Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №535 від 13.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Знай наших

Руслан Алексіюк: “Щоб в Новому році все було краще”

Руслан Алексіюк: “Щоб в Новому році все було краще”

Біганина магазинами, складання святкового меню, вигадування незвичайних костюмів, прикрашання офісу і, нарешті, корпоратив. Вся ця святкова метушня якнайкраще нагадує нам про Новий рік та різдвяні свята. А от про створення святкового настрою і проведення корпоративів добре знає ведучий, тамада, КВНник, а з недавнього часу і художній керівник КЗ “Рівненський міський палац культури” Руслан Алексіюк. От ми і вирішили поспілкуватися з паном Русланом, щоб з перших уст дізнатися про життя за кулісами.

- Пане Руслане, а як взагалі вийшло так, що ви розпочали грати на весіллях?

- Розпочалося все з того, що нас покинув батько. Це були не дуже приємні часи. Родині потрібні були гроші. Та зважаючи на те, що я грав на всьому, що бряжчить, вирішення цієї проблеми прийшло миттєво. Спочатку мене запросили в один колектив, у якому не було бас-гітариста. На моє запитання, що таке бас-гітара, мені її показали, і вже наступного дня я відіграв весілля на цьому інструменті. Відповідно, луснули всі мозолі на пальцях. І вже наступного тижня на весіллі я був барабанщиком. Ось так я й розпочав працювати - весільним музикою. Позаяк мені тоді було років 14-15, алкоголю не пив і був єдиним тверезим серед усієї цієї компанії.

- Ви так рано розпочали свою трудову діяльність, а як вдавалося поєднувати роботу з навчанням?

- Оскільки мені після школи не вдалося вступити до інституту, я, щоб не втрачати рік, пішов навчатися в училище. Там, звісно, я також брав участь у всіх концертах, вечірках - скрізь, де тільки можна було.

У той час я вже непогано заробляв, скажімо, за один день я отримував стільки, як моя мама за місяць. І мені думалося, що так буде завжди. У результаті, після закінчення училища я не пішов вступати до інституту культури, натомість, як мені здавалося, обрав дуже популярну спе ціальність - менеджмент, в іншому горе-вузі. Цікавим є той факт, що на студентському квитку у мене зверху був напис “Студент спеціальності МВС”, тобто менеджер виробничої справи. Але про те, як розшифровується абревіатура і що взагалі це за фах, ніхто не знав, тому я інколи дозволяв собі трішки побешкетувати, а потім, показавши студентський, “відмазатися” від міліції.

Та неабиякий курйоз стався під час мого навчання. Якось після Нового року приїжджаю в Рівне, а інституту… немає. Тобто, вся ця навчальна структура через певні обставини “посипалася”, і я залишаюся з папірцем, на якому написано: “Провчився три роки за спеціальністю...”, але у вузі, який ніде, виявляється, не був зареєстрований, а вважався філіалом італійської академії із Сан-Маріно.

- Але в результаті ви однаково прийшли в культуру?

- Маючи на руках диплом електрика четвертого розряду та папірець, що я провчився три роки у вузі, про який ніхто нічого не чув, я йшов містом і прекрасно розумів, що роботи немає, музична група розпалася... От я йду і бачу вивіску: “Оголошується набір студентів на навчання...” - і згадую, що мені говорили три чи чотири роки назад - культура за тобою плаче. І я вирішив подати документи до Театрального інституту. Заходжу, а мені говорять, що сьогодні останній день подачі документів, якщо чогось не буде, то ви не пройшли. А вже через три дні - екзамен. Скажу чесно, що я до нього не готувався. Проте мені пощастило - з абітурієнта я перетворився на студента.

А якось одного разу потрібно було провести певний захід у театрі. Та всі знають, що люди мистецтва всі такі на “понті” і говорять: “Та ви що, я цього не робитиму…” - отак один із ведучих дійства відмовився, і мені запропонували змінити його. Я провів один концерт, на якому були присутні тодішні керівники міста, і от з того часу практично половину державних заходів вів я. Було таке, що я чотири роки проводив День Незалежності на центральному майдані. Тобто в той момент мене витягнули як ведучого.

- Після закінчення навчального закладу, чим почали займатися?

- Далі розпочалася більш жорсткіша смуга. Я закінчив інститут і єдину роботу, яку знайшов, це електриком у Текстильнику. Відповідав за телефонні кабелі і разом з тим вів концерти. І тут якось, восени, мене викликають на зустріч. Називають адресу, я приходжу, відчиняються двері і в мене відвисає щелепа. У шикарній квартирі сидять двоє жіночок з дуже впливовими прізвищами, дочка і мати, говорять, що вирішили запросити мене потамадувати на весіллі. Я розумію, що якщо без підготовки піду проводити це весілля, мене просто поб’ють і заплюють. Йду я тоді до свого викладача з інституту культури, Шолудько Наталі і прошу підготовити мене до цього заходу. На весіллі в мене не було навіть мікрофона, та й взагалі нічого не було. І я своє перше весілля, до речі, після того більше ніколи такого не було, провів з блокнотиком у руці. Чи-то спрацювало те, що всі люди, які там були, час від часу бачили мене на сцені і думали, що так і потрібно, чи-то горілка була дуже міцна, але всім сподобалось. І найцікавіше, що коли ми говорили тоді про кошти, я сказав, що беру за послуги тамади 300 гривень Закінчується весілля, до мене підходить молода і дає мені 300 доларів, в мене у той момент не один м’яз не здригнувся на обличчі, і як ніби так і мало бути я сказав: “Дякую”, - поклав гроші до кишені і зрозумів, що більше грати весілля я не буду...

