Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №923 від 25.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Актальні ціни на бензин, дизель.
Олас - якісне пальне.

  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Серпень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31


#Ракурс добрих порад

Маринування, соління, зберігання кавунів

Маринування, соління, зберігання кавунів

Варення з кавунових кірок

Верхній шар шкірки потрібно зрізати. Він жорсткий і нам не потрібен. Якщо де залишається червона м’якоть, то її зазвичай видаляють. В ідеалі, брати залишки від часточок з яких не згризали, а зрізали ножем м’якоть.

Шкірку видалили, нарізали шматочками завдовжки близько 5 см. Для кращого просочування сиропом шматочки трохи поколоти виделкою.

Беремо трохи соди і розчиняємо у склянці гарячої води. Змішуємо з 1 ? літрами холодної води і всипаємо заготівлю в рідину (чим більше кірок, тим більше об’єм, щоб покрити). Через 15 - 20 хвилин кірки кавуна замочені для  варення вийняти, промити водою і відправити в сироп, заздалегідь проварений.

Сироп готуємо з розрахунку - на 2 кг кірок 1 кг 250 г цукру (приблизно 5 склянок) і 6 склянок води. Кип’ятимо 15 хвилин.

Потім всипаємо промиті кірки. Варимо на повільному вогні 15 хвилин, періодично помішуючи. Потім залишаємо на 12 годин. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Тепер потрібно додати ще стільки ж цукру, як було в приготуванні сиропу, тобто 1 кг 250 г. Всипаємо частинами, розмішуючи, щоб розчинявся. До повної готовності варити потрібно буде години дві. Шматочки стануть прозорими і добре просоченими. Вогонь повинен бути не сильним, помішувати, щоб не пригоріло. Якщо ви не любитель кавунового аромату або просто за бажанням, наприкінці варіння можна додати ванілін, цедру апельсина. Проварити і закатати заготовку варення з кавунових кірок по банках.

Цукати з кавунових кірок

Ріжемо кірки на шматочки, проварюємо у воді хвилин 10. Головне не дати їм розваритися, тому вогонь повинен бути не інтенсивним. Відцідити рідину.

Беремо 5 склянок цукру і 3 склянки води (на 1 кг кірок) щоб зварити сироп. Залити шматочки і дати постояти 10 -12 годин. Після варити по 5 хвилин в кілька прийомів на повільному вогні, помішуючи. Поступово шматочки стануть прозорими.

Наприкінці варіння можна додати в варення трохи лимонної кислоти, ваніліну.

Шматочки провареного кавуна витягнути на сито, щоб стік сироп. Підсушити, обваляти в цукрі, знову підсушити і скласти в сухі чисті банки. Іноді цукати з кавунів перед зберіганням підсушують ще в теплій духовці.

Кавуни мариновані

Зазвичай для цього рецепта беруть кавуни некондиційні - маленькі, недостиглі. Помити, порізати на великі шматки, форми і розміру зручних для укладання в підготовлені банки. Залити окропом, укутати на 15 хвилин.

Воду злити, закип’ятити і залити на 5 хвилин.

Знову воду злити. Додати для приготування маринаду на 3 літри рідини 100 грам оцту, 3 столові ложки цукру, 3 чайні ложки солі, можна покласти часник (зубок цілим), перчик (якщо любите погостріше). Маринад закип’ятити, залити кавуни. Банки закатати і укутати до охолодження.

Солоні кавуни з цукром в бочці

Вибрати плоди не великі, помити, дерев’яною тонкою паличкою проколоти в декількох місцях. Скласти в бочку. На дно можна покласти листя вишні, смородини (для аромату). Залити охолодженим розсолом, придавити гнітом, щоб не спливали.

Для приготування розсолу на 10 літрів води береться 1,2 кг цукру, 400 грам солі.

На бродіння знадобитися близько місяця.

Кавуновий мед

Для його приготування потрібна соковита, стигла м’якоть. Її вийняти з ягоди (кавун це ягода), розтовкти і процідити через 3 шари марлі. Або ж просто віджати сік будь-яким зручним вам способом.

Сік закип’ятити, зняти пінку. Можна ще раз процідити. Уварювати на слабкому вогні потрібно довго, поки об’єм не зменшиться в 6 разів. Тобто на літр кавунового меду потрібно 6-7 літрів соку.

Як дізнатися про готовність. Крапля на тарілочці не розтікатиметься. Так само це блюдо має приємний аромат, який посилюється при варінні та буро-червоний колір.

Якщо у вас є солодкі дині, то так само можете уварити сік, до отримання меду.

Кавуни з аспірином.

Шматочки укласти в 3-х літрові бутлі. Залити окропом хвилин на 5. Воду злити. З розрахунку на кожен бутль додати 2 столові ложки солі, 2 столові ложки цукру, 2 столові ложки оцту. Закип’ятити.

У кожен покласти 3 таблетки аспірину і залити окропом. Закатати, закутати.

