Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №957 від 30.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#зарядний, пристрій, ноутбук

Що таке USB-C?

USB Type-C: по-справжньому універсальний?

Посадка єдиного стандарту, щоб керувати ними, - це невловима мета в галузі персональних технологій. У кращому випадку ви опинитесь у форматній війні, і одна фракція виходить переможною протягом кількох років, поки цілком нова технологія не виведе її. VHS з'їв Betamax, тоді його витіснили DVD, який зів'яв перед обличчям Blu-ray, стандарту, який сам повалив свого головного конкурента, HD DVD, і зараз стикається зі своєю власною смертністю від рук служб онлайн-потоків.

Але USB-C відрізняється. І, можливо, це навіть стає таким же універсальним, як підказує його абревіатура (Universal Serial Bus).

Порти USB Type-C зараз є на всіх пристроях: від простих зовнішніх жорстких дисків до кабелів для зарядки смартфонів. Хоча кожен порт USB-C виглядає однаково, не кожен пропонує однакові можливості. USB-C може з’являтися скрізь, але він не виконує однакові функції скрізь.

Ось посібник щодо того, що USB-C може зробити, окрім ролі зарядного пристрою ноутбука Zeto.ua і які його функції слід шукати, купуючи наступний пристрій USB-C.

Що таке USB-C?

USB-C - стандартний роз'єм для передачі даних і живлення по одному кабелю. Роз'єм USB-C був розроблений Форумом USB Implementers (USB-IF), групою компаній, яка впродовж багатьох років розробила, сертифікувала і пастила стандарт USB. У своєму складі USB-IF налічує понад 700 компаній, серед яких Apple, Dell, HP, Intel, Microsoft та Samsung.

Це широке визнання великими собаками важливе, оскільки це частина того, чому виробники ПК так легко сприйняли USB-C. Порівнюйте це з попередніми (і розробленими) роз'ємами Lightning та MagSafe, які рекламували Apple, які мали обмежене прийняття понад продукти Apple, і які через USB-C незабаром застаріли.

USB-C схожий на Micro USB?

Роз'єм USB-C на перший погляд схожий на роз'єм мікро-USB, хоча він має більш овальну форму і трохи товстіший, щоб вмістити його найкращу особливість: перевернутість.

Як і Lightning та MagSafe, роз'єм USB-C не має орієнтації вгору або вниз. Розташуйте роз'єм належним чином, і вам ніколи не доведеться перевертати його, щоб підключити його; "правильний шлях" завжди вгору. Кабелі також мають однаковий роз'єм на обох кінцях, тому вам не доведеться розбиратися, який кінець йде куди. Це було не так у всіх USB-кабелях, якими ми користуємося протягом останніх 20 років. Здебільшого у вас є різні роз'єми на кожному кінці.


USB-C і USB 3.1: цифри під портом

Протокол за замовчуванням, який використовується через роз'єм USB-C, - це USB 3.1, який на швидкості 10 Гбіт/с теоретично вдвічі швидший за USB 3.0. Невелика зморшка полягає в тому, що порти USB 3.1 можуть також існувати в оригінальній, більшій формі; ці порти (прямокутники, які ми всі знаємо) називаються USB 3.1 Type-A. Але крім робочих столів , набагато частіше бачити порти USB 3.1 з фізичними роз'ємами USB-C.

USB-IF визначив стандарт USB 3.1 Gen 1 як такий, що відповідає тому ж інтерфейсу та швидкості передачі даних, що і USB 3.0. Отже, коли ви бачите USB 3.1 Gen 1, він в основному працює на тих же максимальних швидкостях 5 Гбіт/с, що і USB 3.0. USB 3.1 Gen 2, з іншого боку, відноситься до швидкості передачі сигналів до 10 Гбіт/с, що вдвічі перевищує частоту USB 3.0 і відповідає максимальній теоретичній швидкості одноканального громовідводу. ( Для досягнення цих висот швидкості потрібен і пристрій, і порт для підтримки стандарту Gen 2.)

Якщо рухатися вперед, то мовлення навколо USB 3 стане ще більш заплутаним. Майбутня специфікація USB 3.2 , яка також буде заміною всієї існуючої номенклатури, поглинає всі попередні технічні характеристики 3.x. Це означає, що старіший стандарт USB 3.0, який пропонує швидкість 5 Гбіт/с, тепер буде називатися USB 3.2 Gen 1. Тим часом 10,1 Гбіт/с USB 3.1 буде позначено як USB 3.2 Gen 2.

Також на горизонті: порти USB 3.2 в деяких випадках здатні мати максимальну швидкість 20 Гбіт/с, і ітерація порту називатиметься USB 3.2 Gen 2x2 . USB-IF вирішив "2x2", оскільки новий стандарт подвоює смуги передачі даних в межах кабелю USB-C для досягнення швидкості передачі 20Gbps. Перші порти USB 3.2 Gen 2x2 можуть з’явитися на пристроях пізніше цього року.


Основна підтримка: безліч ролей USB-C

Ви можете подумати про свій старий порт USB типу A просто як порт даних для підключення накопичувачів або периферійних пристроїв, як миші. Але USB-C, залежно від реалізації конкретного порту, може зробити набагато більше.

Підтримка USB-C для надсилання одночасних відеосигналів та потоків живлення означає, що ви, можливо, зможете підключити до рідного пристрою DisplayPort, MHL або HDMI або підключити їх до джерела живлення або підключити майже до чого-небудь іншого, якщо вважати, що у вас є належний адаптер та кабелі. (Докладніше про адаптери див. Нижче). Специфікація USB-C навіть впливає на передачу звуку через інтерфейс, але поки що він не замінив 3,5-мм роз'єм для навушників на комп’ютерах, як на деяких телефонах Android.

