Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №512 від 05.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Хобі як життя

Наввипередки з вітром

Наввипередки з вітром

“Спокуса свободи, свіжий вітер і відчуття, які неможливо передати словами, коли ти їдеш на мотоциклі”, - описує своє життя байкер Олександр ЖЛУКТЕНКО. Для нього літо - це період, коли і вдома побувати ніколи, коли зашкалює адреналін, а на барометрі шалені швидкості. Але все-таки він знайшов годинку часу між злетами та зустрічами, щоб розповісти про унікальність такого захоплення.

- Цікаво дізнатися, що ж у вашому розумінні - байкерство?

- Передусім, це дух свободи в дорозі. І звичайно, це унікальна можливість відвідувати найрізноманітніші фестивалі та побачити мотоцикли, які стали витворами мистецтва, тому що створені власноруч справжніми митцями.

- Давно захоплюєтесь байкерством?

- Якщо рахувати молоді роки за кермом мотоцикла, то вже близько 30 років, хоча і з перервами. Але раніше їздити на великі відстані мотоциклом вважалося самогубством, а сьогодні - це звична справа. Ось, нещодавно проїхав близько 500 км і навіть не втомився.

- Чим відрізняються люди, що мають мотоцикл, від байкерів?

- Зазвичай, для таких людей мотоцикл - засіб пресування. А для байкера - це спосіб життя: певні закони, яких він мусить дотримуватись і, звичайно, довгоочікувані різноманітні злети.

- Коли ви вирішили стати байкером?

- Після того, як я спробував у молоді роки, то назавжди відмовитись не зміг. Тому після тривалої перерви в мене з’явився байк, який став частиною життя. Багато хто вважає, що байкери не дисципліновані, не знають міри в алкогольних напоях, вживають наркотики або ходять по лезу криміналу. Це все стереотипи з американських фільмів. В Україні такого немає. Існує багато фестивалів, де збираються байкери, але це не означає, що вони там напиваються та безчинствують. Всі розуміють, що завтра їм сідати за кермо і потрібно себе контролювати. На фестивалях виступають рейдери, що займаються мотофріслайлом. Я, наприклад, нещодавно перший раз бачив, що рейдер танцює на мотоциклі з жінкою, на очах у десятитисячної публіки! Це високий професіоналізм і, як кажуть байкери, “респект і уважуха”.

- У вас один мотоцикл?

- На даний момент, так - “Honda”. Купляв його неновим, тому заплатив 12 тис.дол., а новий коштує близько 24 тис. дол. Якщо чесно, в мене було стільки мотоциклів, що на пальцях не перерахуєш. Це і вітчизняні мотоцикли, і мотоцикли закордонних виробників.

- Який мотоцикл вважається найкрутішим?

- У кожного є своя думка щодо цього. Одні говоритимуть, що це “Honda”, а інші - “Harley Davidson”. Я віддаю перевагу першому, тому що за весь час мого байкарства, серйозних поломок не було. На мою думку, краще купити надійніший мотоцикл, а тоді можна зробити широкий тюнінг. Сьогодні придбати мотоцикл можна де завгодно: як і по Інтернету, так і в автосалонах.

- У вас є автомобіль?

- Так. Хоча літом він може тижнями стояти без діла. Але, звичайно, комфортніше я почуваюсь на мотоциклі. Тим більше, що в наш час постійно трапляються корки на дорогах, а байк дозволяє уникнути заторів.

- Що ви можете розповісти про імідж байкера?

- Можу сказати, що байкер не вважає за потрібне рекламувати себе чи відрізнятись від інших. На злетах, зазвичай, всі однакові. Хоча на шкіряних костюмах, як правило, можна побачити значки, отримані на злетах. А такий одяг зручний тим, що під час їзди не продуває. Також у байкерів, що належать до клубів, є своя символіка: певні кольори. Це також прийшло до нас з Америки.

- У Рівному є байкарські клуби?

- Офіційних - немає. Молодь намагалася створити такий клуб, але не знали, які це обов’язки. По-перше, мінімум один раз на рік потрібно робити злет на території клубу, а це неймовірні кошти. По-друге, якщо хтось потрапив у ДТП, то всі одноклубники мусять підтримати морально і матеріально. Тому я не знаю, чи існує той клуб досі. Особисто я не прагну належати до клубу, бо у членів клубу є певні обов’язки, які необхідно виконувати, а для цього не завжди є час. Ми із старійшинами Рівного збираємось щосуботи для того, щоб поспілкуватися про нову техніку та злети, і при цьому ж ми вільні від обов’язків.