Як зберегти кавуни до нового року

У приватному будинку можна зберегти частину кавунів до нового року. Потрібно скласти їх у сараї так, щоб не торкалися одне одного. Для цього перекласти соломою. Укрити також соломою. Не дати промерзнути. У неопалювальній коморі, іншому сухому приміщенні, де не буде морозу, можна зберегти кавуни, обмазані після збору глиною або алебастром. Шар обмазки повинен бути 5 мм.

25.07.2019


Переглядів: 146

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 925 від 08.08.2019p.
¤ 
«Сексизму в українському спорті не зустрічала»: єдина жінка-керівник футбольного клубу - про «Верес» і бізнес

«Сексизму в українському спорті не зустрічала»: єдина жінка-керівник футбольного клубу - про «Верес» і бізнес

Відверте інтерв’ю генеральної директорки Народного Клубу «Верес» Ірини Теслюк після призначення на нову посаду

Рівненський «Верес» у багатьох питаннях – першопроходець. Це стосується як способу господарювання – «народного клубу», так і юридичних прецедентів – знаменитих уже ноу-хау. Тому ми нітрохи не здивувалися, коли почули про новопризначення – Ірина Теслюк очолила адміністрацію «Вересу», і на сьогодні вона є єдиною жінкою-керівницею футбольного клубу в Україні. Та й загалом, подібних прецедентів було не так багато. Пригадується хіба що, як працювали на директорських посадах Олександра Кравчук (стрийська «Скала») та Тетяна Чорна (житомирське «Полісся»)....

¤ 
Дочка Елвіса Преслі отримає 4 млн доларів за розповідь про життя з Майклом Джексоном

Дочка Елвіса Преслі отримає 4 млн доларів за розповідь про життя з Майклом Джексоном

51-річна дочка Елвіса Преслі Ліза-Марія напише книгу про свої стосунки з легендою поп-музики Майклом Джексоном - вони були одружені два роки....

¤ 
Олег Винник розповів, як провів свій день народження

Олег Винник розповів, як провів свій день народження

31 липня Олег Винник відзначив 46-річчя, відсвяткувати яке вирішив в Греції....

¤ 
Алан Бадоєв розповів, скільки заробляють його артисти

Алан Бадоєв розповів, скільки заробляють його артисти

Алан Бадоєв - не тільки талановитий режисер і кліпмейкер, а й успішний продюсер. Його артисти не сходять з перших рядків чартів, їх всі знають, про них всі говорять....

¤ Майбутнє автодоріг
Сергій ЧУДНОВСЬКИЙ: «Якісні дороги в Україні – це реально»

Сергій ЧУДНОВСЬКИЙ: «Якісні дороги в Україні – це реально»

Спеціальні добавки для дорожніх бетонів системи «КОМПЛЕКС» підвищують їх надійність і довговічність

Дороги – це артерії економіки. Кожна гривня, витрачена на дороги, дає 2,5 гривні зростання національної економіки. Торік в Україні почали будувати цементобетонні дороги (ЦБД). Такі дороги особливо популярні в Європі (30% доріг) та США (60%) і приносять відчутну вигоду вже через 10 років після початку експлуатації. У Міністерстві інфраструктури поквапилися заявити про початок «ери бетонних доріг». Усі ми прекрасно пам’ятаємо відому формулу сучасного маркетингу: властивості – переваги – вигода. Так, саме вигоди вимагає ринок будівництва сучасної дорожньої інфраструктури – як технічної, так і економічної....

¤ 

Чоловік побив патрульну поліцейську

Під час опрацювання виклику про домашнє насильство в обласному центрі, тілесні ушкодження отримала 26-річна патрульна поліцейська. Зловмисник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (16508)
2. Моє місто - найкраще [427] (6060)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (5999)
4. Секс із мусульманином [271] (5205)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (5030)
6. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (4590)
7. Догляньте мене до смерті [278] (4587)
8. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (4580)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (4356)
10. Як позбутися шпори на п’яті [850] (3936)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (3164)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (3122)
13. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (2941)
14. Коли розпочинати садити городину [599] (2941)
15. Розклад руху автобусів [253] (2904)

ТОП-15 свіжого номера:

1. У трьох ДТП постраждали мотоциклісти та велосипедист (237)
2. Ані Лорак опублікувала фото з новим бойфрендом (232)
3. Поліцейські розслідують факт підпалу котеджу (230)
4. На Рівненщині – найвищі в Україні показники народжуваності (225)
5. Семеро військових з Рівненщини змагатимуться за участь у Іграх Нескорених-2020 (224)
6. Коли та як правильно збирати часник (219)
7. Як позбутися неприємного запаху у пральній машині (219)
8. В області активно впроваджують енергетичну сертифікацію будівель (218)
9. Закусочний джем з гіркого перцю (218)
10. Портфель школяра: у кого будуть нові підручники? (217)
11. На Сарненщині створено нову ОТГ (217)
12. Рівненщина на 65% готова до опалювального сезону (217)
13. Рівнянина затримали за підозрою у збуті наркотиків (215)
14. Кілька порад щодо догляду за виноградником у серпні (214)
15. 80% експорту Рівненщини постачаються на ринки ЄС (213)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс