Фахівці радять - обираючи якісний хліб, необхідно звертати увагу на скоринку - колір та форму. А важливою характеристикою є пружність хліба. Стисніть буханець й подивіться, як швидко він відновиться: виготовлений відповідно до стандартів хліб швидко повертає звичну форму.
- Працівники Інспекції відібрали для перевірок 12 зразків хлібобулочних виробів власного виробництва супермаркетів та готову продукцію підприємців, - розповідає провідний спеціаліст Інспекції з питань захисту прав споживачів Тетяна ГРИЩЕНКО. - Варто зазначити, що 60% досліджуваної продукції - неякісні. У хлібобулочних виробах виявили занижений вміст цукру, завищений вміст дріжджів та підвищену кислотність. Окрім цього, хліб має пустоти всередині. Також ми відбирали на перевірку кондитерські вироби, зокрема, в них виявлено вміст бактерій кишкової палички. Загалом за результатами досліджень Інспекція із захисту прав споживачів видала окремі приписи про припинення виготовлення страв власного виробництва. Також накладено адміністративні штрафи в межах від 340 до 1700 гривень.
Окрім того, Тетяна Грищенко повідомила, що у кожного супермаркету є власна картка технології виробництва, яка визначає і норму продуктів, і сам процес виготовлення, та суб’єкти підприємницької діяльності їх не дотримувалися.