)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс