Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №525 від 03.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#4 листопада - День залізничника

Чому бідна держава в державі?

Чому бідна держава в державі?

Олександр ЛЕВИЦЬКИЙ: “Середній рівень доходів наших громадян не дає можливості встановити реальні ціни на проїзд залізницею”

Приємно відзначити напередодні професійного свята майстрів сталевих магістралей, що залізничний транспорт був і залишається надійною опорою економіки та соціальної сфери країни, гарантом успішного розв’язання найскладніших транспортних проблем. Саме залізничники возять паливо для ТЕЦ, будівельні матеріали, сировину для підприємств, добрива для ланів тощо. Принагідно нагадати, що їх частка у загальних обсягах пасажирських перевезень усієї транспортної системи країни становить більше 40 відсотків, а у вантажних перевезеннях - перевищує 90 відсотків. Не дарма залізницю вважають державою в державі: близько десятої частини національного багатства України - в основних фондах транспортної галузі. Про її здобутки та проблеми - у розмові з начальником ВП “Рівненська дирекція залізничних перевезень” Олександром ЛЕВИЦЬКИМ (на фото).

“Залізниця, наче термометр, показує стан здоров’я економіки країни”

- Олександре Федоровичу, на початку розмови хотів би нагадати нашим читачам рядок із Вашої біографії: у 29 років Ви були вже заступником начальника Львівської залізниці з перевезень - наймолодшим керівником на цій посаді за всю історію магістралі, якій 4 листопада виповниться 150 років.

- Справді, 4 листопада 1861 року, ще в часи Австро-Угорської імперії, на територію сучасної України до Львова прибув із Відня перший потяг, який називався “Ярославом”. З точки зору сьогодення, це був потяг міжнародного сполучення, бо з’єднував Відень, Краків, Перемишль та Львів. Саме з “Ярослава” починається відлік історії галузі, без якої ні в минулому, ні тепер, ні в майбутньому неможливо уявити наше життя. Сьогодні залізниця, наче термометр, показує стан здоров’я економіки країни. Зростання обсягів залізничних перевезень свідчить про те, що вітчизняна економіка почала оживати після кризи.

- Розкажіть про найбільш вагомі, на Вашу думку, досягнення Рівненської дирекції залізничних перевезень за останні роки.

- Для покращення якості обслуговування та більшого залучення пасажирів на залізничний транспорт намагаємося щороку пропонувати щось нове. Наприклад: нові маршрути приміських або пасажирських поїздів, капітально відремонтовані вокзали, що набули естетичного вигляду зі збереженням чудової оригінальної архітектури, новий рухомий склад тощо. До найбільших досягнень за останні два роки можна віднести електрифікацію парної колії дільниці Ківерці - Рівне, що в свою чергу дало змогу незначно та все ж скоротити - завдяки відсутності очікування на тій чи іншій станції зустрічного поїзда - час перебування в дорозі поїздів, які до цього часу рухались по одній електрифікованій колії. Варто відзначити заміну рухомого складу рейкового автобуса Рівне - Львів на капітально оновлений електропоїзд у складі чотирьох вагонів, в якому кількість місць збільшена у три рази.

“Нинішні ціни на проїзд залізницею треба підняти

в рази і рази”

- Відомо, що одна з найболючіших проблем галузі - хронічна збитковість пасажирських перевезень? Чи реально її подолати?

- На сьогоднішній день пасажирські перевезення в Україні - як приміського, так і дальнього сполучення - є збитковими. Насамперед, це спричинено постійним зростанням вартості енергетичних ресурсів, а також значною амортизацією рухомого складу - вагонів, тепловозів, електровозів і залізничного обладнання, що вимагає все більше коштів на їх відновлення чи підтримку в належному технічному стані, аби забезпечити безперебійні та безпечні перевезення пасажирів. Разом з тим середній рівень доходів наших громадян не дає можливості встановити реальні ціни на проїзд залізницею, аби хоча б покрити її витрати, вже не кажучи про прибутковість.

І, звичайно, потребує нагального вирішення проблема пільгових перевезень пасажирів. Нині серед усіх користувачів залізничного транспорту - передовсім, на приміських маршрутах - 50% пасажирів становлять громадяни, що мають право на пільговий безоплатний проїзд. Звісно, залізниця, виконуючи роль соціального виду транспорту, бере на себе непомірний тягар фінансових витрат, які, на жаль, держава компенсує їй у неповному обсязі. Так, за 9 місяців поточного року дирекцією перевезено пасажирів пільгових категорій на загальну суму 7,9 млн. грн. При цьому з державного бюджету нам відшкодовано лише 4,7 млн. грн., що становить 59,5%.

