Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №232 від 23.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Прес-конференція

Тимошенко готова до незручних питань

21 березня в Українському домі в Києві відбулася прес-конференція Юлії Тимошенко. Цей захід підбив попередні підсумки агітаційного турне лідерки БЮТ. Подолавши шлях, що дорівнює за довжиною двом подорожам навколо світу, зустрівшись із трьома з половиною мільйонами громадян України, Юлія Володимирівна переконалася, що пересічні мешканці нашої держави не збайдужіли до політики, не відмовилися від свідомого вибору подальшої долі країни та її людей. Адже, як знову наголосила пані Юлія, 26 березня відбудуться Вибори до Верховної Ради, які, по суті, є всенародними виборами прем’єр-міністра.

Тому, вважає Юлія Тимошенко, всі політичні партії та блоки, що беруть участь у виборах, а особливо – лідери виборчих перегонів (Блок Юлії Тимошенко, Народний Союз »Наша Україна», Партія регіонів) зобов’язані відкрито і публічно до 26 березня 2006 року повідомити виборцям про те, з ким і за яких умов та обставин вони будуть формувати коаліції у Верховній Раді п’ятого скликання.

Юлія Тимошенко висловила переконання в тому, що люди, перш ніж віддати свої голоси за ту чи іншу партію чи блок, повинні чітко знати, яку коаліцію вони підтримують своїми голосами. На переконання Юлії Тимошенко, проведення закритих кулуарних переговорів між суб’єктами виборчого процесу таємно від суспільства вводить в оману українських виборців і є однією з форм маніпуляції громадською думкою.

Зі свого боку, Юлія Тимошенко підписала спеціальну заяву, в якій, зокрема, зазначено:

“Я, лідер виборчого Блоку Юлії Тимошенко, заявляю про те, що очолювана мною політична сила ніколи і за жодних обставин не буде вступати в коаліцію з Партією регіонів.

Ми стоїмо на взаємовиключних позиціях. Блок Юлії Тимошенко виступає категорично за повне відділення кланів і криміналу від влади. Керівне ядро Партії регіонів, очолюваної Віктором Януковичем, – це один з найпотужніших кланів, який прагне використовувати владу для збільшення капіталу. Відтак, співпраця між Блоком Юлії Тимошенко та Партією регіонів неможлива в принципі.

Окрім того, я звертаюся до Президента Україна Віктора Ющенка. Вікторе Андрійовичу, я прошу Вас до 26 березня 2006 року дати чітку і однозначну відповідь на запитання: чи маєте Ви намір створити коаліцію з Віктором Януковичем? Це питання сьогодні є ключовим моментом для українського суспільства напередодні парламентських виборів. В залежності від Вашої відповіді і позиції, люди будуть приймати рішення щодо підтримки тієї чи іншої політичної сили. Відсутність чіткої відповіді на це запитання може бути розцінена суспільством, як мовчазна згода на створення коаліції з Януковичем”.

Юлія Тимошенко

нагадала, що з 1 січня в Україні вступили в силу зміни до Конституції, відповідно до яких 26 березня 2006 року український народ вперше, фактично, отримає право самостійно обрати нового Прем’єр-міністра. Адже право формувати Уряд отримає та політична сила, яка здобуде найбільше голосів на парламентських виборах, самостійно чи у складі коаліції. З огляду на це, її непокоїть той факт, що сьогодні жодна політична сила, окрім Блоку Юлії Тимошенко, не оприлюднила прізвища кандидатів на посаду Прем’єр-міністра України. Після формування нового Уряду Прем’єр-міністр, за новою Конституцією, є практично керівником держави, - як у Німеччині, Англії чи Італії. Тому суспільство, виборці мають повне право знати, хто саме у випадку перемоги тієї чи іншої політичної сили буде очолювати новий український уряд.

Жодна європейська партія, зазначила Юлія Тимошенко, не може собі дозволити приховувати прізвище власного кандидата на посаду Прем’єр-міністра. Українські політичні партії та блоки зобов’язані до 26 березня 2006 року повідомити, кого саме вони будуть пропонувати на посаду голови Уряду у випадку перемоги на парламентських виборах. Інакше, як вважає пані Юлія, не виключено, що роль Прем’єра в українському Уряді виконуватиме “сіра конячка”, яка буде задовольняти потреби кланів.

Юлія Тимошенко заявила, що сьогодні вже остаточно зрозуміло, що до Верховної Ради проходять шість політичних партій та блоків. Інші учасники виборчого процесу втратили шанс на подолання 3-відсоткового бар’єру. З огляду на це, Юлія Тимошенко звернулася до виборців із проханням не розпорошувати голоси на виборах і проголосувати лише за ті політичні сили, які гарантовано пройдуть до парламенту. Голоси, віддані за партії та блоки, які не мають шансу потрапити до Верховної Ради, будуть розподілені між переможцями виборів, пропорційно до отриманого результату. Тому люди, які проголосують за непрохідні партії та блоки, фактично, втратять свої голоси.

Окрім того, Юлія Тимошенко взяла на себе зобов’язання представляти інтереси партій та блоків національно-демократичного табору в новому парламенті. Ті політичні сили, що є потенційними учасниками партійної коаліції, але не зможуть подолати 3-відсотковий бар’єр, здобудуть представництво у Блоці Юлії Тимошенко. “В перспективі, – зазначила Юлія Володимирівна, – ми створимо при нашій фракції Координаційну політичну Раду, за допомогою якої лідери національно-демократичних партій, що не пройшли до парламенту, матимуть можливість брати участь у роботі парламентської фракції Блоку Юлії Тимошенко. Мова йде не лише про захист партійних інтересів зазначених учасників виборчого процесу, а й про представництво інтересів виборців, які проголосують за ці партії”.

