Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №558 від 27.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Сенс життя

Неважливо, кому допомагати, головне - бачити результат

Неважливо, кому допомагати, головне - бачити результат

Олександр Нестерук про спорт, благодійність та подарунки рівнянам

У День молоді, який країна відсвяткувала 24 червня, у Рівному мала відбутися грандіозна подія - презентація весільної арки. Однак через відпустку міського голови, відкриття малої архітектурної споруди відтермінували. Тим не менше, вже незабаром молодята матимуть можливість фотографуватися після РАЦСу не лише на тлі незабутньої природи місцевої Лебединки, але й увіковічити себе та перші хвилини свого нового сімейного життя у білій кареті, яка має вигляд серця. Та й не лише молодята, кожен рівнянин зможе подумки перенестися до неофіційної столиці кохання - Парижу. Адже саме у роздумах про Францію в Олександра Нестерука з’явилася ідея створити споруду, яка б стала родзинкою нашого міста і асоціювалася б з коханням.

- У багатьох містах України та Європи є чимало сучасних пам’яток, які приваблюють туристів своєю неординарністю та новизною, - розповідає депутат Рівненської міської ради Олександр НЕСТЕРУК. - У Рівному таких споруд немає, тож після моєї останньої поїздки за кордон я замислився над створенням чогось подібного. Спочатку хотів облаштувати у місті стіну кохання, як у Парижі, однак пізніше захопився іншою ідеєю. Архітектурна споруда має вигляд карети з двох сердець. На неї легко заходити і фотографуватися, а це приваблюватиме не лише молодь, але й усіх закоханих. Мрію, що це місце стане невід’ємним атрибутом весільної програми молодят.

Ескіз я вигадав сам, деякі елементи споруди піддивився в Інтернеті. Втілити задум у життя допомогли працівники фірми “Вільха”. Вони доклали максимальних зусиль і неабияк намучилися. Складно було не лише зробити ідеальний вигиб серця, але й якісно його пошпаклювати та пофарбувати. Оформлення здійснювали автомобільною фарбою, яка може зберігатися довше, ніж звичайна.

Дату, до якої можна приурочити відкриття, ми обов’язково знайдемо вже найближчим часом.

- Пане Олександре, ви вклали у цю споруду не лише кошти, але й свою душу. Не боїтеся, що за певний час шедевр вашого творіння можуть розмалювати, поламати, а зрештою знищити?

- Боюся. Та це буде на совісті людей. Якщо б ми не ризикували, то у місті ніколи б не було Чайкиної алеї, дитячих майданчиків, дитячих насаджень тощо. Кожна справа має свій ризик, і якщо про це постійно думати, можна взагалі нічого не робити. Коли 2006 року я став вперше депутатом, то дуже переймався, чи зможу виправдати довіру людей. І лише у другій половині першої каденції, коли вдалося втілити у життя певні проекти і довести мою готовність допомагати на ділі, я відчув сповна свою відповідальність за вибір громади.

- У місті ви позиціонуєтесь як людина, яка нічого не обіцяє. Ви або робите, або чесно говорите, що зараз реалізувати прохання неможливо. Але у житті все ж трапляються ситуації, коли просте на перший погляд питання, не має рішення, принаймні на той момент…

- Депутатство дало зрозуміти мені головне - людям не можна брехати. І я ніколи не візьмуся за справу, у виконанні якої сумніваюся. Якщо вже пообіцяв - потрібно зробити. Немає коштів у міському бюджеті - значить за свої гроші, якщо це можливо. У мене немає коштів - значить потрібно когось залучати. А проблем у місті багато, і до мене, як до депутата, люди звертаються з різними проханнями. Комусь гойдалки не вистачає біля під’їзду, комусь лавочки чи смітниці - я вже не акцентую на більш глобальних проблемах. І всім хочеться допомогти і не обділили увагою.

- Вирішення зазначених вами проблем у переважній більшості належать до компетенції міської влади, зокрема, ЖЕКів, а не окремо взятих депутатів.

- Не можу сказати, що міська влада працює на повну потужність, хоча і розумію, що на все коштів не вистачає. Однак вважаю, що за нашу громаду і наше майбутнє потрібно турбуватися, а відтак шукати резерви та можливості.

- Ви активно допомагаєте усім, хто б до вас не звернувся - спорт, культура, освіта, комуналка тощо. Для чого воно вам потрібно? Адже ви щасливий чоловік, батько, депутат. У вас є все, про що можна лише мріяти.

- Мало хто здогадується, що для активної громадської участі у житті міста, фінансування різноманітних проектів та виставок доволі часто доводиться ущемляти себе і свою сім’ю. Але не передати словами відчуття, коли я бачу результат такої діяльності, коли стають відчутними певні досягнення.

От, як наприклад, футбольний клуб “Авангард - 2010” при ЗОШ №26 (у 2010 році Олександр Нестерук став кращим Президентом футбольної команди, яка грає у другій лізі - авт.). Два роки грали у Другій лізі області, зараз увійшли в Першу. І хоча початок був не дуже вдалий, бо на тлі тих команд, які вже декілька років грають у Першій лізі, ми ще дуже слабенькі, я впевнений, що пройде рік-два, і ми займатимемо призові місця.

- Цьогоріч Кубок майбутніх чемпіонів завоювала команда саме ЗОШ №26. Це збіг?

