Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №470 від 14.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Знайомство зблизька

Петро Дубас: “Кореччині потрібна моя допомога”

Петро Дубас: “Кореччині потрібна моя допомога”

Петро Андрійович Дубас понад 10 років очолює колектив ПАТ “Рівнегаз”. За 30 років роботи на підприємстві він пройшов шлях від майстра до голови правління, хоча говорить, що про керівні посади ніколи не мріяв, просто працював і добре робив свою справу. Наполегливість, вольова позиція, небагатослівність, поміркованість та ідейність щодо вирішення певних питань забезпечили йому прихильність мешканців нашого краю, права яких він три каденції поспіль відстоював в обласній раді як депутат. Двічі довіру Петру Андрійовичу висловлювали жителі Березнівського району, які завдяки постійній підтримці свого представника в облраді, змогли не лише отримати довгоочікуване блакитне паливо у своїх домівках, але вирішити безліч інших соціальних проблем.

Петро Дубас ніколи не зупиняється на досягнутому і ось уже вчетверте вирішив стати депутатом Рівненської обласної ради, але тепер від Корецького району (округ №18). Свій вибір пояснив просто: “Там потрібна моя допомога, у першу чергу, як газовика з великим досвідом”. Ми вирішили детальніше дізнатися про плани кандидата у депутати до обласної ради від Корецького району Петра ДУБАСА.

- Відверто кажучи, я довго вагався чи варто мені балотуватися у депутати на четверту каденцію. Проте, після того, як до мене звернулися голова Корецької райдержадміністрації Борис Дицяк та громади Кореччини з проханням висунути мою кандидатуру, як майбутнього представника краю в обласній раді, я зрозумів, що ще не час зупинятися на досягнутому. Поки є сили і бажання працювати, потрібно приносити людям користь.

- У цьому році закон не допускає участь у виборах до обласної та міської рад самовисуванців. Яку політичну силу ви представлятимете і чим пояснюється ваш вибір саме цієї команди?

- Іти під стягами політичної партії “Всеукраїнський патріотичний союз” мені запропонували відомі широкому загалу люди, яких я надзвичайно ціную і поважаю - Роман Василишин, Юрій Семенюк, Ігор Пасічник та інші. І мені надзвичайно приємно, що у разі мого обрання, з такою командою однодумців, у яких слова не розходяться з ділом, ми завойовуватимемо серця та прихильність виборців. Не менш потужна команда патріотів під керівництвом чинного міського голови Рівного Володимира Хомка сформувалася і на міському рівні. Отож, шанси досягти вагомих результатів - високі.

- Як ви поставилися до того, що балотуватиметеся за мажоритарною системою?

- Дуже позитивно! Це мій вибір. Я добре усвідомлюю, що при такій системі буде видно серед депутатського корпусу, хто є хто. Хто конкретно зробить якусь справу для громади, а не буде голосувати за вказівкою тієї чи іншої партії, ховаючись за партійними списками. Хоча на мене, як депутата лягатиме більше відповідальності, я звик відповідати за свої дії. І ті кандидати, які по-годилися на персональне обрання, красномовно доводять, що хочуть працювати в обласній раді на благо конкретної територіальної громади.

- Повернімося до Кореччини. У чому, на вашу думку, полягають найбільші проблеми цього району?

- На противагу іншим районам Рівненської області, у Корецькому надзвичайно низький відсоток газифікації населених пунктів. І оскільки десятки років поспіль займаюся природним газом, я маю великий досвід та все ж таки більші можливості, ніж будь-хто інший аби допомогти вирішити цю проблему.

Розумію, що це додаткове навантаження на робочий графік і зайві клопоти, але я свідомо обрав такий шлях. Відтак, ніколи не обіцяю того, що не можу виконати, а наполегливо прямую до поставленої мети. Це можуть підтвердити виборці Березнівського району, які двічі поспіль обирали мене депутатом обласної ради з відчутною перевагою серед інших претендентів. А я в свою чергу доклав багато зусиль, аби виправдати їх сподівання.

Так, на сьогодні газифіковано більше половини Березнівщини, вирішено багато соціальних питань. За чотири роки моєї каденції я зміг спрямувати на Березнівський край, який став мені вже рідним, значні кошти і провести газ до віддалених сіл, газифікувати школи та дитячі садочки. Зокрема, великим досягненням стало прокладення газопроводів до сіл Адамівка, Соснове, Замостище, Велике Поле, Велика Купля тощо. Крім того, неодноразово надавалася благодійна допомога малозабезпеченим громадянам та церквам різних конфесій.

Саме тому я переконаний, що той досвід роботи, який я здобув в обласній раді та у професійній сфері, вміння правильно виходити із конкретних ситуацій оцінять і зрозуміють жителі Корецького району. Крім цього, розраховую на підтримку Анатолія Олексійовича Юхименка, який також балотується від цього краю, аби ми спільно працювали над вирішенням проблем місцевих жителів.

- З яких пунктів складається ваша передвиборча програма?

