Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №580 від 06.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Тверезі погляди

10 причин

відмовитися від вживання алкоголю

Сьогодні на будь-якому торжестві, весіллі, дні народження, святі нікого не здивуєш наявністю алкогольних напоїв. Навіть більше, багато людей не уявляють святкування без вживання алкоголю. Ці п’янкі напої стали невід’ємною частиною життя та глибоко врізалися у свідомість людей. Вже змалку діти бачать своїх батьків із чаркою в руці. У їхніх очах алкоголь виглядає, як привілей дорослості, до якої вони так прагнуть. Саме тому вже в ранньому віці разом із однокласниками більшість дітей смакують “доросле життя”.

Відмовитися від алкоголю не так легко. Навіть якщо ви самі не будете пити, то знайдуться “друзі”, які звинуватять вас, що ви їх “не уважаєте” і будь-якими способами примушуватимуть вас випити з ними. Якщо ви не можете твердо відстояти свою позицію щодо тверезого способу життя, то краще уникайте таких компаній. Нижче наведені 10 причин відмовитися від алкоголю, які можуть стати стимулом вести здоровий спосіб життя для вас особисто, а також аргументацією своєї позиції тверезості у гучних компаніях.

Відмова від алкоголю допоможе зекономити кошти

Алкоголь коштує немалі гроші. Тому через систематичне вживання алкогольних напоїв суттєво страждає сімейний бюджет. Спочатку все починається із перегляду футбольних матчів за бокалом пива, потім день народження, річниця, державне чи релігійне свято і т.д. Спробуйте підрахувати витрати, які ви здійснюєте на алкоголь протягом місяця і ще раз подумайте, можливо, варто наступного місяця витратити ці гроші на важливіші і корисніші речі.

Спортсмени рекламують, але не вживають алкоголь

Із екранів телевізора зірки телебачення, відомі особистості і навіть спортсмени активно пропагують алкоголь. Ви можете подумати, що пиво чи горілка цієї марки настільки смачна, що її полюбляють такі авторитетні у суспільстві люди. Але вся справа у грошах, які зірки заробляють на своїй популярності. Їм заплатили, щоб вони, використовуючи свій авторитет, переконували наївних глядачів, що саме це пиво для чемпіонів, а ця горілка для переможців. Але зауважте, що жоден спортсмен навіть у рекламному ролику не зробив бодай одного ковтка пива!

Алкоголь шкідливий, а його вживання може мати пагубні наслідки

За останнє десятиліття виробництво алкоголю збільшилося в сотні разів. Поряд із цим у десятки разів зросла смертність серед населення. Націю намагаються споїти. Українці деградують і вмирають. Натомість, виробники алкогольних напоїв всіляко намагаються переконати людей у нешкідливості алкоголю. Але про вплив алкоголю на життя людини свідчать такі факти: 50% аварій, третина самовбивств, 80% смертей від раку порожнини рота та травної системи відбуваються через зловживання алкоголем. Згідно із даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, кожен третій на Землі вмирає через причини, які пов’язані із вживанням алкоголю.

Алкоголь не веселить і не розслабляє

Часто можна почути від людей, які полюбляють випити, що це допомагає їм повеселитися, відпочити, “відірватися на всю катушку”. Розваги та сміх відіграють важливу роль у житті людини: забезпечують відпочинок для мозку, допомагають відволіктися від буденних турбот, зміцнюють нервову систему. Але такий позитивний вплив на організм веселість та сміх мають тоді, коли вони виникають у здорової людини. Надмірна веселість у п’яної людини не має нічого спільного із природною веселістю. П’яна “веселіть” - це перша стадія наркозу - стадія збудження, яку спостерігають хірурги, при введенні пацієнтів у стан наркозу за допомогою таких наркотичних засобів, як ефір, хлороформ, морфій. Такий стан збудження нічого спільного із відпочинком не має. Нервова система не відпочиває, а після збудження приходить пригнічення, головний біль, дискомфорт, відсутність бажання працювати.