Після цього мені здавалося, що життя увійшло у своє русло. Я працював у Текстильнику, паралельно вів концерти, грав у постановках. І тут було одне, друге, третє… та враз все змінює телефонний дз вінок - мене запросили на співбесіду в РЕГІ. Я відпрацював десять ро ків і десять днів, особливо в роботі ніхто не допомагав, але з іншого боку і не заважали. Я продовжував творчу діяльність - протягом цього часу були створені ліга КВН, акустичний рок-гурт “Дикий мед” та громадська організація КВН міста Рівне.

- Ви задіяні у стількох справах одночасно, а чи вистачає часу на родину?

- Вперше я переглянув своє ставлення до мистецького життя, коли прийшов додому і моя дружина Руслана запитувала дочку, показуючи фото, а де тато? Я сидів навпроти них, а дочка показала на фотографію і сказала: “Ондо тато”. І тоді я зрозумів, що хапатися за все і одразу, це не вихід. І з того часу почав розмірковувати.

А зовсім порозумнішав бі льше року тому, коли дізналася, що дружина вагітна другим дитям. Тоді зрозумів, що все життя душею можна бути молодим, але коли у тебе з’являються діти, на світ дивишся зовсім по-іншому. Тепер мені хочеться присвятити себе родині, проводити свята не на корпоративах, а вдома, слідкувати за кожним новим кроком мого сина, бачити, як дорослішає донька... З новим етапом мого життя з’явилися і нові ідеї, зокрема, створення громадської організації “Тато-clubRV”, метою якої є допомогти молодим татусям не розгубитися в новій ролі та стати справжнім батьком і надійним тилом своїй сім’ї.

- Де ви зазвичай проводите новорічні свята?

- Я майже кожен Новий рік зустрічав на роботі. Перший мій новорічний корпоратив, як зараз пам’ятаю. Я тоді працював з дружиною мого друга Наталкою. Ми придумали цілу концепцію проведення свята, набрали з собою костюмів. Ми тоді побудували це дійство на ностальгічній нотці. І тоді мене дійсно вразило, на скільки люди насправді вірять у казку. Я пішов з мішком, щоб люди кинули в нього все, чого бажали позбутися в новому році. І тут якийсь чоловік кидає сигарети та говорить: “Я хочу кинути курити”, інший стискає серветку: “Я хочу зайнятися спортом”... Далі ми переодягалися в різні костюми і продовжували проводити захід. І от на закінчення я з Наталкою виходжу, щоб завершити все це дійство, а народ говорить: “Нехай виходять всі”. Тобто ми відпрацювали тоді так цей вечір, що гості подумали що нас не двоє, а чоловік сім проводили це свято.

- Яке з новорічних свят найбільше закарбувався у вашій пам’яті?

- Найнепередбачуваніший Новий рік в мене був, ще коли я навчався. Поїхав у село для того, щоб привезти продукти - картоплю, буряк, моркву і таке інше. Набираю в сумку овочів - кладу все це на санчата і тягну через поле до електрички. Дивлюся, а вона вже показує мені хвіст. Я таки допхався до вокзалу, виявилося, що наступний потяг о 23:50. І переді мною постає питання, що робити. Їхати і зустрічати Новий рік у вагоні, чи повертатися додому і святкувати його самому. Тоді зателефонував хлопцям, з якими мав зустрічати це свято, і говорю, що приїду підранок. Приходжу в хату приблизно о 23:15, швиденько розрізаю картоплю і кладу на неї сало, відправляю в духовку. Відкрив компот, додав оцту - так зробив собі шампанське. О дванадцятій годині випив, з’їв картопельки, почитав книгу, подивився трішки телевізор і о п’ятій годині ранку пішов на першу електричку. Це був найнесподіваніший Новий рік.

- Які ваші плани на майбутнє?

- Наразі плануються два нових проекти. Перший - телевізійна чоловіча програма, яка розкриватиме життя сильної статі з усіх сторін, а другий - гумористичний, зовсім не схожий на те, що робилося до цього часу. Звісно, я маю ще багато ідей, які в майбутньому реалізовуватимуться, та всьому свій час.

“Люди з часом змінюються. Коли я тільки розпочинав працювати, глядачі були більш радісні. Кожного Нового року чекали якогось дива. Зараз все по-іншому, на обличчях читаються такі емоції, як “радість відчаю”. Доброти менше стало в людях. Якщо раніше говорили, що в Новому році все буде краще, то тепер ця фраза звучить так: “Щоб у Новому році було не набагато гірше ніж у цьому”. Незмінними залишилися тільки діти, які щиро вірять у диво і в те, що в цьому світі є казка”.

13.01.2012Юля ГОЛИК


Переглядів: 1321

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13509)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (899)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"