- Цілковитий. Кубок майбутніх чемпіонів, де я виступаю меценатом, пройшов у Рівному вчетверте (у 2010-2011 рр. Олександра Петровича визнали “Меценатом року” у проекті “Гордість Рівного” та “Зіркою Рівного - 2010” за футбольний турнір “Кубок майбутніх чемпіонів” - авт.). Щороку збільшується його вага у нашому місті, а разом з тим зростає і потенціал дітей, які рвуться до перемоги, цілий рік тренуються і готуються до цих змагань. Перемагає кращий.

Допомагаю розвитку такого виду спорту, як кікбоксинг. У 2010 році брав участь у випуску документального фільму під назвою “Від азів до вершин”, присвяченому 10-річчю кікбоксингу в Рівному. У цій секції займається мій син, відтак я часто зустрічаюся з тренером, і допомагаю тим, що у моїх силах.

Мені не важливо, кому саме допомагати: баскетболістам, футболістам чи боксерам. Головне, щоб наші діти розвивалися, мали можливість займатися спортом та фізичною культурою, їздили на змагання і представляти у майбутньому не лише наше місто, область, Україну, але й Європу. Є над чим працювати, головне, щоб це цінували люди та розуміли наші можновладці.

Сьогодні ми не маємо місцевої футбольної команди, хоча сусідня “Волинь” “іде на всіх парах”. Немає в Рівному і тих спортивних баз та стадіонів, де б могли нормально займатися майбутні чемпіони. Рівненський “Авангард” з роками перетворився на справжній Колізей. І на мою думку, якщо для його відновлення потрібно 30-35 мільйонів гривень, то краще і набагато простіше було б додати ще 20 мільйон і побудувати новий, тільки вже європейського рівня.

Моєю ж мрією є величезне крите футбольне поле зі штучним покриттям, трибунами та роздягальнею на базі запасного поля Авангарду. Там, де під час зимового турніру, подекуди у грязюці, намагаються показати клас місцеві футболісти, отримуючи багато травм. А крите поле із штучним покриттям захищало б спортсменів від дощу та снігу. Погодьтесь, оцінити рівень гри, коли футболісти грають у багнюці, просто неможливо. Нехай цей стадіон буде без підігріву, адже це колосальні кошти, та все ж це буде поле, якого гідні наші спортсмени. І у цьому, я впевнений, мене підтримає усе місто, позаяк у Рівному з-поміж всіх видів спорту на першому місті стоїть все-таки футбол. І зараз, коли в Україні проходить ЄВРО-2012, це видно неозброєним оком.

- Одне футбольне поле на Ювілейному ви вже відкрили.

- Так. Сьогодні там щодня іде гра - хлопчаки і поважні чоловіки - всі із задоволенням ганяють м’яча. Ми взяли за традицію щороку проводити на цьому полі дворовий турнір по зонах. Люди із задоволенням займаються і щасливі. Зараз, щоправда, з’явилися певні технічні нюанси - поламана сітка, паркан - але це питання часу, позаяк у певних ситуаціях легше щось доробити, ніж починати з нуля.

Поряд зі стадіоном є дитячий майданчик, де розважаються дітлахи. Старші можуть пограти у баскетбол чи займатися на силових тренажерах. На жаль, у мене немає можливості опікуватися всім містом, тому допомагаю округу, який вибрав мене депутатом, і району, у якому я виріс. Повірте, у мене там ще дуже багато роботи і я навіть сумніваюся, що у цій каденції встигну зробити усе, що запланував.

- Ви вже давно висловлюєте бажання відкрити у Рівному благодійний фонд.

- На все катастрофічно не вистачає часу. Однак від цієї мрії я не відмовився.

- Чи варто чекати від вас сюрпризу на День міста?

- Так, і він також пов’язаний зі спортом. Але, якщо до цього я вирішував фінансові питання самостійно, цього разу буду змушений звертатися по допомогу до місцевих підприємців і друзів. Дуже розраховую на їх підтримку, адже вартість мого подарунка рівнянам становить близько 80 тисяч гривень.

На День міста я запросив у Рівне Василя Вірастюка з його командою. Він вже досить довго виступає на теренах нашої країни із феєричним шоу - велетні-спортсмени тягають скати, машини, роблять неймовірні силові вправи. Це надзвичайно яскраве дійство, яке варто побачити на власні очі. Незважаючи на те, що у цей час йтиме передвиборча кампанія до Верховної Ради, маю домовленість з Василем, що жодних політичних лозунгів на шоу не буде.

Планується проведення дійства в “Екваторі”, де є великий рівний асфальтований майданчик. Такий собі “великий” подарунок рівнянам на День міста…

- Та все ж не останній…

- Очевидно, така моя карма, весь час хочеться щось робити. Хтось шукає вигоду, а я хочу залишити для людей незабутні позитивні враження. Кажуть, люди з віком стають мудрішими і змінюють погляди на багато речей. Відтак наразі я шкодую лише про те, що усвідомлення важливості того, чим я займаюся сьогодні, не прийшло до мене 10-15 років тому.

P.S. Є речі, про які Олександр Нестерук не говорить, але вони його бентежать і дратують. На деякі запитання він відповідає: “Все можливо, але…”. І це “але” зовсім не пов’язано з грошима.

27.06.2012Любов РОМАНЮК


Переглядів: 930

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21180)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14316)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (443)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (71)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (58)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (54)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"