Алкоголь витісняє духовність

Скільки молодих хлопців та дівчат змінили недільну літургію на ранкове похмілля та сон після бурхливого відпочинку в нічних клубах. Християнські цінності під впливом алкоголю витісняються грубістю, хамством. Замість сакраментальної, безкорисливої та чистої любові американський кінематограф пропагує п’яні сексуальні оргії із випадковими партнерами. На місце честі, совісті та патріотизму приходить байдужість й бажання вирішувати проблеми за посередництвом алкоголю.

Жоден алкоголік не хотів таким стати

На кожному етапі життя вважаєш, що контролюєш ситуацію, що випиваєш ще невеликі дози, виправдовуєшся, що інші значно більше випивають, здається, що ще так далеко до тієї переломної межі. А все починається зі стакана горілки з друзями по п’ятницях, а закінчується часто у клубі анонімних алкоголіків. І якщо анекдоти про алкоголіків бувають смішними, то у реальному житті все значно сумніше. Спочатку людина втрачає контроль над вживанням алкоголю, потім над собою, а потім втрачає життя.

Вживання алкоголю - це ознака слабкості

Нам часто тяжко адаптуватися до життя в оточуючому світі, ми не знаходимо собі в ньому місця, вважаємо себе нікому не потрібними. Крім того, під впливом наших комплексів, страхів, почуття власної неповноцінності виникає внутрішній дискомфорт, якого ми намагаємося позбутися за допомогою алкоголю. Внутрішні проблеми та переживання не дозволяють нам розважитися та відпочити без вживання алкоголю. Будь сильним, дивись тверезо на своє життя!

Бережіть свій авторитет

П’яні компанії поводяться по-дурному. Гумор у них примітивний та вульгарний. Адже, що дотепного можна придумати на п’яну голову? Науково доведено, що алкоголь вбиває нервові клітин головного мозку. Люди, які часто випивають, втрачають свій авторитет у сім’ї, родині, на роботі. Як можна довірити важливу справу людині, яка може спізнитися через вчорашню п’янку, або прийти на роботу із розпухлою від похмілля головою?

Алкоголь - легальний наркотик

Єдина відмінність алкоголю від інших наркотиків - це його легальність. Держава не проти масових продажів алкогольних напоїв, через надходження до бюджету мільйонних акцизних зборів. Для можновладців алкоголь - це джерело великих прибутків, а для звичайних людей - проблем, хвороб, конфліктів і бідності. Найбільше алкоголіків серед найубогіших верств населення. Ці люди свої останні гроші несуть мільйонерами, які є власниками заводів із виробництва алкогольних напоїв.

Алкоголь -

ворог щасливої сім’ї

Тверезе життя батьків - одна із умов народження здорових дітей. На відміну від чоловіків, в яких постійно утворюються нові сперматозоїди, у жінок запас ооцитів, з яких утворюються яйцеклітини, формується в дитинстві, тому уражені алкоголем клітини можуть стати причиною народження неповноцінних дітей, навіть після припинення вживання алкоголю. Дослідження показують, що більшість дітей із розумовою відсталістю мали батьків, які зловживали алкоголем.

Згідно зі статистикою, в українському суспільстві частіше випивають чоловіки. Це ще глибше закорінює матріархат у наших сім’ях, оскільки через нездатність п’яного чоловіка брати відповідальність за сім’ю, чоловічу роль доводиться брати на себе жінці. Як наслідок, чоловік перестає бути чоловіком, а жінка не може почуватися щасливою у непритаманній їй ролі. Тому часто алкоголь стає причиною розлучень. Саме таку причину назвали 31% розлучених жінок і 23% розлучених чоловіків.

Кожен має право вибирати чи пити, чи дотримуватися здорового способу життя. На жаль, багато людей вже не мають такого вибору і, внаслідок алкогольної залежності, п’ють вже не із власної волі. Тому заохочую всіх зробити правильний вибір вже сьогодні, щоб завтра алкоголь не зробив вибір за вас.

06.12.2012


Переглядів: 997

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14383)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13789)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (896)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"