Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №538 від 03.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Таке життя

Попередження про зраду

Чоловіка усю ніч не було вдома. Галина всі очі видивилася у нічне темне вікно, крізь яке ледве пробивалося тьмяне місячне сяйво й своїми гілками загадково похитувала старезна яблуня. Ще вчора нібито усе було звично, буденно й, здається, незмінно. А сьогодні й місяць по-інакшому на землю зазирає, і яблуня якось по-особливому сумує за молодими своїми літами. Сумує, як і вона, Галина.

Всі довкола вважали її занадто гордою, неприступною та розумною. Ці почуття їй прищепили з дитинства батьки. Отож вже змалку Галина почувалася якось по-особливому. Неземна, не така, як усі. Заміж вийшла, ніби ненароком. Любила-нелюбила, але достеменно точно знала, що чоловік її любить безтямно. Це лоскотало її честолюбство. Так-так, честолюбство, бо горда маленька дівчинка, зрештою перетворилася на самовпевнену, закохану тільки в себе особу. Григорій спочатку на руках носив свою молоду дружину. Але з часом, спотикаючись через каміння її непростого характеру, холодніла його закохана душа й, врешті-решт, почала вириватися з незрозумілого походження тенет, рвучись на всі боки, шукаючи легкого, світлого шляху.

Спокій душа Григорія знайшла, зблизившись з душею випадкової жінки, котра приїхала в їх село на заробітки. Проста, скромна, випробувана долею й життям Марійка глибоко запала до серця Григорія. Той, незважаючи на дім - мов повна чаша, на досконалу, самодостатню дружину, все частіше намагався знайти зустріч з Марійкою. Говорили-говорили. Про все й ні про що водночас. Так, ніби знають одне одного давним-давно, ще з колишнього життя.

Галина дізналася про все насамкінець. Не вірила. Боялася відверто поговорити з чоловіком. Втікала від розмов сусідів та подруг, намагалася не помічати багатозначних поглядів. Інтуїтивно відчувала, що чоловік вислизає з-під її влади. Але не вірила собі, не вірила більш, ніж красномовним доказам. І ось, нарешті, збулося. Григорій, вперше за п’ять років їх спільного сімейного життя не прийшов додому ночувати. І на ранок його не було. Галина клопоталася коло двох дітей, а сама подумки була поруч з тим, хто ще вчора здавався просто її додатком. Хотілося вийти на вулицю - так, ніби це одразу змінить ситуацію й чоловік обов’язково з’явиться на вигині їх сільської вулиці. Але не хотілося знову спіткнутися через неоднозначні погляди сусідів, які, здається, завжди знають все, що діється поза плотом, що поряд з їх обійстям.

Стрепенулася, коли рипнула добротна хвіртка. Увійшла незнайома, похилого віку жінка.

- Ви - Галина? - Швидше за все ствердила, ніж запитала, бо, не дочекавшись відповіді, продовжила. - Будьте обережні. Ваш Григорій з Марійкою зв’язався. Вона з нами живе, разом працюємо, то все бачу, розумію й помічаю. Щось зле вона проти вас надумала. Дивіться добре за чоловіком, бо інакше заберуть. І ще одне: я у вас не була, бо інакше й мені не з медом вийде.

Не вийшло залишити все у секреті. Григорій - за плечима. Недобре, зле подивився на непрохану гостю. Та, ніби нижчою стала, ладна була крізь землю провалитися.

- Що? - Запитав. - Язики тренуєте? Менше б до людських пліток прислухалися...

Галина змовчала. Вчула ж бо в чоловікових словах фальшиві нотки. І відразу накотило недобре, болюче, гірке на присмак відчуття. Так пахне, такий смак має тільки втрата й зрада. До вечора поряд проходили одне коло одного. Раніше, як там не було, але радилися, спільно міркували, що та як робити, а це ходять, набундючившись, одне повз одного. Кожному бракує сміливості почати першому. Може б, усе й на тому скінчилося, час розставив би все на свої місця, якби Галина не подалася на другий кінець села, де жила Марійка. Вклала дітей, дочекалася, поки чоловік рівніше почне дихати (значить, заснув), накинула темну хустку на голову й гайда з’ясовувати стосунки. Що там між жінками відбувалося, ніхто достеменно не скаже, але на другий день Галина не підводилася з ліжка, а Марійки й слід простиг - поїхала звідси, навіть розрахунок не отримавши за два місяці роботи в їхньому господарстві.

- Вистачило гордості? - Запитав Григорій, коли про все дізнався. - Село гримить...

- Село гримить не від того, що я попередила цю... цю... Село гримить через тебе. Як ти міг?

- Що?

Галина продовжувала, намагаючись захиститися.

- Ти знаєш, що вона проти мене виношувала? Зі світу хотіла мене звести. Стара все розказала. А ти - сліпець, як мале кошеня, плентався за її спідницею. Чого тобі тут не вистачало? Невже вона тієї любові в тебе заслужила більше, ніж я?

Григорій мовчав. А Галина не вгамовувалася. Лила бруд на Марійку, хоча напевно нічого не знала. Григорій дивувався, звідки стільки злості та в’їдливості у дружині. Ніколи не бачив її такою. Шукав відгомін любові у своєму серці й не знаходив. Знав, що з Марійкою ніколи не будуть поряд, шкодував за цим й водночас розумів, що й з Галиною вони вже інакші. Галина ще відшукає адресу своєї суперниці, напише їй листа на декількох сторінках, що ряснітимуть від образ, прокльонів та погроз. І ніхто не знатиме, що попередження те не допомогло: народить Марійка сина, що буде він, як дві краплі води, схожим на Григорія. Але ні він, ні Галина про це не дізнаються. І на цей раз мовчатиме стара доброзичливиця, яка свого часу переступила поріг Григорієвого обійстя. З часом на цьому обійсті пристрасті вщухнуть, але любові вже не буде. А десь, всупереч попередженню про те, що на чужому горі свого щастя не збудуєш, бігатиме весняними калюжами чорнооке хлопча. Воно не претендуватиме на батьківську увагу й підтримку - просто ростиме й насолоджуватиметься нехитрому щастю.

Марійка ж, зрештою, зустріне свою долю. Тільки часом, коли у вікно зазиратиме весняний місяць, згадуватиме кароокий погляд того, з ким поряд ніколи бути не зможе.

03.02.2012Володимир ПІНЧУК


Переглядів: 860

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13879)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (806)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (76)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"