Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №542 від 07.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс житейський

ХТО ДУМАЄ ПРО КІНЕЦЬ СВІТУ: ОПТИМІСТИ, РЕАЛІСТИ ЧИ ПЕСИМІСТИ?

Думки різних експертів про можливість швидкого Апокаліпсису

“Завтра - Армагеддон!”. Так я колись жартував, кажучи своїм друзям та знайомим. Люди завжди звертали увагу на це, колега по перу Ольга стурбовано запитала:

- І що тепер? Ховатися по підвалах?

Почувши відповідь на це запитання, довго сміялася. А йшлося про те, що фільм “Армагеддон” показуватимуть завтра на телеканалі “Інтер”.

Це було 5-7 років тому. Але зараз не до сміху?.. Віруючі різних церков та конфесій кажуть про можливий швидкий Апокаліпсис - від протестантів (баптисти, п’ятидесятники, харизмати, адвентисти) до деяких православних. Найбільш радикальні з них вважають, що епоха електронного концтабору і введення ідентифікаційних кодів та біометричних паспортів - це наближення кінця Світу. Ну, до свідків Єгови із їх постійними твердженнями про “швидкий кінець сучасної системи речей” ми всі звикли, але, може, серед плевел є і зерна?

Із проханням прокоментувати інформацію та чутки про кінець Світу ми звернулися до психологів та священиків (пасторів) різних церков.

- Тільки один Бог знає, коли настане кінець Світу. Так написано у Біблії, - каже лікар-психотерапевт Рівненського обласного центру психічного здоров’я населення Михайло СИМОНОВИЧ, який має православний світогляд.

- Можливо, Апокаліпсис справді наближається. Але до цього потрібно адаптуватися, - відповідає психоаналітик Галина ДАРІЙ.

Пані Галина була обмежена в часі, тому нам не вдалося її детально розпитати, що саме вона мала на увазі. Очевидно, прийняти це усвідомлення - і жити далі.

Популярні православні журнали часто цитують Святих отців, які кажуть, що коли ми наближаємося до Бога - то він відкладає, відтерміновує кінець Світу. Отже, слід молитися, поститися, спілкуватися з іншими віруючими та дивитися православні і євангельські телеканали “Глас”, “SNL”, “Київська Русь”. Звучить майже у стилі однієї із християнських електронних груп ВКонтакті.

А що думають самі священики та віруючі?

- Зрештою, для кожної людини може раптом настати ІНДИВІДУАЛЬНИЙ кінець, так що не варто перейматися одним кінцем Світу. “А Він їм (апостолам) відказав: “То не ваша справа знати час та добу, що Отець поклав у владі Своїй”( Дії, 1:7), - відповідає Юрій ТУРОВЕЦЬ, проповідник у п’ятидесятницькій церкві. - Ще одна цікава цитата: “А про часи та пори, брати, не потрібно писати до вас, бо самі ви докладно те знаєте, що прийде день Господній так, як злодій вночі” (1 послання Павла до Солунян, 5:1-2).

- Про кінець Світу більше думають песимісти, аніж оптимісти, - дає привід для роздумів випускник Київської духовної семінарії Денис ТАРГОНСЬКИЙ. - Думки про кінець Світу та “масову чіпізацію” доходять до смішного. Якось у Радивилові на паркані біля церкви я побачив оголошення проти чіпів, в якому стверджувалося: люди, які матимуть мікрочіп на чолі чи на правиці, якщо вони загинуть в автокатастрофі та їх тіло рознесе на шматочки - силою Сатани будуть возз’єднані в живий організм. Люди думають про кінець Світу, бо не мають радості тут і тепер, не помічають людей, яким потрібні їх увага та співчуття. Ми маємо більше думати про Христа, аніж про Антихриста. І тоді побачимо, який прекрасний Світ та люди, які у ньому живуть.

- 2012 року кінця Світу не відбудеться, - упевнено заявляє пастор харизматичної церкви “Місто на горі” Людмила ХИЖНЯК. - Бо у Святому Письмі написано: кінець наступить тоді, коли люди його не очікуватимуть.

