Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №529 від 01.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Люди серед нас

Сергій Лук’янов: “Ставши митником, я зрозумів, що це саме моя професія”

Сергій Лук’янов: “Ставши митником, я зрозумів, що це саме моя професія”

З 1996 року розпочав роботу у митних органах Сергій Лук’янов - начальник Рівненської митниці. Одразу після закінчення Львівської комерційної академії влаштувався на роботу в митницю. Пройшов шлях від інспектора до начальника митниці. Працював у Дністрянській, Чернівецькій обласній, Південній та Кримській митницях.

- Фах митника дуже багатогранний. І хоча в основному ми займаємося контрольною службою, тобто перевіряємо все, що проходить через митний контроль, та все ж, у рамках цієї професії, доводиться часто бути економістом, фізиком, хіміком, товарознавцем. Адже особливостей у здійсненні митного контролю настільки багато, що встежити за кожною деталлю інколи дуже важко, - розповідає Сергій Лук’янов.

- Сергію Віталійовичу, розкажіть, як склалося, що Ви обрали професію митника?

- Це просто доля. Адже спочатку я вступив у Львівський торгово-економічний інститут, а закінчив Львівську комерційну академію, тоді якраз проводилася переакредитація усіх навчальних закладів України.

Ставши митником, я зрозумів, що це саме моя професія. Хоча спочатку був впевнений, що економіст - моє майбутнє, але перетнувши поріг митниці, зрозумів - ось чим хочу займатися у житті! Бути митником - означає бути всебічно розвиненою особистістю. Необхідно постійно займатися самовдосконаленням.

- Чи не важко було освоювати професію?

- Коли я прийшов на роботу в митницю, здавалося, що саме на митника мене і вчили, хоча напрям підготовки у навчанні був - економіка підприємства. Та порівняно з іншими колегами, які прийшли з гуманітарних вузів, мені зорієнтуватися у роботі було набагато простіше.

- Чи було у Вас хобі у юності, яке пізніше допомогло у митній справі?

- Я тривалий час займався спортом, а саме рукопашним боєм, але ніколи не застосовував свої навички у конфліктних ситуаціях. Хоча, можу із впевненістю сказати, що спорт дисциплінує і виховує.

- Особливістю Вашої професії є постійні переїзди. Чи не важко щоразу налагоджувати стосунки з колективом?

-Я вже звик до постійних переїздів. Передусім важливо, щоб була добре організована робота. У митній службі прийнято, що всі керівники на одному рівні налагоджують роботу, тому приїхавши на нове місце легко зорієнтуватися. Тобто, немає такого, що ти приїхав і розпочинаєш роботу з нуля. Тому головним завданням залишається вдосконалювати роботу митниці.

-А як до такого способу життя ставиться Ваша сім’я?

- Родина мене підтримує. Як говорять у народі, куди голка - туди і нитка. Звичайно, є деякі побутові труднощі, пов’язані зі школою та дитсадком, але нічого, для того ми і створюємо сім’ю, щоб підтримувати один одного.

Тим більше - це цікаво, особливо для дітей. Виходить, що вони вивчають географію не за підручником, а на практиці.

- Чи виявив хтось з дітей бажання піти Вашим шляхом?

- Так, мій старший син нещодавно пішов до школи і коли першого вересня вчителька розпитувала - хто ким хоче бути, він однозначно заявив - хочу бути митником. Але час покаже, як все складеться.

- Чи були люди у вашій професії, яких Ви б могли назвати наставниками?

- Звісно, такі люди були. Але своїм наставником вважаю передусім колектив, який і виховує, і дисциплінує. Адже коли ти тільки починаєш працювати, відразу звертаєш увагу на те, як працюють колеги, і бачиш перед собою поставлену планку, намагаєшся відповідати заданому рівню.

- Чи були у Вашій роботі цікаві, незвичні випадки?

