Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №517 від 08.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Відпустка

Мармарис - перлина Егейського та Середземного узбережжя

Мармарис - перлина Егейського та Середземного узбережжя

Один із найкращих курортів Туреччини - Мармарис, розташувався на місці зустрічі Егейського та Середземного морів, в одній із найбільших у світі зеленій бухті, оточеній сосновими пагорбами. Це місце - один із найпопулярніших курортів на південному заході Туреччини. Невеличке, заховане серед скелястих гір, хвойних лісів, незайманих людиною. Повітря просочене хвоєю та морем, і коли тут перебуваєш, здається, що час зупинився, а ти потрапив до раю.

Мармарис розташований на південно-західному узбережжі Туреччини. Всього півтори години їзди автобусом нас віддаляли від аеропорту Даламан до омріяного Мармарису.

Варто зауважити, що Мармарис до сьогодні лишається мало відомим українцям, які вирушають на відпочинок до Туреччини. Більшість туристів, які обирають Мармарис місцем свого літнього відпочинку, приїжджає здебільшого з Великої Британії, Німеччини та Нідерландів. Турки, якщо їдуть відпочивати в рідні краї, теж обирають саме Мармарис. Хоча російських та українських туристів тут також вдосталь.

Мармарис - це найекологічніший курорт Туреччини, тому, найкраще він підходить для відпочинку цілою родиною.

Тури на Мармарис привертають увагу як любителів тиші, так і справжніх поціновувачів стародавньої культури і сучасних розваг.

Ласкаве море, ніжне сонце, чисте хвойне повітря, оригінальні ласощі місцевого та імпортного виробництва доставлені сюди зробили цей курорт улюбленим серед європейців: англійців, німців, бельгійців, і останнім часом російських та українських туристів.

Головна перевага цього курортного міста - це чисте море і пляжі. Тут ви не побачите накиданого сміття чи недопалків. Місцеві жителі досить ретельно дбають про порядок, всюди - на алеях, пляжах, стоять смітнички чи глечики для сміття. Оскільки місто розташоване в зеленій бухті, яку з усіх боків оточили високі гори, то і готелі різних категорій тут розташовані безпосередньо на березі моря.

Перш ніж їхати на відпочинок, ми звичайно дізнавалися максимум інформації про цю країну і власне курорт, адже погодьтеся, для гарного відпочинку важливу роль відіграє не тільки наявність моря. Нам було важливо знати про готель та його інфраструктуру. Місце розташування, можливість екскурсій, прогулянок, чистота, гостинність, сервіс, кухня і, звичайно, морське повітря, гарні краєвиди. І ми не помилилися, коли обрали готель “Ideal Prime Beach” - п’ять зірок, тут можна отримати все й одразу.

Історичний ракурс

До 70-х років ХХ-го століття Мармарис був звичайним селищем, мешканці якого заробляли на життя рибним промислом і вирощуванням цитрусових. Усе змінилося, коли в його мальовничу бухту випадково запливли французькі туристи, що відпочивали на острові Родос. “Це місце ідеальне для туризму”, - сказали вони. Сказано - зроблено. Незабаром, був зведений перший чотиризірковий готель “Лідія”. За кілька років комфортабельні готелі буквально засіяли узбережжя, і зараз, у курортний сезон, населення міста збільшується до ста тисяч. Віддає перевагу відпочинку тут і турецька еліта. Тургут Озал, будучи президентом Туреччини, обрав Мармарис для своєї літньої резиденції, а інший колишній президент, Кенан Ервен, пішовши у відставку, також оселився саме тут.

Ця перлина Егейського узбережжя здавна приваблювала древніх лідійців і карійців. Мармарис був заснований у VI ст. до нашої ери і отримав назву Фіскос. Вже у ті роки він славився своїми торговельними традиціями. У 334 році Фіскос захопили війська Олександра Македонського. Потім він став частиною Візантійської імперії. Згодом місто завоювали сельджуки, а потім османи. У XVI ст. Султан Сулейман відновив зруйновані стіни міста і дав йому назву Мімарис, яка пізніше перетворилась на Мармарис.