Старійшини свідків Єгови дозволили лише цитувати літературу їх Товариства Вартової Башти, й порекомендували подивитися сучасні наукові книги. Книга “Пізній протестантизм в Україні” за редакцією проф. Петра Яроцького (Дрогобич, вид-во “Сурма”, 2008 рік) пише: “Напередодні... сподівань у зв’язку із 1975 роком зазначалося: “Знищення світової релігії (одна із ознак кінця Світу, як розуміють свідки Єгови - О.П.) уже наблизилося. Самі релігійні керівники прискорюють своє знищення, дратуючи політичних діячів своїми діями, бунтівними промовами, втручанням у політичні справи. Релігія стає, наче скалка в тілі... Її занепад може відбутися за один день і несподівано”.

“Знаряддям помсти в руках Єгови над релігією” мав виступити “червоний звір із 10 рогами”, під яким розумілася “антирелігійна частина ООН”. Раптовий напад “червоного звіра” на “фальшиву релігію” мав завершитися атакою на “істинну релігію Свідків Єгови”. Цій темі надавали особливого значення у 1975-1977 рр., їй присвячувалося чимало публікацій у “Вартовій башті” та “Пробудись!” під промовистими заголовками,” - пише професор Яроцький на 489 сторінці книги, подаючи всі посилання на літературу т. зв. єговістів. Як бачимо, свідки Єгови лякали кінцем Світу ще в сімдесятих роках минулого століття, але він не відбувся. (Згадаймо, що в дев’яностих роках минулого століття кінець Світу обіцяло ще й Біле Братство з їх месією “Марією Деві Христос”. Чим це все закінчилося, більшість пам’ятає. Хоча далеко ходити не потрібно - ще торік у Рівному висіли білборди з попередженням про швидкий Апокаліпсис).

Щодо свідків Єгови, є й зворотній бік монети - може, й добре, що вони привертають увагу до таких ознак Апокаліпсису, як війни та катаклізми, всесвітнє проповідування Євангеліє, повальний людський егоїзм та лицемірство серед деяких діячів “загальновизнаного християнства” (так вони називають православ’я, католицизм та протестантизм). Вони допомагають людям бути проникливими, бачити те, що приховується і, зрештою, заохочують людей цікавитися Біблією та приходити до Бога - якщо не до їх релігійної організації, то до християнських церков та конфесій. У мене є кілька знайомих, яких зацікавлення літературою Єговістів привело до церкви Ісуса Христа.

Навіть зірки шоу-бізнесу, яких важко назвати релігійними людьми, говорять про можливий швидкий Апокаліпсис. Наприклад, Раїса Недашковська, відома радянська та російська актриса, зірка фільму “Комісар” (де знімалася із Нонною Мордюковою і Роланом Биковим), викладач Московського інституту культури, каже:

- Якщо ми хочемо, щоб наша Земля існувала, потрібна лише одна зброя - любов. Вся надія Творця - на нас. Потрібно очистити себе. А інакше - настане Апокаліпсис. Коли саме? А хіба те, що відбувається зараз - не Апокаліпсис? Цунамі, смерчі, землетруси... Це справжній жах. І у всьому винні наші погані думки. Адже ми походимо з Раю, а наші погані помисли перетворили його на Пекло. (“Тайны звезд”, № 41 від 12 жовтня 2011 року).

Висновок автора: очевидно, потрібна врівноважена та збалансована позиція. З одного боку - бути готовим до кінця Світу й наближатися до Бога, з іншого - жити далі й любити життя, не цуратися його маленьких радощів та не ставати категоричним, замкнутим у собі фанатиком. Вочевидь, це і є та ЗОЛОТА СЕРЕДИНА, яка у православ’ї вважається “царським шляхом мудрості”.

А як вважаєте Ви? Запрошуємо до розмови на наших сторінках.

07.03.2012Олесь ПОЛІЩУК


Переглядів: 970

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (908)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"