Не забудьте перевірити характеристики на будь-якому ПК, який ви думаєте придбати, адже не всі порти USB-C схожі. Поки що кожен, кого ми бачили, підтримує як передачу даних, так і доставку живлення через USB-C. Але хоча стандарт USB-C підтримує підключення дисплеїв DisplayPort та/або HDMI за допомогою адаптера, не кожен виробник ПК підключив порти до графічного обладнання кожної системи. Деякі порти USB-C у системі можуть підтримувати підключення до відеовиходу, а інші не можуть; або ніхто не може. Дивлячись на деталі важливо.


Thunderbolt 3: Нанесення більшої швидкості на USB-C

Мабуть, найкорисніший протокол, який може підтримувати порт USB-C, - це Thunderbolt 3 . Це додає підтримку до 40 Гбіт/с пропускної здатності, поряд із зменшеним споживанням енергії та можливістю переміщення до 100 Вт енергії через інтерфейс.

Порт USB-C з підтримкою Thunderbolt 3 означає, що один кабель - це все, що потрібно для підключення живлення та передачі великої кількості інформації (до двох включених дисків на 60 Гц 4K) до та навіть із складного пристрою, як-от комп'ютер, чимало виробників ноутбуків швидко скористалися. Наприклад, найпопулярніша версія MacBook Pro від Apple , має чотири з цих роз'ємів, що стільки, скільки ми бачили на сьогодні, і дає вам більше потенціалу розширення, ніж ви коли-небудь мали у попередніх версіях USB.

Тепер, як і у DisplayPort через USB-C, не кожен порт USB-C, який ви бачите, обов'язково має підтримку Thunderbolt 3. (Шукайте трохи блискавки біля порту.) Але це зміниться з майбутнім стандартом USB 4 . USB 4 порти за замовчуванням підтримуватимуть швидкості Thunderbolt 3, залишаючись сумісними з USB 3. Коли деякі нові пристрої, ймовірно, матимуть порти USB 4 та USB 3.2 Gen 2x2, обидва з них використовуватимуть фізичну форму роз'єму USB- C.


Адаптери та кабелі

USB-C електрично сумісний із старими портами USB 3.0 і, як ми говорили вище, повністю сумісний з портами USB 3.1. Але завдяки новому стилю порту, адаптери або кабелі з обома необхідними вилками дійсно потрібні, якщо ви хочете підключити все, що не має USB-C штекера.

Іноді новий ноутбук поставиться із цими; в інших випадках, можливо, доведеться придбати їх окремо. Наприклад, Apple продає різноманітні USB-кабелі та адаптери для підключення USB-C до інших технологій, таких як Lightning або Ethernet. Ви також можете знайти різноманітність цих програм для ПК, якщо перегляньте інтернет-магазини. Деякі навіть підтримують старіші або езотеричні протоколи, щоб забезпечити, що пристрій, який ви існували років тому, працюватиме на сьогоднішньому апаратному забезпеченні. Наприклад, легко знайти адаптери USB-C-DVI, але ми також зустріли деякі, які розділені на два послідовних з'єднання RS-232.

Хороша новина, однак, що якщо ви інвестуєте в пару звичайних кабелів USB-C (зараз вони широко доступні за менше 10 доларів), вони працюватимуть з усім, чим і що підтримує USB-C. Це великий крок від ситуації недавнього минулого, коли витягнути міні-кабель USB із сумки для зарядки смартфона за допомогою мікро-USB-порту було майже таким же марним, як захоплення Nokia Pop-Port або зарядного пристрою Sony Ericsson.

Крім того, нові доки для ПК тепер широко інтегрували USB-C. Маючи лише один порт USB-C - це не проблема: ви можете знайти доступні рішення для стикування USB-C, як від виробників таких комп'ютерів, як Dell і HP, так і від сторонніх виробників аксесуарів, таких як Belkin і OWC. Ці доки можуть заряджати ваш ноутбук, надавати доступ до додаткових портів (включаючи Ethernet, HDMI, USB 3.0 та VGA) та додавати підтримку декількох моніторів.


Вам потрібен USB-C?

Наявність (або відсутність) порту USB-C все частіше стає важливою при покупці ПК. Якщо ви придбаєте ультратонкий ноутбук, він майже напевно матиме хоча б один порт USB-C, який автоматично катапультує вас в екосистему. Якщо ви більше любитель настільних комп’ютерів, ви впевнені, що там також знайдете порти, принаймні один на панелі вводу/виводу на материнській платі і, швидше за все, на настільних комп’ютерах високого класу та ігор .

Навіть якщо вам зараз не потрібен USB-C - і навіть якщо у користувачів енергопостачання, мабуть, не так багато апаратури, яка б змогла повністю виконати його завдання, особливо там, де задіяний Thunderbolt 3 - вам доведеться довго. Ми лише дряпаємо поверхню того, що може зробити USB-C, але одне точно: наступне покоління крос-платформних роз'ємів швидко замінює старий захист так само, як оригінальний стандарт USB замінив Apple Desktop Bus (ADB), FireWire, паралельно, PS/2, SCSI і послідовні порти на Mac і ПК. USB-C справді є одним портом для управління ними всіма, і його правління тільки розпочалося.

30.03.2020


Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21180)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14316)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (441)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (71)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (58)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (54)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"