Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №923 від 25.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"




  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Грудень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Маринування, соління, зберігання кавунів

Маринування, соління, зберігання кавунів

Варення з кавунових кірок

Верхній шар шкірки потрібно зрізати. Він жорсткий і нам не потрібен. Якщо де залишається червона м’якоть, то її зазвичай видаляють. В ідеалі, брати залишки від часточок з яких не згризали, а зрізали ножем м’якоть.

Шкірку видалили, нарізали шматочками завдовжки близько 5 см. Для кращого просочування сиропом шматочки трохи поколоти виделкою.

Беремо трохи соди і розчиняємо у склянці гарячої води. Змішуємо з 1 ? літрами холодної води і всипаємо заготівлю в рідину (чим більше кірок, тим більше об’єм, щоб покрити). Через 15 - 20 хвилин кірки кавуна замочені для  варення вийняти, промити водою і відправити в сироп, заздалегідь проварений.

Сироп готуємо з розрахунку - на 2 кг кірок 1 кг 250 г цукру (приблизно 5 склянок) і 6 склянок води. Кип’ятимо 15 хвилин.

Потім всипаємо промиті кірки. Варимо на повільному вогні 15 хвилин, періодично помішуючи. Потім залишаємо на 12 годин. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Тепер потрібно додати ще стільки ж цукру, як було в приготуванні сиропу, тобто 1 кг 250 г. Всипаємо частинами, розмішуючи, щоб розчинявся. До повної готовності варити потрібно буде години дві. Шматочки стануть прозорими і добре просоченими. Вогонь повинен бути не сильним, помішувати, щоб не пригоріло. Якщо ви не любитель кавунового аромату або просто за бажанням, наприкінці варіння можна додати ванілін, цедру апельсина. Проварити і закатати заготовку варення з кавунових кірок по банках.

Цукати з кавунових кірок

Ріжемо кірки на шматочки, проварюємо у воді хвилин 10. Головне не дати їм розваритися, тому вогонь повинен бути не інтенсивним. Відцідити рідину.

Беремо 5 склянок цукру і 3 склянки води (на 1 кг кірок) щоб зварити сироп. Залити шматочки і дати постояти 10 -12 годин. Після варити по 5 хвилин в кілька прийомів на повільному вогні, помішуючи. Поступово шматочки стануть прозорими.

Наприкінці варіння можна додати в варення трохи лимонної кислоти, ваніліну.

Шматочки провареного кавуна витягнути на сито, щоб стік сироп. Підсушити, обваляти в цукрі, знову підсушити і скласти в сухі чисті банки. Іноді цукати з кавунів перед зберіганням підсушують ще в теплій духовці.

Кавуни мариновані

Зазвичай для цього рецепта беруть кавуни некондиційні - маленькі, недостиглі. Помити, порізати на великі шматки, форми і розміру зручних для укладання в підготовлені банки. Залити окропом, укутати на 15 хвилин.

Воду злити, закип’ятити і залити на 5 хвилин.

Знову воду злити. Додати для приготування маринаду на 3 літри рідини 100 грам оцту, 3 столові ложки цукру, 3 чайні ложки солі, можна покласти часник (зубок цілим), перчик (якщо любите погостріше). Маринад закип’ятити, залити кавуни. Банки закатати і укутати до охолодження.

Солоні кавуни з цукром в бочці

Вибрати плоди не великі, помити, дерев’яною тонкою паличкою проколоти в декількох місцях. Скласти в бочку. На дно можна покласти листя вишні, смородини (для аромату). Залити охолодженим розсолом, придавити гнітом, щоб не спливали.

Для приготування розсолу на 10 літрів води береться 1,2 кг цукру, 400 грам солі.

На бродіння знадобитися близько місяця.

Кавуновий мед

Для його приготування потрібна соковита, стигла м’якоть. Її вийняти з ягоди (кавун це ягода), розтовкти і процідити через 3 шари марлі. Або ж просто віджати сік будь-яким зручним вам способом.

Сік закип’ятити, зняти пінку. Можна ще раз процідити. Уварювати на слабкому вогні потрібно довго, поки об’єм не зменшиться в 6 разів. Тобто на літр кавунового меду потрібно 6-7 літрів соку.

Як дізнатися про готовність. Крапля на тарілочці не розтікатиметься. Так само це блюдо має приємний аромат, який посилюється при варінні та буро-червоний колір.

Якщо у вас є солодкі дині, то так само можете уварити сік, до отримання меду.

Кавуни з аспірином.

Шматочки укласти в 3-х літрові бутлі. Залити окропом хвилин на 5. Воду злити. З розрахунку на кожен бутль додати 2 столові ложки солі, 2 столові ложки цукру, 2 столові ложки оцту. Закип’ятити.