- Влітку багато злетів?

- Звичайно! Найактивніший період - з травня по вересень. Наприклад, 15-17 липня у Севастополі проходив один з найбільших злетів на пострадянському просторі, який організовували “Нічні вовки” - міжнародний московський байкерський клуб. Зібралося близько 10 тис. одиниць техніки. Я відвідував цей злет три роки поспіль, але цього літа не поїхав. Я вільний: хочу їду, хочу - ні. Також 17 липня до Рівного приїжджав Василь Вірастюк зі своїм байкерським туром містами України. Я був на цій зустрічі. За тиждень після цього проходив злет у Мінську, який організовувала мотобанда “Ролінг Анархія”. Я не зміг пропустити такого дійства: виступав чемпіон світу з мотофрістайлу, 6 тисяч людей відтворювали панораму битви сталінської оборони Другої Світової війни. Були і радянські танки Т-34, і німецькі “Пантери”. Також, звичайно, там були рок-гурти: білоруський “Мумійтроль”, рівненський “От вінта”.

- Скільки міст ви уже відвідали?

- Я буквально за декілька років наїздив понад 50 тис.км. Це Україна, Білорусь, Росія, Польща, Німеччина. І якщо в Берліні продавали тільки безалкогольне пиво, то в нас можна придбати все, що завгодно.

- Байкери часто вживають алкоголь?

- За всіх я казати не хочу. Хто має на меті напитись, той це і зробить. Особисто я абсолютно не вживаю спиртного і ніколи не палив, тобто я - за здоровий спосіб життя.

- Існують байкерські свята?

- Якщо байкер приїжджає на зліт і вертається додому цілий і неушкоджений, то це вже свято. А конкретно байкерських свят немає.

- Жінка-байкер - це рідкість?

- Насправді, так. Але і у нас в Рівному є жінки-байкери. Це абсолютно нормально, але таку жінку мало хто сприймає як жінку, її сприймають як свого хлопця в компанії.

- На якій швидкості полюбляєте їздити?

- Найкомфортніше - це 110-120 км/год. Насправді людина за кермом мотоциклу не відчуває швидкості. Якщо в автомобілі ти сидиш як в коробці, то бачиш себе відносно інших і відчуваєш швидкість. А на мотоциклі такого немає, і багато хто ганяє на шалених швидкостях. На скільки ручка відкривається, на стільки і їздять. Насправді я такий же, як і всі: звісно, застерігатиму, що не потрібно з такою швидкістю їхати, але коли сам сідаю на байк, то і не помічаю, як набираю обертів.

- Часто байкери створюють аварійні ситуації?

- Частенько. Байкери не завжди розраховують ситуацію, не бачать подальший розвиток подій і потрапляють у ДТП. Але причиною в основному є брак досвіду.

- А як автомобілісти ставляться до байкерів?

- Не хочу узагальнювати, але, мабуть, негативно. Як і байкери до автомобілістів. Зараз стало важче їздити, бо в автомобілі настільки затемнені вікна, що інколи не можна побачити реальну ситуацію. Також особисто я негативно ставлюся до того, коли водії за кермом спілкуються по телефону. У Польщі і Німеччині це - абсурд. Там за перевищення швидкості на 12 км - штраф 500 євро, на 40 км - 2000 євро, а за спілкування по телефону під час руху - 800 євро. Я вважаю, що така політика абсолютно правильна.

- Як ДАЇ ставиться до байкерів?

- Зазвичай проблеми з ДАЇ виникають тому, що мототранспорт незареєстрований і мотоциклісти не зупиняються. Якщо ж водій зупинився і в нього всі документи в порядку, то претензій до нього не виникає. Але якщо ж не зупинився, то його інколи бояться не те, що доганяти, а просто переслідувати, тому що мотоцикліст, коли тікає, не дивиться на дорожню ситуацію і, як правило, закінчується це трагічно.

- А як ваша сім’я ставиться до такого захоплення?

- Вони вже звикли до цього, бо зрозуміли, що заборонити мені ширяти вулицями на байку - неможливо. Але незважаючи ні на що, сім’я завжди чекає вдома. Рідні постійно просять: “Коли приїдеш на злет, то зателефонуй, скажи, що все гаразд”.

05.08.2011Вікторія ЗУБОВА


Переглядів: 980

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17209)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13850)
• Бюджет і ми… [965] (13785)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (786)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (74)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (74)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (73)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"