Юлія Тимошенко в

черговий раз звернулася до кандидатів у народні депутати від блоку “Наша Україна” й Партії регіонів Юрія Єханурова та Віктора Януковича з пропозицією провести телевізійні дебати на одному з центральних телеканалів 24 березня 2006 року.

»Мені дуже шкода, що не відбулися справжні публічні дебати між лідерами ведучих політичних блоків і партій – дебати без посередництва журналістів у прямому ефірі”, – сказала Юлія Тимошенко під час прес-конференції.

Ви знаєте, що я голос зірвала, закликаючи Єханурова та Януковича прийти в прямий ефір”, – нагадала вона і додала, що, на жаль, зараз один політик каже своє в одному ефірі, інший – в іншому, бо не готові відповідати на незручні питання.

Тимошенко наголосила, що лише на публічних дебатах може відкритися справжнє обличчя політиків, коли вони один одному задають жорсткі та неприємні запитання і отримують відповіді. “Ось цього не вистачало в інформаційному просторі”, – підсумувала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо читачам, що у велику політику Юлія Тимошенко прийшла на хвилі широкого демократичного руху проти Леоніда Кучми. Була одним із лідерів акції “Україна без Кучми”, “Повстань, Україно!”.

За оцінками всесвітньо відомого журналу “Форбс”, лідерка БЮТ є третьою за впливовістю жінкою в світі. За підсумками 2005 року, Юлію Тимошенко визнано людиною року Центральної та Східної Європи.

Під гаслом “Справедливість є, за неї варто боротися!” Тимошенко збирається продовжити те, що робила в уряді, – через наведення порядку в економіці запровадити справедливість у соціальній сфері.

Відповідаючи на запитання кореспондентів, Юлія Тимошенко заявила, що ні в якому разі не погодиться на коаліцію трьох основних політичних сил у майбутньому парламенті, адже “така угода – це не трикутник політичного кохання, а скоріше бермудський трикутник політики”. У випадку об’єднання “Нашої України” та Партії регіонів політична сила, очолювана Юлією Тимошенко, буде працювати в опозиції.

Відповідаючи на запи-

тання журналістів, яку посаду, крім прем’єр-міністра, Юлія Тимошенко могла би обійняти, вона пожартувала: “Можливо, посаду генерального прокурора, але з правом виконання вироків”.

Юлія Володимирівна зазначила, що “у владу треба іти, якщо впевнений, що можеш щось змінити, а не асистентом у виконанні чужих рішень”.

“Політикам необхідно усвідомлювати всю відповідальність за свої дії. Якщо вже бути просто асистентом чужих місій, то краще не брати такі зобов’язання”, – сказала вона.

Крім того, Юлія Тимошенко зазначила, що, якщо її політична сила займе на виборах перше місце, Блок Юлії Тимошенко має всі права пропонувати її кандидатуру на посаду прем’єра. “Але я б хотіла повернутися до влади не заради посади, а заради того, щоб припинити розчарування людей в Україні”, – наголосила вона.

А ще Тимошенко додала: “Нам не потрібно рвати на грудях вишиванки, щоб довести, що ми можемо змінити щось у країні. Наш уряд збільшив бюджет на 70 відсотків, при цьому не підвищуючи податки”.

Вона нагадала, що після того, як її звільнили з посади прем’єр-міністра, нинішній уряд не виконав дві програми, на які у 2005 році були передбачені кошти. Це – допомога багатодітним сім’ям та допомога самотнім батькам. “Ми відновимо ці програми, коли повернемося в уряд”, – запевнила екс-прем’єр.

На думку Тимошенко, для виплати стипендій студентам на рівні прожиткового мінімуму в бюджет необхідно додати 3-4 мільярди гривень. “Якщо ми знайшли за півтора місяця додаткових 40 мільярдів гривень, то, якщо нам дадуть працювати, ми знайдемо ще й не такі гроші, причому з пониженням податків”, – зауважила вона.

Юлія Тимошенко також повідомила, що у політиці вона почуває себе “білою вороною”.

“Я не шукаю компромісів, які несумісні з мораллю в політиці, не тому, що не гнучка. Просто я вважаю, що краще виглядати білою вороною, ніж іти на такі компроміси, – сказала вона. – Мене не сприймають деякі політики тому, що зі мною неможливо знайти спільну мову, коли необхідно про щось домовлятися в кулуарах”.

У п’ятницю, 24 березня, Юлія Тимошенко проведе дві великі зустрічі з виборцями – у Львові й Луганську.

“Я хочу побудувати таку вісь і просто продемонструвати, що люди – і у Львові, і в Луганську – очікують одного і того ж, – наголосила вона на прес-конференції у вівторок, 21 березня, в Києві. – Вони очікують, що їхнє життя стане не таким злиденним і не таким приниженим. Вони очікують, що в Україні народиться справедливість. Вони очікують, що наша земля буде сильною, заможною, незалежною”.

Тимошенко повідомила, що у першій половині дня відбудеться мітинг у Львові, а в другій – у Луганську.

“І я переконана, що саме для такої мети потрібно проводити зустрічі в останній день виборчої кампанії в цих двох містах. Я хочу, щоб люди з повним усвідомленням віддавали свої голоси. І щоб вони голосували, не спираючись на рекламу, - тому наша реклама по телебаченню була мінімізована, - а, спираючись на живу розмову з політиком, з лідером. Тому відсутність реклами на телебаченні я компенсувала власним голосом”, – додала Юлія Тимошенко, зазначивши, що погано це завершилося тільки для її голосу, “але для порозуміння з суспільством все ж таки завершиться дуже добре”.

23.03.2006Валентина Захарова


Переглядів: 1040

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (927)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"