- Потрібно зрозуміти, що проблеми в усіх населених пунктах майже однакові, відповідно програми кандидатів у депутати дещо співзвучні. І що дивно, люди вірять тим, хто більше обіцяє, та обіцяє зробити все. Це нереально! Це прямий обман! Я ж звик, що мої слова ніколи не йдуть з ділом всупереч.

Моя програма складається з багатьох позицій. У першу чергу, в разі мого обрання, хочу зосередитися на соціальних проблемах населених пунктів. Свою роботу почну з того, що особисто зустрічатимусь із сільськими громадами, спільно вирішуватимемо першочергові завдання та гуртом коригуватимемо кожен пункт.

- І ви готові нести персональну відповідальність за кожен визначений з громадою пункт ваших спільних дій?

- Безперечно, що так. Я відповідатиму за кожне сказане мною слово, кожну обіцянку і кожен крок. За все звітуватимуся перед виборцями.

- Якщо зупинитися на питанні газифікації, чим конкретно ви зможете допомогти кореччанам?

- Газифікація - це надзвичайно дороговартісний процес. Тому моїм першочерговим завданням буде пошук джерел фінансування для того, щоб підвести газопровід до населеного пункту.

Я прикладу багато зусиль аби дістати кошти частково із державного, обласного та районного бюджетів, щоб місцеві жителі мали можливість за невеликі гроші підвести газ до своїх осель.

- А чи не думаєте ви, що зі значним подорожчанням газу, люди не захочуть прокладати газопровід, а обігріватимуть оселі старим дідівським способом?

- Сьогодні у Рівненській області є понад 230 тисяч абонентів, і жоден не відмовився від природного газу, не перейшов на електрику чи дрова. Я глибоко переконаний, що газ має ряд істотних переваг та взагалі поза конкуренцією. А щодо збільшення ціни на газ зазначу таке: я, як пересічний громадянин, не в захваті від подорожчання, але треба дивитися правді в очі, відкинути емоції та зрозуміти, що підняття ціни було неминучим. Та, якщо підрахувати, то наразі газ залишається найдешевшим, крім цього найзручнішим, екологічно чистим та ефективним видом палива, тому він є благом цивілізації. До того ж уряд посилює соціальний захист населення. Адже малозабезпечені мешканці можуть отримати субсидії. Тобто, блакитний вогник і досі доступний для кожної родини. Тому я обов’язково допоможу сільським жителям Корецького району наповнити їх домівки теплом і затишком.

Але це не єдине на що я, у разі мого обрання, спрямую свої зусилля. Я маю на меті повернути місту Корець славу історико-архітектурного, культурного та духовного центру Рівненщини, адже на його території розміщені цінні для історії України та області пам’ятки архітектури. Тим більше, що за свої десять храмів, у тому числі й визначні пам’ятки сакрального зодчества, Корець називають “Християнською Меккою”.

Сприяти розвитку зеленого туризму, запрошуючи у цей чудовий край іногородніх та іноземних відвідувачів. І розуміючи, що без впровад-ження низки важливих робіт щодо зміни інфраструктури міста та району - ремонту доріг комунального значення, облаштування фасадів будинків, створення дитячих та спортивних майданчиків тощо, зробити це неможливо, я даю вам слово, що крок за кроком життя Корецького району та його мешканців змінюватиметься лише на краще.

Біографія

Дубас Петро Андрійович народився 26 липня 1958 року в селі Гологори Золочівського району Львівської області.

Освіта вища, закінчив Львівський житлово-комунальний технікум за спеціальністю “Газове господарство”, Івано-Франківський державний технічний університет нафти і газу за спеціальністю “Інженер-механік”.

Працював майстром Рівненського виробничого об’єднання газового господарства старшим інженером, начальником служби Рівненського виробничого об’єднання газового господарства, заступником начальника обласного державного підприємства з газопостачання та газифікації “Рівнегаз”. З 1999 року - голова правління ВАТ “Рівнегаз”.

Депутат Рівненської обласної ради ІП-V скликань. Заслужений працівник промисловості України, нагороджений Почесною відзнакою III, І ступенів НАК “Нафтогаз України”, дипломом ДК “Газ України”, Почесними грамотами ДК “Газ України” та НАК “Нафтогаз України”, орденом Миколая Чудотворця, орденом “За заслуги” III ступеня.

Девіз життя - “Сила керівника - в очолюваному ним колективі”.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Анатолій ЮХИМЕНКО:

“Петра Андрійовича Дубаса я знаю вже більше 20 років. Це надзвичайно чесна, відповідальна і порядна людина, висококласний фахівець та хороший керівник. Він ніколи не дає “пустих” обіцянок, за що має повагу серед колег

А тому я переконаний, що жителі Кореччини зроблять правильний вибір, і на нас, як двох депутатів Рівненської обласної ради, що представлятимуть інтереси жителів Корецького району, попереду чекає справжня конструктивна робота”.

14.10.2010Любов РОМАНЮК


Переглядів: 1928

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13772)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13112)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (731)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (69)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (66)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"