- Був один, коли мій колега виявив порушення митних правил, суть яких полягала у тому, що громадянин щось не вніс у декларацію. Відповідно до порушення, потрібно скласти протокол, і у процесі цієї роботи порушник розуміє, що основним доказовим документом у цій справі є декларація. Довго не думаючи, громадянин вихопив документ і почав їсти його на очах в інспектора. А без декларації протокол втрачає юридичну силу.

Тобто, у нашій професії вистачає різних випадків, які з одного боку є кумедними, а з іншого - складними.

- Які головні завдання ставите перед собою у новому колективі?

- Як керівник Рівненської митниці, хочу правильно організувати роботу. На першому місці, звичайно, наповнення Держбюджету. У цьому місяці план розпису складає 178 мільйонів, і ми його виконали.

Наразі основні зусилля направляємо на боротьбу з наркотиками. У цьому році порушено дві кримінальні справи.

- А що Ви можете сказати щодо корупції, яким чином проводиться робота у цьому напрямку?

- У нас є відповідальні за цю сферу діяльності. Це головні інспектори із боротьби із оббіганням корупційних проявів. Вони систематично проводять аналіз діяльності посадових осіб митниці, антикорупційну експертизу всіх документів, які видає митниця. Також взаємодіють із правоохоронними органами, для того, щоб володіти інформацією і мати можливість спрацювати на випередження. Головним завданням цих посадових осіб є недопущення вчинення корупційних діянь.

- Як збираєтесь вдосконалювати роботу на Рівненській митниці?

- Ми постійно над цим працюємо. Зараз розвиваємо проект “Електронна митниця”. Вже домоглися того, що лише у рідкісних випадках оформляються документи у паперовому виді за переміщенням товарів. А в цілому 95 відсотків документів формуються в електронному вигляді.

Також збільшилось оформлення електронних вантажних митних декларацій. Думаю, що до кінця року ми доб’ємося того, що 30-40 відсотків декларацій оформлятимуться електронно, а документи контролю за переміщенням товару - в 100-відсотковому вигляді.

Взагалі, завдяки проекту “Електронна митниця”, роль митниці у майбутньому буде суто формально-аналітична. Тобто, це буде митниця, яка не асоціюватиметься для людей з якимись перепонами.

- Крім “Електронної митниці”, які ще проекти будуть представлені у Рівненській митниці?

- Ще реалізовується проект “Попереднього документального контролю”. Він полягає у здійсненні контролю екологічного, санітарно-епідеміологічного і фітосанітарного та контролю за переміщенням культурних цінностей виключно посадовими особоми митниці.

З 15 грудня цей контроль буде запроваджено в пунктах пропропуску Рівненської митниці. Тобто перевізник передаватиме пакет документів, і якщо вони відповідатимуть загальновизнаним стандартам та транспортний засіб буде у належному стані, тоді ставитиметься відмітка, що попередній документальний контроль проведено. І всі служби, які проходять фізичні та юридичні особи при перетині кордону, а їх у нас зараз п’ять (прикордонники, митники, фітосанітарії, екологи і санітарно-епідеміологічний контроль та контроль за переміщенням культурних цінностей), без потреби, залучатися не будуть.

- За період роботи митником Ви встигли багато де побувати. Чи є улюблене місто, яке найбільш запам’яталося?

- Всі міста, в яких я проживав, мали свої переваги. Зараз я не можу сказати, що десь мені було краще, а десь гірше. Головне, що поруч завжди знаходилися хороші люди, завдяки яким мені було комфортно жити і працювати, і родина.

-А що Ви можете сказати стосовно Рівного?

- На жаль, з містом ознайомитися ще не встиг. Бачив хіба що центр, де знаходиться митниця, але маю бажання найближчим часом прогулятися і більше дізнатися про Рівне.

- Як відпочиваєте у вільний від роботи час?

- Для мене найкращий відпочинок - це проведення часу з родиною. Поспілкуватися із дітьми, зарядитися їхньою енергією. У мене троє дітей, і вистачає по півгодини з кожним поспілкуватися, щоб отримати позитивний заряд і бажання працювати.

01.12.2011Юлія ГОЛИК


Переглядів: 1686

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (729)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"