У кожен покласти 3 таблетки аспірину і залити окропом. Закатати, закутати.

Як зберегти кавуни до нового року

У приватному будинку можна зберегти частину кавунів до нового року. Потрібно скласти їх у сараї так, щоб не торкалися одне одного. Для цього перекласти соломою. Укрити також соломою. Не дати промерзнути. У неопалювальній коморі, іншому сухому приміщенні, де не буде морозу, можна зберегти кавуни, обмазані після збору глиною або алебастром. Шар обмазки повинен бути 5 мм.

25.07.2019


Переглядів: 340

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 941 від 02.12.2019p.
¤ 
Виведе пляму та очистить кран. Використовуємо лимон на всі 100?%

Виведе пляму та очистить кран. Використовуємо лимон на всі 100?%

Про те, як можна використовувати лимон для краси і здоров’я, знають усі. Можливо, ви здивуєтеся, дізнавшись, що на цьому корисні властивості лимона не закінчуються…...

¤ 
Рівненські дзюдоїсти привезли перемогу з чемпіонату України

Рівненські дзюдоїсти привезли перемогу з чемпіонату України

Команда Рівненського регіонального центру «Інваспорт» показала достойний результат на чемпіонаті України з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху....

¤ 
Земельна реформа: децентралізація та диджиталізація

Земельна реформа: децентралізація та диджиталізація

Земельна реформа не обмежується скасуванням мораторію на продаж паїв. Це комплексна програма, спрямована на запровадження прозорого і конкурентного земельного ринку. Важливими її елементами є децентралізація управління державними угіддями та запровадження електронних торгів. Центр громадського моніторингу та контролю з’ясував деталі реформи....

¤ 
У 2020 році зміни почнуться в лікарнях: яка готовність Рівненщини

У 2020 році зміни почнуться в лікарнях: яка готовність Рівненщини

До 1 квітня 2020 року усі медичні заклади Рівненщини запрацюють за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Кошти держава спрямує за послуги, які гарантує пацієнту безоплатно....

¤ 
Сергій Свисталюк: «Місцеве самоврядування повинно бути потужним»

Сергій Свисталюк: «Місцеве самоврядування повинно бути потужним»

В останні роки роль органів місцевого самоврядування в системі державної влади України суттєво зміцнилась. Це об?єктивний процес, який відповідає курсу нашої держави на приєднання до європейської політичної системи. Про те, як розвивається місцеве самоврядування на Рівненщині, і які проблеми стоять сьогодні перед радами, автор попросив розповісти першого заступника голови Рівненської обласної ради Сергія Свисталюка....

¤ 
Як купити квартиру?

Як купити квартиру?

Купівля квартири – зазвичай подія знакова і пов’язана з певними змінами у житті людини, тому підходити до цієї події бажано з певною підготовкою. Джерел інформації багато, як і самої інформації, тому спробуємо у скороченому вигляді сформулювати мінімальний перелік того, що потрібно знати покупцю при придбанні квартири....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (23284)
2. Як правильно приймати вітаміни? [749] (8349)
3. Моє місто - найкраще [427] (8001)
4. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (6860)
5. Як позбутися шпори на п’яті [850] (6859)
6. Секс із мусульманином [271] (6580)
7. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (6504)
8. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (5996)
9. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (5898)
10. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (5846)
11. Догляньте мене до смерті [278] (5777)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (4239)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (4103)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (3962)
15. Коли розпочинати садити городину [599] (3686)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Рівненщина – у десятці регіонів за зростанням доходів у місцеві бюджети (209)
2. Центр зору «Візус Плюс Україна»: ЯКІСНИЙ ЗІР НА ВСЕ ЖИТТЯ (188)
3. Народити для себе (187)
4. Рівне - абсолютний лідер по енергоефективності та скороченню споживання газу (186)
5. Лісівники Рівненщини підготували ялинки до новорічних свят (186)
6. Чи зникнуть «білі плями» з телепростору Рівненщини? (185)
7. Як купити квартиру? (185)
8. На Рівненщині у двох ДТП постраждало троє осіб (178)
9. В Дубно зупинятиметься швидкісний потяг «Інтерсіті+» (177)
10. Виведе пляму та очистить кран. Використовуємо лимон на всі 100?% (176)
11. Раніше судимого варашівця викрили на крадіжці горілки (174)
12. На Дубровиччині зіткнулися дві автівки: водій у реанімації (174)
13. Обікрав 17 приватних будинків (173)
14. З 1 грудня перерахують пенсії (173)
15. Мотоцикліст наїхав на велосипедистку (172)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс