Кефір, сметана та ряжанка не відповідали сучасним державним вимогам, а відтак партія загальною вагою 283 кілограми була забракована, і, як наслідок, знята з реалізації. Виробники не лише порушили санітарно-гігієнічні норми та правила, але й недостатньо проконтролювали техніку виробництва продукції.
Тим часом перевірка на дотримання якості зачепила виробників хлібо-булочних та кондитерських виробів. Застаріла технологічна документація та несвоєчасне внесення змін до рецептури виробництва тістечок ПП Базильчук Т.Ю. поставили під сумнів їх подальше виготовлення. Виявилося, що під час приготування крему до тістечок “Карпати” та “Заварне”, вершкове масло замінювали столовим маргарином, а есенцію та коньяк (вино), згідно з рецептурою, не додавали взагалі.
Отож, 16-кілограмову партію тістечок реалізовувати заборонили доти, поки виробник не змінить технологію виготовлення. Між іншим, у такому вигляді їх споживали протягом 2007 - січня 2008 років.