- На скільки відсотків треба підвищити ціни на пасажирські перевезення, щоб покрити витрати залізниці?

- Щоб пасажирські перевезення були прибутковими або, принаймні, їхня рентабельність дорівнювала нулю, нинішні ціни на проїзд треба підняти в рази і рази. Сьогодні собівартість 10 пасажиро-кілометрів становить 4,32 грн., а дохідна ставка складає 0,35 коп. Зробивши певні розрахунки, ми виходимо на те, що для покриття витрат на пасажирські перевезення ціни на проїзд треба збільшити в 12 разів. Якщо зараз, наприклад, вартість проїзду у приміському поїзді від Рівного до Здолбунова складає 5 грн., то новий тариф повинен становити 61,50 грн.

- Які новинки впроваджені цьогоріч для поліпшення обслуговування пасажирів?

- Сьогодні створена можливість зарезервувати місце у вагоні пасажирського поїзду для проїзду за обраним Вами маршрутом, скориставшись послугою - замовлення проїзних документів через Інтернет з наступним їхнім викупом у квитковій касі. Якщо пасажир не знаходить через Інтернет поїзд за бажаним маршрутом або у нього виникли будь-які інші проблеми і питання, є можливість зарезервувати, оформити і придбати проїзний документ через відділення “Укрпошти”. Роздрукування проїзних документів при пред’явленні бланка замовлення виконується у будь-якій автоматизованій залізничній касі.

“Для залізничників Карпати взимку - майже те саме, що Південь влітку”

- Які приємні сюрпризи принесе пасажирам залізниці Євро-2012?

- Зараз тривають масштабні роботи до впровадження на Львівській залізниці від Здолбунова до Львова швидкісного руху в рамках підготовки до Чемпіонату з футболу Євро-2012. А в наступному році цією дільницею пройдуть перші швидкісні поїзди європейського зразка з покращеним внутрішнім інтер’єром, які відзначатимуться, передовсім, плавністю руху.

- З наближенням до зимових свят міграція населення зростає, з кожним днем це спостерігається все більше і більше. Відтак, велика частина громадян обирає залізничний транспорт. Чи всі зможуть вчасно дістатися до родичів, друзів чи місць відпочинку?

- Аби максимально задовольнити потреби пасажирів у цей період, залізниця вводить багато додаткових поїздів. Адже слід враховувати, що пасажиропотік значно збільшується за рахунок туристів, які прямують на відпочинок у мальовничу гористу місцевість нашої країни - Карпати. Можна провести цікаву аналогію: для залізничників Карпати взимку - майже те саме, що Південь влітку. Якщо влітку більшість додаткових поїздів призначається в Південному напрямку, то взимку, навпаки: з усіх залізниць України прямують додаткові поїзди в напрямку Львівської залізниці.

- Чи планується скорочення маршрутів на зимовий період?

- Скорочення руху пасажирських поїздів у зимовий період не відбуватиметься. Тільки, як виняток, щороку спеціальним рішенням “Укр-залізниці” на один рейс скасується кілька поїздів з меншим попитом у новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня. Адже нераціонально переганяти порожняки. Що стосується поїздів, на які завжди є попит, то вони, попри святкові дні, будуть курсувати у звичному режимі відповідно до встановленого графіку руху.

- Ваші передсвяткові побажання колегам по праці, партнерам та пасажирам.

- Напередодні великого ювілею - 150-річчя Львівської залізниці та професійного свята - Дня залізничника, який ми з 2003 року відзначаємо 4 листопада, в день народження першої сталевої магістралі України, хочу, насамперед, привітати всіх залізничників зі святами, що наближаються, висловити їм велику подяку за самовіддану старанну працю, за їх вагомий внесок у розвиток залізниці, а також подякувати всім пасажирам і замовникам вантажних перевезень за те, що вони обирають залізничний транспорт. Щиро вдячний Вам за Ваші корисні пропозиції, спрямовані на покращення сервісу обслуговування. Ми ж у свою чергу будемо радувати Вас новими послугами та поїздами. Прихильної долі Вам, вагомих здобутків, міцного здоров’я, миру і злагоди в родинах, невичерпної енергії та професійної удачі!

03.11.2011Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 969

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (928)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"