Єдиною згадкою про минуле міста є фортеця, споруджена в час османського правління. Її міцні зубчасті стіни зі стрімкою вежею чітко видно в центрі півострова, що глибоко заходить у море. Сучасний Мармарис розкинувся біля підніжжя зелених гір на березі залитої променями сонця бухти. Туристи, що обирають Мармарис, приємно здивовані можливістю скупатись в обох морях - Егейському та Середземному, бо саме тут проходить природний кордон між ними.

Що купити? Турецькі трофеї

Якщо вам вдасться побувати на місцевих базарах, то ви зекономите чимало турецьких лір. Якщо ж можливості дістатися ринку немає, сувеніри та ласощі можна купити у крамницях.

Серед усього добра, що пропонують у численних магазинчиках, обов’язково придбайте сосновий мед, який славиться на весь Мармарис. Кому до вподоби турецька кава, тут великий вибір, можна заразом і турку для її приготування придбати. Гарно смакує турецький чай, але, як і каву, його потрібно правильно заварювати, щоб відчути повноцінний аромат. Тут продаються натуральні турецькі мила, з оливкового масла чи водоростей. Можна придбати кальян, сувенірні тарілки і, звичайно, найпопулярніші турецькі ласощі - рахат лукум, найрізноманітніших видів.

Якщо ви поєднуєте відпочинок із шопінгом, то у Туреччині варто купувати вироби зі шкіри, золота, одяг. Все це вам запропонують за помірну ціну. Не забувайте торгуватися!

Екскурсії

Для любителів нових вражень запропонують по-справжньому гідний вибір екскурсій на будь-який смак і гаманець. Від спокійних морських прогулянок на кораблі егейськими островами, до заходів для любителів екстремального відпочинку, як от рафтинг чи джип-сафарі.

При можливості обов’язково відвідайте такі визначні місця, як Ефес.

Ефес - давньогрецьке місто на західному узбережжі Малої Азії. Місто розташоване на околицях Сельчука, невеликого містечка в 30 км від Кушадаси.

Легендарне місто багате своєю історією. Саме тут знаходиться храм Артеміди, одного із семи чудес древнього світу. Ефес був одним з семи церков Азії, які наведені у книзі Одкровення. [4] Євангеліє від Іоанна.

Будинок Діви Марії, близько 7 км (4 милі) від Сельчука, як вважають, був останнім пристанищем Марії, матері Ісуса. Це популярне місце паломництва, яке відвідали три останніх папи. Тут є стіна бажань, кожен може на папері написати своє бажання і прикріпити його до стіни. Щороку 15 серпня цю стіну підпалюють і бажання йдуть на небеса, щоб обов’язково здійснитися.

Ще одне природне диво Туреччини - це Памуккале. Мінеральні джерела, кальцієва білосніжна гора з численними басейнами протяжністю 3 кілометри.

Памуккале, що означає “хлопок замок” по-турецьки, відомий, як восьме диво світу турецького народу. Памуккале є природним об’єктом і популярною серед туристів пам’яткою на південному заході Туреччини у провінції Денізлі. Памуккале знаходиться у Внутрішньому регіоні Туреччини в Егейському морі, у річці Мендерес. Літо - спекотне і сухе, а зима - тепла і дощова. Туристи подорожують від узбережжя Анталії та Егейського моря в Памуккале.

Період відпусток триває, а Туреччина вас завжди порадує своєю гостинністю, новими враженнями, смачною кухнею і неймовірно гарною природою.

Замовити тури до Туреччини, і не тільки, вам допоможуть спеціалісти туристичної агенції “Light Trawel”.

08.09.2011Аліна БУДАФЕНКО


Переглядів: 1142

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21064)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17207)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14463)
• Допомога під час карантину [967] (14378)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14221)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14031)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13906)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13876)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13858)
• Живи до ста! [965] (13848)
• Бюджет і ми… [965] (13783)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13773)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13654)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13565)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13563)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13502)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13114)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13096)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (740)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (81)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (77)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (76)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (74)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (74)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (72)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (72)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (71)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (69)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (67)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (65)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"